Άντρες μετά τα 40: 3+1 tips για την περιποίηση των μαλλιών

περιποίηση μαλλιών άντρες

Περιποίηση μαλλιών για άντρες: Τι να προσέξετε μετά τα 40; Τα μαλλιά είναι ιδιαίτερα σημαντικά για τους άντρες. Γιατί άλλωστε περνούν τόσο χρόνο μπροστά στον καθρέφτη για την περιποίηση τους; Ωστόσο, έπειτα από μια ηλικία τα μαλλιά αλλάζουν, ιδιαίτερα έπειτα από τη δεκαετία των 40. Τα μαλλιά, αποτελούν μια αντανάκλαση όσων συμβαίνουν στο σώμα. Όπως και το υπόλοιπο, βιώνουν κι εκείνα αλλαγές με την πάροδο του χρόνου. Τι περιλαμβάνει όμως η περιποίηση των μαλλιών για τους άντρες μετά τα 40;

  1. Αλλαγή σαμπουάν

Σε περίπτωση αλλαγής των μαλλιών, ιδιαίτερα σε περίπτωση ξηροδερμίας ή πιτυρίδας, ένα από τα πρώτα πράγματα που πρέπει να κάνετε είναι να αλλάξετε σαμπουάν. Η αντιμετώπιση του ξηρού κρανίου όχι μόνο βοηθά στην απαλλαγή των άσπρων νιφάδων από τους ώμους, αλλά βοηθά και στον έλεγχο της απώλειας μαλλιών. Το σαμπουάν από μόνο του δεν αντιμετωπίζει την απώλεια μαλλιών, αλλά μπορεί να παίξει έναν καθοριστικό ρόλο στη θεραπεία.

  1. Χρήση conditioner

Η ενυδάτωση είναι απαραίτητη για τη διατήρηση της καλής υγείας των μαλλιών. Είναι επίσης ένα βήμα που παραβλέπουν οι άντρες στην περιποίηση των μαλλιών του. Η χρήση conditioner έπειτα από το σαμπουάν αναπληρώνει τα χαμένα έλαια και διατηρεί τα μαλλιά υγιή. Η επιλογή του κατάλληλου conditioner είναι εξίσου σημαντική. Για παράδειγμα, οι πιο λεπτές τρίχες χρειάζονται ενυδάτωση. Αλλά, έχουν ανάγκη από ένα πιο ελαφρύ conditioner.

περιποίηση μαλλιών άντρες θεραπεία

  1. Διαφορετική περιποίηση στα γκρίζα μαλλιά

Γενικότερα, οι άντρες εμφανίζουν γκρίζες τρίχες κατά τη δεκαετία των 30. Επομένως, κατά τη δεκαετία των 4 γνωρίζουν ήδη αρκετά για τις γκρίζες τρίχες. Οι γκρίζες τρίχες εμφανίζονται εξαιτίας του περιορισμού των μεταλλικών στοιχείων στον οργανισμό. Επιπλέον, οι γκρίζες τρίχες τείνουν να συσσωρεύουν πιο εύκολα ρύπους και εξωτερικούς παράγοντες. Αυτό μπορεί να εμφανίσει κίτρινους υποτόνους στα μαλλιά. Για την κατάλληλη περιποίηση των μαλλιών για τους άντρες και την αντιμετώπιση αυτού του φαινομένου, η χρήση ενός silver σαμπουάν αποτελεί μια ιδανική λύση. Επιπλέον, ανάλογα με τον βαθμό των γκρίζων μαλλιών, υπάρχουν προϊόντα κατάλληλα για γκρίζα μαλλιά.

  1. Επίσκεψη σε έναν δερματολόγο

Από τη στιγμή της εμφάνισης αλλαγών στα μαλλιά σας, και πριν την έναρξη κάποιας θεραπείας, η επίσκεψη σε έναν δερματολόγο είναι απαραίτητη. Η απώλεια των μαλλιών μπορεί να είναι σύμπτωμα ψωρίασης, ή κάποιας παρενέργειας από κάποια φαρμακευτική αγωγή. Ένας δερματολόγος θα βρει τα αίτια του προβλήματος πριν σας συμβουλεύσει για την κατάλληλη θεραπεία.

Με πληροφορίες από: menshealth.com

Διαβάστε ακόμη:

Μπότοξ: Γιατί το επιλέγουν οι άντρες;

Πλαστικές επεμβάσεις: Γιατί οι άντρες καταφεύγουν σε αυτές