Θεραπεία για τριχόπτωση: Ποια είναι η κατάλληλη;

θεραπεία για τριχόπτωση

Θεραπεία για τριχόπτωση: Ποια μπορεί να είναι η κατάλληλη; Οι θεραπείες μαλλιών έχουν προχωρήσει πάρα πολύ σε σχέση με αυτό που θυμούνται οι περισσότεροι από τις αρχές του ’90. Πλέον, οι ειδικοί εφαρμόζουν αρκετά σύγχρονες τεχνικές που χαρίζουν φυσικά αποτελέσματα με μεγάλη διάρκεια. Πέρα όμως από την αύξηση της αποτελεσματικότητας τους, οι σύγχρονες θεραπείες είναι περισσότερο ασφαλείς, αλλά και  χωρίς τον κίνδυνο εμφάνισης ανεπιθύμητων παρενεργειών.

Θεραπεία για τριχόπτωση στους άνδρες

Σε περίπτωση που αντιμετωπίζετε τριχόπτωση, ή η «φαλάκρα» έχει κάνει την εμφάνιση της στην κεφαλή σας, υπάρχουν αρκετές μη χειρουργικές θεραπείες πριν προχωρήσετε σε μεταμόσχευση μαλλιών. Αυτές οι μη χειρουργικές θεραπείες συμβάλλουν στην ανάπτυξη των μαλλιών χωρίς την ανάγκη για χειρουργική θεραπεία. Μια από αυτές τις θεραπείες είναι η θεραπεία PRP.

θεραπεία για τριχόπτωση μεταμόσχευση

Θεραπεία PRP για τα μαλλιά

Η θεραπεία PRP, χρησιμοποιείται για διάφορες θεραπείες για το πρόσωπο και το σώμα, αλλά και για την αποκατάσταση των μαλλιών. Η θεραπεία διαχωρίζει τα αιμοπετάλια, τα ερυθρά και τα λευκά αιμοσφαίρια. Το τελικό διάλυμα, που τοποθετείται στο κρανίο, περιέχει πρωτεΐνες και άλλους παράγοντες ανάπτυξης. Επιπλέον, τα αποτελέσματα ποικίλουν ανάλογα με τη συχνότητα της επανάληψης των συνεδριών.

Ακόμη, υπάρχουν αρκετές φαρμακευτικές αγωγές που συστήνουν ειδικοί. Ωστόσο, σε περίπτωση που κάποιο από τα παραπάνω δε λειτουργήσει, ίσως η κατάλληλη θεραπεία είναι η μεταμόσχευση μαλλιών.

Ποιοι είναι οι κατάλληλοι υποψήφιοι για τη μεταμόσχευση μαλλιών;

Δεν είναι όλοι όσοι αντιμετωπίζουν τριχόπτωση κατάλληλοι υποψήφιοι για τη μεταμόσχευση μαλλιών. Οι κατάλληλοι υποψήφιοι για αυτή τη θεραπεία για την τριχόπτωση είναι όσοι:

  • Είναι ανάμεσα στις ηλικίες 25-65
  • Έχουν εμφανίσει φαλάκρα
  • Αντιμετωπίζουν τριχόπτωση για πάνω από 5 χρόνια
  • Η τριχόπτωση έχει γίνει πλέον σταθερή
  • Τα μαλλιά «δωρητής» είναι σκούρα, πυκνά και όχι ιδιαίτερα σγουρά
  • Έχουν καλή κατάσταση υγείας, αλλά και
  • Ρεαλιστικές προσδοκίες για τα αποτελέσματα της θεραπείας

θεραπεία για τριχόπτωση prp

Θεραπεία για τριχόπτωση FUE

Μια αρκετά δημοφιλής θεραπεία για την τριχόπτωση είναι η μεταμόσχευση μαλλιών FUE. Η μεταμόσχευση FUE εξάγει θύλακες της τρίχας από κάποιο «γεμάτο» σημείο της κεφαλής, και την τοποθέτηση τους στα σημεία που θα πραγματοποιηθεί θεραπεία. Μάλιστα, η  μεταμόσχευση FUE ανακατανέμει τους θύλακες των μαλλιών ανάλογα με τον αριθμό των τριχών που μεγαλώνουν σε κάθε έναν από αυτούς. Επιπλέον, δεν αποτελεί μια ιδιαίτερα επώδυνη θεραπεία, με γρήγορο ρυθμό αποθεραπείας, σε σχέση με άλλες μεθόδους.

Με πληροφορίες από: westlakedermatology.com

Διαβάστε ακόμη:

Υαλουρονικό οξύ και άνδρες: Πόσο συχνά το επιλέγουν;

Θεραπεία μπότοξ: 4+1 λόγοι επιλογής

 

Disclaimer: Οι πληροφορίες έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τις πληροφορίες και τις συμβουλές ενός ειδικού ή ενός αρμόδιου επαγγελματία υγείας.