Η Ελαφόνησος με τις προστατευόμενες παραλίες

Η Ελαφόνησος, με τις υπέροχες παραλίες της, ίσως είναι και ένα από τα πιο όμορφα νησιά της χώρας. Είτε πάτε μόνοι διακοπές, είτε με συγγενείς, είτε με τον/την σύντροφο σας, είτε με την παρέα σας, είτε μείνετε σε camping, είτε σε κάποιο ξενοδοχείο ή δωμάτιο, οι παραλίες που έχει η Ελαφόνησος είναι έτοιμες να σας υποδεχτούν. Θέλετε να τις ανακαλύψετε;

  1. Σίμος

Η παραλία Σίμος βρίσκεται περίπου 4 χιλιόμετρα από τον οικισμό της Ελαφονήσου. Μπορείτε να την επισκεφθείτε είτε οδικώς, είτε με καΐκι. Πέρα από αυτούς που απολαμβάνουν την παραλία, θα βρείτε και όσους κάνουν camping, περνώντας τη μέρα τους στα γαλαζοπράσινα νερά της. Χαρακτηριστικό της, πέρα από τα νερά της, η απέραντη αμμουδιά της. Αν βρεθείτε στο Σίμο, μείνετε να δείτε το ηλιοβασίλεμα, καθώς και τον βραδινό ουρανό με τα αστέρια.

elafonhsos-paralies

  1. Σαρακήνικο

Μια από τις πιο ιστορικές παραλίες του νησιού, καθώς αποτέλεσε ορμητήριο  πολλών κατακτητών, πειρατών και κουρσάρων. Σε αυτή την παραλία ξεκίνησε η Α’ Βενετοτουρκική Ναυμαχία της Ελαφονήσου. Θα βρείτε καταγάλανα νερά, ατελείωτες αμμώδης εκτάσεις και πολύ ήλιο για να απολαύσετε το μπάνιο σας.

Ελαφόνησος παραλίες Σαρακήνικο

 

  1. Λεύκη

Ποιος είπε ότι η Ελαφόνησος δεν έχει βράχια; Η παραλία της Λεύκης αποτελεί έναν συνδυασμό με βράχια, άμμο και γαλαζοπράσινα νερά. Μπορεί να μην είναι τόσο μεγάλη όσο οι υπόλοιπες παραλίες, αλλά η θέα θα σας μαγέψει. Μπορείτε να την επισκεφθείτε εύκολα οδικώς.

Ελαφόνησος παραλίες Λεύκη

 

  1. Μάγγανος

Αν αναζητάτε μια ήρεμη παραλία, αυτή εδώ είναι για εσάς. Τα νερά της θα σας καταπλύξουν. Ενδείκνυται για ήρεμες στιγμές και χαλάρωση.

Διαβάστε ακόμη:

Η Κέρκυρα και τα γραφικά αξιοθέατα της

Διακοπές στην Καβάλα; 3+1 παραλίες