5+1 πράγματα να αποφύγετε μετά τη μεταμόσχευση μαλλιών

μετά τη μεταμόσχευση μαλλιών tips

Τι συμβαίνει μετά τη μεταμόσχευση μαλλιών; Τι θα πρέπει να προσέξετε; Όλο και περισσότεροι άντρες τα τελευταία χρόνια καταφεύγουν στη μεταμόσχευση μαλλιών. Οι περισσότεροι από αυτούς μένουν ευχαριστημένοι με τα αποτελέσματα. Ωστόσο, είναι σημαντικό να γνωρίζεται ότι πρέπει να αποφύγετε κάποια πράγματα όταν γυρίσετε σπίτι από τη θεραπεία. Παρακάτω, σας παρουσιάζουμε τι θα πρέπει να αποφύγετε μετά τη μεταμόσχευση μαλλιών.

  1. Ύπνος με το κεφάλι σε ευθεία θέση

Για να μειώσετε τον κίνδυνο από το πρήξιμο, είναι σημαντικό να κοιμηθείτε με το κεφάλι σε ανοδική θέση τις πρώτες 7 ημέρες έπειτα από τη θεραπεία. Ωστόσο, θα πρέπει να έχετε στον νου σας ότι δεν εμφανίζουν όλοι πρήξιμο έπειτα από τη θεραπεία. Αν βιώσετε ήπιο πρήξιμο, τοποθετήστε κάποια επιπλέον μαξιλάρια, προκειμένου το κεφάλι σας να είναι πιο ψηλά από το κεφάλι σας.

  1. Μην αγνοήσετε τη φαρμακευτική αγωγή που θα σας υποδείξει ο γιατρός σας

Ένα από τα χειρότερα πράγματα που μπορείτε να κάνετε μετά από την μεταμόσχευση μαλλιών είναι να αγνοήσετε την φαρμακευτική αγωγή που πιθανόν θα σας έχει υποδείξει ο γιατρός σας. Θα πρέπει να ακολουθήσετε κατά γράμμα αυτή τη φαρμακευτική αγωγή για να αποφύγετε την εμφάνιση μόλυνσης.

μετά τη μεταμόσχευση μαλλιών θεραπεία

 

  1. Αποφύγετε το λούσιμο

Για τις πρώτες 48 ώρες μετά τη μεταμόσχευση μαλλιών, μη λούσετε τα μαλλιά σας. Την Τρίτη μέρα έπειτα από την θεραπεία, μπορείτε να πραγματοποιήσετε ένα ήπιο λούσιμο. Μη τρίψετε τα μαλλιά σας πολύ έντονα μέχρι την πέμπτη μέρα έπειτα από τη θεραπεία. Επιπλέον, αποφύγετε να φέρετε σε επαφή το νερό τους ντους απευθείας με την κεφαλή σας. Αντίθετα, χρησιμοποιήστε κάποια κούπα για να ξεβγάλετε το σαμπουάν από τα μαλλιά σας.

  1. Μην τοποθετήσετε απευθείας πάγο στην κεφαλή

Όσο σημαντικό είναι να αποφύγετε την τριβή της κεφαλής σας στο μαξιλάρι σας, άλλο τόσο σημαντικό είναι να μην τοποθετήσετε πάγο απευθείας στις περιοχές που πραγματοποιήθηκε μεταμόσχευση. Θα πρέπει να αποφύγετε να αγγίξετε εντελώς την περιοχή τις πρώτες 3 ημέρες έπειτα από τη θεραπεία. Έπειτα από 72 ώρες θα μπορείτε να αγγίξετε την κεφαλή σας πολύ απαλά.

μετά τη μεταμόσχευση μαλλιών

  1. Αποφύγετε την επαφή με τον ήλιο

Αποφύγετε να φέρετε την κεφαλή σας σε άμεση επαφή με την ηλιακή ακτινοβολία μεταξύ 10 πμ- 2μμ τις πρώτες 2 εβδομάδες μετά από τη μεταμόσχευση μαλλιών. Αν πρέπει να βγείτε σε εξωτερικούς χώρους ανάμεσα σε αυτό το διάστημα, αποφύγετε να κάτσετε στον ήλιο πολύ ώρα.

  1. Αποφύγετε την έντονη σωματική άσκηση

Τις μέρες έπειτα από την μεταμόσχευση μαλλιών, δε θα πρέπει να πραγματοποιήσετε έντονη σωματική άσκηση. Αυτό σημαίνει ότι δεν είναι η κατάλληλη στιγμή να σπάσετε τα προσωπικά σας ρεκόρ. Κρατήστε τους καρδιακούς παλμούς και την πίεση του αίματος σε φυσιολογικά επίπεδα τις πρώτες 7 ημέρες από τη θεραπεία. Για τους ίδιους λόγους συστήνεται και η αποφυγή της σεξουαλικής επαφής για διάστημα 7 ημερών.

Με πληροφορίες από: advancedclinicsok.com

Διαβάστε ακόμη:

Πλαστική χειρουργική για άντρες: Τι επεμβάσεις προτιμούν;

Πλαστική μύτης στους άντρες: Τι περιλαμβάνει;