Τήνος: 3+1 αξιοθέατα που πρέπει να επισκεφθείτε

τήνος αξιοθέατα

Η Τήνος, με τα αξιοθέατα της, αποτελεί έναν από τους πιο hot ταξιδιωτικούς προορισμούς. Πέρα από τις εκκλησίες, που ενδείκνυνται για θρησκευτικό τουρισμό, η Τήνος έχει αρκετά αξιοθέατα, που μπορούν να προσφέρουν και χαλάρωση. Ποια μπορεί να είναι αυτά;

  1. Παραλία Αγίου Ρωμανού

7 χιλιόμετρα έξω από την Χώρα του νησιού, βρίσκεται μια απάνεμη παραλία με γαλαζοπράσινα νερά και θέα τη Σύρο. Εκεί θα μπορέσετε είτε να κάνετε το μπάνιο σας στα ανοργάνωτα σημεία της παραλίας, είτε στο οργανωμένο beach bar. Μια από τις πιο όμορφες παραλίες του νησιού που αξίζει να επισκεφθείτε.

τήνος παραλία αγίου ρωμανού

  1. Αρχαιολογικό μουσείο Τήνου

Αν είστε λάτρεις των αρχαιοελληνικών αγγείων, αυτό το μουσείο είναι για εσάς. Πέρα από τη μεγάλη συλλογή αγγείων και αποθηκευτικών πίθων, θα μπορέσετε να θαυμάσετε και κομμάτια από τον ιερό ναό του Ποσειδώνα και της Αμφιτρίτης.

  1. Περιστερώνες

Η Τήνος είναι ξακουστή για τους περιστερώνες της. Περισσότεροι από 600 περιστερώνες βρίσκονται στο νησί, επομένως δε θα είναι δύσκολο να τους εντοπίσετε. Θαυμάστε την εξαίσια αρχιτεκτονική τους που αναδεικνύει με κομψό τρόπο την λαϊκή παράδοση. Οι περισσότεροι περιστερώνες βρίσκονται κοντά στα χωριά Αγάπη, Ποταμιά, Λειβάδα, Καρδιανή.

τήνος αξιοθέατα περιστερώνες

  1. Το χωριό Υστέρνια

Ένα από τα μεγαλύτερα και ομορφότερα χωριά του νησιού. Βρίσκονται στην πλαγιά του βουνού Μεροβόγλια. Θαυμάστε τη θέα στη θάλασσα, που φτάνει έως τη Σύρο. Επιπλέον, στο χωριό θα βρείτε γλυπτά των Γ. και Ι. Βιτάλη, του Λ. Λαμέρα και του Λ. Σώχου. Για τους πιστούς, είναι ανοιχτές οι πύλες των ναών της Αγίας Παρασκευής, της Αγίας Τριάδας και της Αγίας Άννας.

Διαβάστε ακόμη:

Αμοργός: 3+1 παραλίες για χαλάρωση

Θάσος: 3+1 αξιοθέατα που θα βρείτε στο νησί