Αντιμετώπιση ρυτίδων: Υαλουρονικό οξύ ή Botox;

αντιγήρανση προσώπου

Αντιμετώπιση ρυτίδων: Ποια είναι η πιο αποτελεσματική θεραπεία ανάμεσα στα fillers και το botox; Σε περίπτωση που επιθυμείτε να προχωρήσετε σε μια ενέσιμη θεραπεία ανανέωσης του προσώπου, η επιλογή είναι δύσκολη ανάμεσα στις δύο θεραπείες. Για αυτό το λόγο, στο παρακάτω κείμενο, σας παρουσιάζουμε τις βασικές διαφορές ανάμεσα στο botox  και τα fillers με υαλουρονικό οξύ, καθώς και τις χρήσεις της κάθε θεραπείας.

Αντιμετώπιση ρυτίδων: Botox VS Fillers με υαλουρονικό οξύ

Και οι δύο θεραπείες, δρουν ενάντια στις ρυτίδες. Ωστόσο, λειτουργούν με διαφορετικό τρόπο.

  1. Botox

Το botox διακόπτει την επικοινωνία ανάμεσα στα νεύρα και τους μύες. Μερικές φορές, ο σχηματισμός ρυτίδων αποτελεί αποτέλεσμα επαναλαμβανόμενων κινήσεων ή εκφράσεων. Η προσωρινή διακοπή της επικοινωνίας από τον εγκέφαλο για την κίνηση των μυών λειτουργεί ευεργετικά για τη μείωση των ρυτίδων. Ωστόσο, μια αποτελεσματική θεραπεία μειώνει τις συσπάσεις των μυών χωρίς να διαταράσσει τις εκφράσεις του προσώπου. Τα αποτελέσματα διαρκούν περίπου 3-4 μήνες. Βέβαια, μερικές φορές η μείωση των ρυτίδων διαρκεί για περισσότερο διάστημα, καθώς η επιδερμίδα «ξεκουράζεται» όλους αυτούς τους μήνες. Επομένως, σε περίπτωση που συμβεί κάτι τέτοιο, τα αποτελέσματα διαρκούν 4-6 μήνες.

  1. Fillers με υαλουρονικό οξύ

Στον αντίποδα, τα fillers συμβάλλουν στην αντιμετώπιση των ρυτίδων με την αύξηση του όγκου της επιδερμίδας. Υπάρχουν πολλά fillers στην αγορά. Τα πιο γνωστά και δημοφιλή fillers είναι αυτά που περιέχουν υαλουρονικό οξύ. Το υαλουρονικό οξύ αποτελεί ένα μόριο της επιδερμίδας που «κολλάει» πάνω σε αυτή το νερό. Με την πάροδο των ετών, η ποσότητα υαλουρονικού οξέος που παράγει ο οργανισμός αρχίζει σταδιακά να εξασθενεί. Τα αποτελέσματα διαρκούν περίπου 6-12 μήνες.

αντιγήρανση προσώπου fillers

Αντιμετώπιση ρυτίδων και λεπτών γραμμών: Ποια θεραπεία είναι η κατάλληλη;

Η εύρεση της κατάλληλης θεραπείας έχει άμεση σχέση με τα αίτια της εμφάνισης των γραμμών, καθώς και αν είναι ρυτίδες, λεπτές γραμμές ή «διπλώσεις».

Οι διπλώσεις στην επιδερμίδα αποτελούν αποτέλεσμα απώλειας όγκου. Αυτή η απώλεια όγκου έχει άμεση συνάφεια με την γήρανση. Ένα παράδειγμα αποτελούν οι γραμμές γέλιου. Για μια τέτοια περίπτωση, η θεραπεία με υαλουρονικό οξύ είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική.

Οι ρυτίδες, στις περισσότερες περιπτώσεις, αποτελούν αποτέλεσμα επαναλαμβανόμενων κινήσεων, φθοράς, ή περιβαλλοντικών παραγόντων. Η κατάλληλη αντιμετώπιση αυτών των ρυτίδων είναι το Botox. Αντίθετα, για τις υπόλοιπες ρυτίδες είναι κατάλληλο το υαλουρονικό οξύ.

Διαβάστε ακόμη:

Θεραπεία μπότοξ: 4+1 λόγοι επιλογής

Foxy eyes νήματα: Τι είναι και τι προσφέρουν;

 

Disclaimer: Οι πληροφορίες έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τις πληροφορίες και τις συμβουλές ενός ειδικού ή ενός αρμόδιου επαγγελματία υγείας.