Τριχόπτωση: Ποιες είναι οι αποτελεσματικές θεραπείες;

τριχόπτωση θεραπεία

Η θεραπεία ενάντια στην τριχόπτωση αποτελεί, σύμφωνα με έρευνα μια από τις πιο δημοφιλείς αισθητικές επεμβάσεις. Η κληρονομικότητα, αποτελεί μια από τις πιο συνηθισμένες αιτίες της τριχόπτωσης, τόσο στους άντρες, όσο και τις γυναίκες. Άλλοι παράγοντες που μπορεί να συμβάλλουν στην τριχόπτωση είναι η διατροφή, το άγχος, κάποια ασθένεια, κάποια φαρμακευτική αγωγή, έλλειψη βιταμινών. Επιπλέον, όσον αφορά τις γυναίκες, η απώλεια των μαλλιών μπορεί να προκαλέσει προσωρινή τριχόπτωση.

Πλαστική χειρουργική και τριχόπτωση

Η θεραπεία για την τριχόπτωση δεν περιλαμβάνει μόνο θεραπείες που σχετίζονται με ειδικά σαμπουάν και την πρόσληψη συμπληρωμάτων διατροφής. Η πλαστική και αισθητική χειρουργική προσφέρει μια ποικιλία θεραπειών. Παράδειγμα αποτελεί η θεραπεία μεταμόσχευσης μαλλιών και η μείωση της κεφαλής. Το είδος της τριχόπτωσης, αλλά και οι επιθυμίες του ασθενή θα καθορίσουν ποιο είδος θεραπείας είναι περισσότερο κατάλληλο.

Μια διαδικασία που ονομάζεται PRP (αυτόλογα ενεργοποιημένα αιμοπετάλια), είναι μια επιλογή για ορισμένους ασθενείς με απώλεια μαλλιών. Το αίμα του ασθενή διαχωρίζεται μέσω μιας ειδικής επεξεργασίας. Τα αιμοπετάλια τοποθετούνται στις περιοχές που έχει παρατηρηθεί η τριχόπτωση μέσω ένεσης. Βοηθούν στην αποκατάσταση των αγγείων του αίματος, την ενεργοποίηση της παραγωγής κολλαγόνου και της ενίσχυσης της ανάπτυξης των κυττάρων. Αποτελεί μια ασφαλή θεραπεία. Η εμφάνιση παρενεργειών είναι σπάνια, με πιθανότητα εμφάνισης ελάχιστου πόνου και ερυθρότητας στο σημείο που εγχύθηκε το ενέσιμο.

τριχόπτωση θεραπεία άντρας

Ποιοι είναι οι κατάλληλοι υποψήφιοι για μια θεραπεία ενάντια στην τριχόπτωση;

  • Οι άνδρες που εμφανίζουν αυτό που ονομάζεται «φαλάκρα»
  • Γυναίκες που εμφανίζουν κληρονομική «φαλάκρα»
  • Κάποιος που έχασε μαλλιά εξαιτίας ενός εγκαύματος ή κάποιου άλλου τραυματισμού στο κρανίο
  • Όσοι έχουν βιώσει πρόσφατα απώλεια μαλλιών

Συνηθισμένες θεραπείες ενάντια στην τριχόπτωση

  1. Μεταμόσχευση μαλλιών

Η μεταμόσχευση μαλλιών αποτελεί μια διαδικασία αντικατάστασης των μαλλιών. Τα μικρά μοσχεύματα περιέχουν μόνο μια με δύο τρίχες ανά μόσχευμα, τα μοσχεύματα ιστών περίπου τέσσερις με δέκα, ενώ τα μεγαλύτερα μοσχεύματα περίπου δέκα με δεκαπέντα τρίχες. Διατίθενται επίσης μίνι μοσχεύματα (με δύο με τέσσερις τρίχες), αλλά και μοσχεύματα ταινιών (τα μεγαλύτερα από αυτά περιέχουν τριάντα με σαράντα τρίχες). Η διαδικασία πραγματοποιείται με τοπική αναισθησία.

τριχότπωση θεραπεία μεταμόσχευση

  1. Μείωση κεφαλής

Η μείωση κεφαλής αποτελεί την αφαίρεση της επιδερμίδας που δεν έχει τρίχες από την κεφαλή, ώστε το υπόλοιπο δέρμα που φέρει μαλλιά να μπορεί να «τεντωθεί» και να γεμίσει την περιοχή της κεφαλής χωρίς τρίχες. Η μείωση της κεφαλής μπορεί να μειώσει αρκετή από την περιοχή χωρίς μαλλιά. Είναι μια επέμβαση που συνήθως γίνεται να την κάλυψη των φαλακρών σημείων στο πίσω μέρος της κεφαλής.

Διαβάστε ακόμη:

Πλαστική Χειρουργική στα γεννητικά όργανα: 2+1 θεραπείες

Αιδιοπλαστική: Η πλαστική χειρουργική των γεννητικών οργάνων

 

Disclaimer: Οι πληροφορίες έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τις πληροφορίες και τις συμβουλές ενός ειδικού ή ενός αρμόδιου επαγγελματία υγείας.