Πλαστικές επεμβάσεις: Γιατί οι άντρες καταφεύγουν σε αυτές

πλαστικές επεμβάσεις

Σε μια όλο και αυξανόμενη κοινωνία που ενδιαφέρεται για την υγεία και τη νεότητα, η αγορά για την αντιγήρανση και τις πλαστικές και αισθητικές επεμβάσεις στρέφεται κυρίως στις γυναίκες. Πολλές φορές, παραμελούνται οι άντρες, οι οποίοι αναζητούν τον έναν τρόπο για να δείχνουν και να αισθάνονται ωραία για τον εαυτό τους. Η πλαστική χειρουργική δεν έχει μόνο μια προσέγγιση. Παρά τις σωματικές διαφορές μεταξύ αντρών και γυναικών, ένας πλαστικός χειρούργος μπορεί να αναπτύξει θεραπείες εξειδικευμένες σε κάθε άτομο, είτε γυναίκα, είτε άντρα, ανάλογα με τις ανάγκες και τους στόχους του. Τα τελευταία χρόνια, η πλαστική χειρουργική έχει εξελιχθεί και έχει αναπτύξει πολλές αποτελεσματικές θεραπείες που δεν απευθύνονται μόνο στις γυναίκες. Ποιοι είναι όμως οι λόγοι που οι άντρες καταφεύγουν στις πλαστικές επεμβάσεις;

  1. Μεγαλύτερος Ανταγωνισμός στο εργασιακό περιβάλλον

Η κουλτούρα σχετικά με την εργασία έχει αρχίσει να αλλάζει τα τελευταία χρόνια. Η φιλοσοφία «Μείνε σε μια δουλειά που μισείς επειδή πληρώνεις τα έξοδα σου» έχει αρχίσει να θεωρείται ξεπερασμένη. Με αυτή την αλλαγή, αλλά και με άλλους παράγοντες, ο ανταγωνισμός στην αγορά εργασίας είναι μεγάλος. Μια πιο νεανική εμφάνιση, μερικές φορές δίνει ένα πλεονέκτημα. Η εμπειρία αποτελεί ένα μεγάλο πλεονέκτημα σε ένα εργασιακό περιβάλλον. Ωστόσο, όλο και περισσότεροι άντρες αναζητούν μια πιο φρέσκια εμφάνιση. Για κάποιους, ένα Botox, μπορεί να αρκεί, ενώ για άλλους η βλεφαροπλαστική αποτελεί μια πιο δραστική λύση, ή ένα lifting λαιμού. Όποια κι αν είναι η επιλογή σας, η πλαστική χειρουργική δίνει πολλές λύσεις για την επίτευξη μικρών ή μεγάλων αλλαγών στην εμφάνιση.

πλαστικές επεμβάσεις άντρας

  1. Λιγότερος χρόνος για ενασχόληση με τον εαυτό

Το μότο στον σύγχρονο ρυθμό ζωής είναι το «work smarter, not harder». Σε ένα σύγχρονο περιβάλλον εργασίας, πολλές φορές τα ωράρια εργασίας είναι αρκετά μεγάλα σε διάρκεια και εξαντλητικά. Με τις απαιτήσεις στη δουλειά, καθώς και τις κοινωνικές και οικογενειακές υποχρεώσεις, πολλοί άντρες δεν βρίσκουν αρκετό χρόνο για να γυμναστούν όπως έκαναν σε νεαρότερη ηλικία. Η έλλειψη άσκησης,, σε συνδυασμό με τις πολλές ώρες σε ένα γραφείο και τη σταδιακή μείωση της καλής λειτουργείας του μεταβολισμού, μπορεί να δώσουν σε έναν άνδρα μια μη επιθυμητή εικόνα για τον εαυτό του. Γι’αυτό το λόγο, η λιποαναρρόφηση, αποτελεί μια από τις πιο δημοφιλείς πλαστικές επεμβάσεις για τους άντρες.

πλαστικές επεμβάσεις λιποαναρρόφηση

  1. Η επιρροή από τα social media

Η νεανικότητα αποτελεί προτέρημα στη σημερινή κοινωνία. Με την όλο και αυξανόμενη επικράτηση των social media, και την πίεση του να μην είστε μόνο ένας άνθρωπος, αλλά ένα «brand», δεν είναι περίεργο που όλο και περισσότεροι άντρες στρέφονται στην πλαστική χειρουργική και στις πλαστικές επεμβάσεις. Τη σήμερον εποχή, υπάρχει το συναίσθημα ότι πάντα υπάρχει μια κάμερα να «τραβάει» στιγμιότυπα από την καθημερινότητα μας.

Διαβάστε ακόμη:

Χαλάρωση λαιμού: 2+1 θεραπείες αντιμετώπισης

Δώρα για γυναίκες; 3+1 ιδέες