Υαλουρονικό οξύ για τα χείλη: Πόσο διαρκεί;

υαλουρονικό για τα χείλη

Υαλουρονικό οξύ για τα χείλη: Πόση διάρκεια έχουν τα αποτελέσματα; Για πιο γεμάτα, συμμετρικά χείλη, το υαλουρονικό οξύ είναι μια ασφαλής και ελάχιστα επεμβατική θεραπεία που χαρίζει αποτελέσματα με μια μόνο συνεδρία. Σε περίπτωση που σκέφτεστε να προχωρήσετε σε αυτή τη θεραπεία, στο παρακάτω κείμενο σας παρουσιάζουμε τις απαραίτητες πληροφορίες, καθώς και τη διάρκεια των αποτελεσμάτων.

υαλουρονικό για τα χείλη αποτελέσματα

Lip fillers

Η θεραπεία με υαλουρονικό οξύ για τα χείλη ανήκει στην κατηγορία των lip fillers. Τα lip fillers προσθέτουν όγκο, βελτιώνουν το σχήμα των χειλιών και μειώνουν τις ρυτίδες. Τα αποτελέσματα είναι άμεσα. Αν και έπειτα τη θεραπεία εμφανίζεται λίγο πρήξιμο, συνήθως υποχωρεί μέσα σε λίγες μέρες. Γενικότερα, τα lip fillers διαρκούν περίπου 6-12 μήνες. Η διάρκεια τους εξαρτάται από διάφορους παράγοντες. Μερικοί από αυτούς περιλαμβάνουν το είδος των fillers, την τοποθεσία του ενέσιμου, αλλά και τον μεταβολισμό του ασθενή. Το πιο συνηθισμένο είδος filler είναι αυτό που περιέχει υαλουρονικό οξύ, μια φυσική βιολογική ουσία, την οποία διασπά σταδιακά ο οργανισμός.

 

Fillers με υαλουρονικό οξύ στα χείλη

Όπως αναφέραμε και παραπάνω, τα περισσότερα fillers περιέχουν υαλουρονικό οξύ, μια ουσία που προσελκύει νερό. Εξαιτίας αυτής τους της ιδιότητας, το υαλουρονικό οξύ αυξάνει τον όγκο των χειλιών, ενώ βελτιώνει την συνολική εμφάνιση της όψης του. Ενώ το υαλουρονικό οξύ αυξάνει τον όγκο των χειλιών, αυτές οι ιδιότητες δε διαρκούν για πάντα. Ο οργανισμός μεταβολίζει το υαλουρονικό οξύ. Έτσι, σταδιακά, εξασθενούν οι ευεργετικές του ιδιότητες.

υαλουρονικό για τα χείλη θεραπεία

Πόση διάρκεια έχει μια θεραπεία με υαλουρονικό οξύ για τα χείλη;

Με βάση όλα τα παραπάνω, τα αποτελέσματα διαρκούν περίπου 6-12 μήνες. Ωστόσο, υπάρχουν κάποια tips για την παράταση των αποτελεσμάτων. Μερικά από αυτά περιλαμβάνουν:

  • Την πλήρη ανάρρωση των χειλιών έπειτα από τη θεραπεία πριν προχωρήσετε σε πολλές κινήσεις και εκφράσεις των χειλιών
  • Αποφύγετε τα καλαμάκια, το άγγιγμα ή το μασάζ των χειλιών αμέσως μετά τη θεραπεία
  • Αποφυγή του ύπνου σε θέση που το πρόσωπο ακουμπά το μαξιλάρι
  • Περιορισμός κατανάλωσης αλκοόλ 2 μέρες πριν και μετά τη θεραπεία.

Με πληροφορίες από: westlakedermatology.com

Διαβάστε ακόμη:

Αντιμετώπιση ρυτίδων: Υαλουρονικό οξύ ή Botox;

Θεραπεία μπότοξ: 4+1 λόγοι επιλογής

 

 

Disclaimer: Οι πληροφορίες έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τις πληροφορίες και τις συμβουλές ενός ειδικού ή ενός αρμόδιου επαγγελματία υγείας.