Επιλόχεια κατάθλιψη και θηλασμός: Μπορεί να τον επηρεάσει;

επιλόχεια κατάθλιψη και θηλασμός

Επιλόχεια κατάθλιψη και θηλασμός: Μπορεί να τον επηρεάσει; Οι μητέρες με επιλόχεια κατάθλιψη έχουν τη δυνατότητα συνέχισης του. Ωστόσο, οι σύμβουλοι υγείας θα πρέπει να τους παρέχουν την κατάλληλη στήριξη κατά τη διάρκεια αυτού του διαστήματος.

Επιλόχεια κατάθλιψη και θηλασμός: Υπάρχει κάποια σχέση;

Δεν υπάρχουν ακριβή στοιχεία σχετικά με τη σύνδεση του θηλασμού με την επιλόχεια κατάθλιψη. Σύμφωνα με μελέτη του 2018, «Η αποσαφήνιση του θηλασμού και της επιλόχειας κατάθλιψης είναι δύσκολη. Οι γυναίκες με κατάθλιψη αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην έναρξη και διατήρηση του θηλασμού.  Οι γυναίκες που αντιμετωπίζουν προβλήματα με το θηλασμό μπορεί να αναπτύξουν κατάθλιψη».

επιλόχεια κατάθλιψη και θηλασμός σύνδεση

Είναι τα αντικαταθλιπτικά ασφαλή κατά τη διάρκεια του θηλασμού;

Παρά το γεγονός ότι η φαρμακευτική αγωγή δεν περνάει στο μητρικό γάλα, δεν υπάρχουν ενδείξεις για την επιρροή αυτών των φαρμάκων στην ευημερία του μωρού. Ωστόσο, ο ειδικός θα πρέπει να ρωτήσει την μητέρα αν θηλάζει. Έτσι, θα έχει μια καλύτερη εικόνα σχετικά με την κατάλληλη αγωγή για την ίδια.

Μπορεί μια μητέρα να αντιμετωπίζει επιλόχεια κατάθλιψη και να συνεχίσει να θηλάζει;

Σε πολλές περιπτώσεις ναι. Ενώ ορισμένες μητέρες βιώνουν θετικά συναισθήματα από τον θηλασμό, ορισμένες από την άλλη όχι. Οι ειδικοί μέσω της κατάλληλης συνεργασίας με τη μητέρα θα τη βοηθήσουν στην έγκαιρη αντιμετώπιση της κατάθλιψης, αλλά και της επίτευξης των στόχων του θηλασμού.

Με πληροφορίες από: cdc.gov

Διαβάστε ακόμη:

Γέννηση με καισαρική τομή: 3+1 στάσεις για καλύτερο ύπνο

Δώρα για μωρά: 3+1 ιδέες