Θάσος: 3+1 αξιοθέατα που θα βρείτε στο νησί

Θάσος αξιοθέατα παραλία

Η Θάσος τα τελευταία χρόνια αποτελεί ένα από τα πιο δημοφιλή νησιά για επίσκεψη τα τελευταία χρόνια. Τα αξιοθέατα που έχει οι Θάσος ποικίλουν και δεν περιλαμβάνουν μόνο παραλίες. Αξίζει να αφιερώσετε λίγο από το χρόνο σας για να τα επισκεφθείτε.

  1. Γκιόλα

Ίσως και ένα από τα πιο γνωστά αξιοθέατα που έχει η Θάσος. Μια φυσική τεχνητή πισίνα, η οποία βρίσκεται περίπου στα 40 χιλιόμετρα από τον Λιμένα. Η άλλη της ονομασία είναι «το Δάκρυ της Αφροδίτης». Σύμφωνα με τη μυθολογία, την Γκιόλα τη έφτιαξε ο Δίας για να κολυμπά η θεά του έρωτα και της ομορφιάς. Δυστυχώς, η πρόσβαση είναι δύσκολη, μέσα από βράχια, γι’αυτό το λόγο επιλέξτε τα κατάλληλα παπούτσια. Απολαύστε το μπάνιο σας και κάντε μια βόλτα και στη γύρω περιοχή.

Θάσος αξιοθέατα Γκιόλα

 

  1. Λιμενάρια

Πέρα από τα πολλά café, και εστιατόρια που θα απολαύσετε τη μέρα σας και θα περιηγηθείτε στα στενά του νησιού, θα βρείτε και το Λαογραφικό Μουσείο. Κάντε μια αναδρομή στο χρόνο και δείτε πώς ζούσαν παλαιότερα οι άνθρωποι εκεί. Έπειτα, επισκεφθείτε το «Παλατάκι» Λιμεναρίων για να απολαύσετε τη θέα που θα απλώνετε μπροστά σας. Μη χάσετε την «Κορώνα των Λιμεναρίων», μια σειρά από λευκές πλάκες που έχουν χαραγμένα τα ζώδια του ζωδιακού.

Θάσος αξιοθέατα Λιμενάρια

 

  1. Αρχαία Πόλη

Περιηγηθείτε στην αρχαία πόλη της Θάσου και την Αρχαία Αγορά. Ανατολικά από την Αγορά θα βρείτε την Αρχαία Ακρόπολη, που βρίσκονται τα ερείπια του Ιερού του Διονύσου και του Ιερού του Ποσειδώνα. Επισκεφθείτε το Αρχαίο Θέατρο στον Λιμένα, και δείτε τη θέα. Ζητήστε πληροφορίες για εκδηλώσεις ή παραστάσεις στο Αρχαίο Θέατρο. Συνεχίστε την πορεία σας στο μονοπάτι για να επισκεφθείτε τον Ναό της θεάς Αθηνάς.

Θάσος αξιοθέατα αρχαία πόλη

 

  1. Αρχαιολογικό Μουσείο

Έπειτα από την περιήγηση σας στην αρχαία πόλη, επισκεφθείτε το Αρχαιολογικό Μουσείο για να θαυμάσετε τον Κριοφόρο Κούρο, την Αφροδίτη, την κεφαλή του Διονύσου.

Διαβάστε ακόμη:

Διακοπές στην Καβάλα; 3+1 παραλίες

Αγκίστρι: Το νησί με τις πεντακάθαρες παραλίες