Μακριά μαλλιά: 4+1 tips περιποίησης για άντρες

μακριά μαλλιά

Οι περισσότεροι άνδρες που έχουν μακριά μαλλιά εδώ και καιρό ξέρουν τα μυστικά για την περιποίηση τους. Όσοι όμως τα μακραίνουν τώρα, ίσως δυσκολευτούν στην αρχή. Γι΄αυτό το λόγο, έχουμε να δώσουμε μερικές συμβουλές για όσους άντρες έχουν μακριά μαλλιά.

  1. Το σωστό βούρτσισμα των μαλλιών

Πολλές φορές τα μαλλιά μπορεί να είναι αρκετά μπερδεμένα. Αν ξεκινήσετε να τα βουρτσίζετε από τη ρίζα με κατεύθυνση προς τις άκρες, το αποτέλεσμα θα είναι να τα μπερδέψετε ακόμη περισσότερο. Ξεκινήστε ανάποδα, δηλαδή από τις άκρες και σιγά σιγά ανεβείτε προς τα πάνω. Μη βάζετε πολύ δύναμη στο σημείο με τους κόμπους, καθώς υπάρχει ο κίνδυνος να τα κόψετε.

μακριά μαλλιά

  1. Μακριά μαλλιά και κράνος

Είτε έχετε μηχανή, είτε έχετε κάποια ασχολία στην οποία χρειάζεται να φοράτε κράνος, θα έχετε παρατηρήσει ότι τα μαλλιά σας είτε ηλεκτρίζονται, είτε λαδώνονται πιο εύκολα. Γι’αυτό, πριν βάλετε το κράνος φορέστε μια μπαντάνα. Κρατάει την υγρασία της κεφαλής και δε λαδώνονται τα μαλλιά. Μειώνονται και οι πιθανότητες τις τριχόπτωσης. Επιπλέον, αν πιάσετε τα μαλλιά σας με ένα λαστιχάκι, μειώνονται κατά πολύ οι πιθανότητες να αρχίσουν αν ηλεκτρίζονται.

  1. Να έχετε πάντα μαζί σας ένα λαστιχάκι

Αν μόλις έχετε μακρύνει τα μαλλιά σας θα σας φανεί περίεργη ιδέα να έχετε πάντα ένα λαστιχάκι μαζί σας. Μεγάλο λάθος. Ποτέ δεν ξέρετε πότε μπορεί να χρειαστείτε. Επομένως, καλό είναι να είστε προετοιμασμένοι, για παν ενδεχόμενο.

μακριά μαλλιά

  1. Κάντε καλό λούσιμο

Τα μακριά μαλλιά λαδώνουν πιο γρήγορα. Αν περάσουν λίγες μέρες χωρίς να λουστείτε, θα φαίνεται. Πρέπει λοιπόν, να πάρετε το χρόνο σας και να λούσετε καλά τα μαλλιά σας. Δεν είναι όπως τα κοντά μαλλιά που απλώς απλώνετε λίγο σαμπουάν κι είστε έτοιμοι.

Περάστε τα μαλλιά σας μέσα στα δάχτυλα και κάντε μασάζ σε όλο το κρανίο και τα μαλλιά σας. Σκεφτείτε πως κάνετε μασάζ στο κεφάλι σας, πάρτε το χρόνο σας και απολαύστε το. Η κοπέλα σας θα σας ευχαριστεί.

μακριά μαλλιά

  1. Δοκιμάστε νέα πράγματα

Αν συνήθως έχετε τα μαλλιά σας κάτω, δοκιμάστε να τα πιάσετε. Δοκιμάστε μια ψηλή αλογοουρά, μια χαμηλή αλογοουρά ή ακόμη και μια αλογοουρά στο πλάι. Δοκιμάστε διάφορα είδη μέχρι να βρείτε αυτό που σας πάει.

Διαβάστε ακόμη:

Λάδι για γένια: 3+1 οφέλη και πώς να το χρησιμοποιήσετε

Χειροποίητα δώρα για άντρες: 3+1 ιδέες