Σύσφιξη δέρματος: Ποιες είναι οι κατάλληλες μη χειρουργικές θεραπείες;

σύσφιξη δέρματος

Σύσφιξη δέρματος: Είναι αποτελεσματικές οι μη χειρουργικές θεραπείες; Σε μια νεανική επιδερμίδα, ορισμένες πρωτεΐνες της επιδερμίδας, όπως το κολλαγόνο και η ελαστίνη είναι σε αφθονία. Αυτές οι πρωτεΐνες δίνουν στην επιδερμίδα τη σφιχτή όψη και αίσθηση, καθώς και την ελαστικότητα της. Επιπλέον, δρουν ενάντια στην ηλιακή ακτινοβολία, τις ελεύθερες ρίζες, αλλά και σε παράγοντες που συμβάλλουν στη γήρανση. Με την πάροδο των ετών, η παραγωγή αυτών των πρωτεϊνών αρχίζει να εξασθενεί, προκαλώντας χαλάρωση στην επιδερμίδα.

Οι χειρουργικές θεραπείες για τη σύσφιξη του δέρματος, όπως το facelift και η κοιλιοπλαστική είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικές. Ωστόσο, είναι επώδυνες, ενώ ένα διάστημα αποθεραπείας είναι απαραίτητο. Για την επιδερμίδα που εμφανίζει ήπια σημάδια χαλάρωσης, ή ήπια σημάδια γήρανσης, είναι αποτελεσματικές και οι μη χειρουργικές θεραπείες.

Μη χειρουργικές θεραπείες για τη σύσφιξη δέρματος

Οι μη χειρουργικές θεραπείες για τη σύσφιξη του δέρματος είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικές για το πρόσωπο, τον λαιμό, το στήθος, την κοιλιά και τα χέρια. Γενικότερα, πολλές από αυτές τις θεραπείες στέλνουν θερμότητα στις βαθύτερες στοιβάδες της επιδερμίδας. Η θερμότητα αυτή ενεργοποιεί την παραγωγή κολλαγόνου. Η επιδερμίδα σταδιακά είναι όλο και πιο σφιχτή, καθώς ο οργανισμός παράγει όλο και περισσότερο κολλαγόνο. Μερικές από τις πιο συνηθισμένες μη χειρουργικές θεραπείες είναι οι ραδιοσυχνότητες και οι ultrasound, δηλαδή οι θεραπείες υπερήχων.

σύσφιξη δέρματος θεραπείες

  1. Θεραπεία ραδιοσυχνοτήτων

Η θεραπεία ραδιοσυχνοτήτων θερμαίνουν τις εξωτερικές στοιβάδες της επιδερμίδας για την αύξηση της παραγωγής κολλαγόνου. Αυτή η μη χειρουργική θεραπεία χρησιμοποιεί κύματα ραδιοσυχνοτήτων, ενώ δεν απαιτεί μεγάλο διάστημα ανάρρωσης. Θεραπείες όπως η Thermage απαιτούν μόνο μια συνεδρία. Ωστόσο, οι ασθενείς παρατηρούν καλύτερα αποτελέσματα με την επανάληψη των συνεδριών. Τα αποτελέσματα είναι άμεσα, ενώ οι ασθενείς παρατηρούν βελτίωση ακόμη και μετά από 3 μήνες, καθώς ο οργανισμός παράγει περισσότερο κολλαγόνο.

  1. Θεραπεία Ultrasound

Οι θεραπείες υπερήχων, όπως η θεραπεία Ultratherapy, δρουν στις βαθύτερες στοιβάδες της επιδερμίδας, για πιο δραματικά αποτελέσματα σε σχέση με τις θεραπείες ραδιοσυχνοτήτων. Η θεραπεία χρησιμοποιεί τους υπέρηχους για την ενεργοποίηση της παραγωγής κολλαγόνου. Όπως και με τη θεραπεία Thermage, τα αποτελέσματα είναι άμεσα ορατά.

Τι αποτελέσματα χαρίζουν οι μη χειρουργικές θεραπείες για τη σύσφιξη δέρματος;

Οι μη χειρουργικές θεραπείες, χρησιμοποιούν τα συστατικά της επιδερμίδας. Έτσι, πετυχαίνουν φυσικό αποτέλεσμα. Η επιδερμίδα αποκτά πιο σφιχτή και λεία όψη. Καθώς τα αποτελέσματα εξαρτώνται από την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης, θα πρέπει να περιμένετε περίπου 2-4 μήνες πριν γίνουν ορατά τα τελικά αποτελέσματα.

Διαβάστε ακόμη:

Χαλάρωση μηρών: Τι την προκαλεί;

Αύξηση όγκου γλουτών: Πόση διάρκεια έχουν τα αποτελέσματα;

 

 

Disclaimer: Οι πληροφορίες έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τις πληροφορίες και τις συμβουλές ενός ειδικού ή ενός αρμόδιου επαγγελματία υγείας.