Λευκάδα: Ποιες παραλίες να επισκεφθείτε;

παραλίες Λευκάδα

Οι Λευκάδα, με τις καταγάλανες, σχεδόν εξωτικές της παραλίες αποτελεί έναν αγαπημένο προορισμό, τόσο για νεανικές, όσο και για μεγαλύτερες ηλικίες. Ένας επίγειος παράδεισος στην Ελλάδα. Παρακάτω, θα βρείτε μερικές από τις καλύτερες παραλίες που βρίσκονται στην Λευκάδα, για τις βουτιές του καλοκαιριού.

  1. Πόρτο Κατσίκι

Μια από τις πολυσύχναστες παραλίες του νησιού. Ένας κοίλος από βράχο, κάτασπρη άμμος και καταγάλανα νερά σχηματίζουν το τοπίο. Εκεί κοντά θα βρείτε καντίνα όπου θα προμηθευτείτε με όσα χρειάζεστε για το μπάνιο σας και για να απολαύσετε την ημέρα σας εκεί. Αν δε θέλετε να επισκεφθείτε την παραλία μέσω ξηράς, μπορείτε να την επισκεφθείτε μέσω ημερήσιας κρουαζιέρας στη Λευκάδα, για βουτιές και σύντομο κολύμπι.

παραλίες Λευκάδα

  1. Αγιοφύλι

Μια όμορφη παραλία με μικρά βότσαλα δυτικά από τη Βασιλική. Τα γαλαζοπράσινα νερά της θα σας μαγέψουν. Μπορείτε να την επισκεφθείτε είτε με καραβάκι από τη Βασιλική, είτε από ένα μονοπάτι. Η παραλία δεν είναι οργανωμένη, οπότε προνοήστε από πριν για τα πράγματα σας.

  1. Καβαλικευτά

Η Λευκάδα δεν είναι μόνο καταγάλανα νερά και λευκή άμμος. Στα Καβαλικευτά θα συναντήσετε και μεγάλους βράχους που συνθέτουν το τοπίο, δίνοντας του μια πιο «άγρια» όψη. Μπορεί να δυσκολευτείτε να την επισκεφθείτε, καθώς ο δρόμος είναι λίγο κουραστικός, ωστόσο το αποτέλεσμα θα σας ανταμείψει. Μπορείτε είτε να απολαύσετε το μπάνιο σας στην άμμο, είστε στις ξαπλώστρες του αναψυκτηρίου που βρίσκεται εκεί. The choise is yours.

παραλίες Λευκάδα

  1. Άγιος Ιωάννης

Αν θέλετε να χαλαρώσετε σε μια μεγάλης έκτασης παραλία, μακριά από τον πολύ κόσμο που θα συναντήσετε στις παραπάνω παραλίες, ο Άγιος Ιωάννης. Η παραλία βρίσκεται κοντά στην Γύρη. Μπορείτε να κολυμπήσετε με την άνεση σας, να θαυμάσετε τα βράχια στο βυθό. Αυτά τα βράχια καλό είναι να τα προσέξετε. Επιπλέον, σε αυτή την παραλία οι άνεμοι σηκώνουν κύμα, κατάλληλο για τους λάτρεις των θαλάσσιων σπορ. Αν δεν βρείτε χρόνο για μπάνιο, φροντίστε να περάσετε να δείτε το ηλιοβασίλεμα.

παραλίες Λευκάδα

Διαβάστε ακόμη:

Η Ελαφόνησος με τις προστατευόμενες παραλίες

Σαμοθράκη: Το νησί με τις ξεχωριστές παραλίες