Αισθητικές θεραπείες: Διαφορές ανάμεσα σε άντρες και γυναίκες

αισθητικές θεραπείες

Αισθητικές θεραπείες: Υπάρχουν διαφορές ανάμεσα στους άντρες και τις γυναίκες; Γνωρίζατε ότι υπάρχουν διαφορές ανάμεσα στα φύλα σε παράγοντες που θα πίστευε κανείς ότι είναι ίδιοι, όπως για παράδειγμα η επιδερμίδα; Οι διαφορές μπορεί να μην είναι ορατές, αλλά έστω και κάτι μικρό είναι σημαντικό όσον αφορά τις αισθητικές θεραπείες για άντρες και γυναίκες.

Ανατομικές διαφορές και αισθητικές προτιμήσεις ανάμεσα σε άντρες και γυναίκες

Όσον αφορά την πλαστική χειρουργική και τις αισθητικές θεραπείες, η ανατομία του σώματος είναι το μυστικό για την επιτυχία. Οι ανατομικές διαφορές ανάμεσα στους άντρες και τις γυναίκες περιλαμβάνουν τη δομή της επιδερμίδας. Για παράδειγμα, οι άντρες έχουν πιο χοντρή επιδερμίδα και μεγαλύτερους μύες από ότι οι γυναίκες. Αυτό σημαίνει ότι στις χειρουργικές θεραπείες, οι άντρες χρειάζονται περισσότερη αναισθησία.

Παρομοίως, σε μη χειρουργικές αισθητικές θεραπείες όπως το Botox ή τα fillers, η δοσολογία είναι διαφορετική. Πολύ συχνά ο ειδικός τοποθετεί τα υλικά σε διαφορετικές περιοχές. Επομένως, οι άντρες θα πρέπει να είναι βέβαιοι ότι ο πλαστικός τους χειρούργος είναι έμπειρος στις θεραπείες με άντρες.

Οι άντρες και οι γυναίκες μεγαλώνουν με διαφορετικό τρόπο. Επομένως, οι αισθητικοί τους στόχοι διαφέρουν. Ενώ και οι άντρες προχωρούν σε θεραπείες του προσώπου, συχνά επιθυμούν την απόκτηση περισσότερων γωνιών στο πρόσωπο τους. Από την άλλη, οι γυναίκες επιθυμούν την αποκατάσταση όγκου στο πρόσωπο. Επιπλέον, επιθυμούν  και την εξομάλυνση των έντονων χαρακτηριστικών που προκύπτουν από τη γήρανση. Όποιος κι αν είναι ο στόχος σας, η επιλογή ενός ειδικού που θα καταλάβει και θα ακούσει τις ανάγκες σας, θα σας βοηθήσει να επιτύχετε τα αποτελέσματα που επιθυμείτε.

αισθητικές θεραπείες άντρας

Χειρουργικές αισθητικές θεραπείες για άντρες

Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, είναι σημαντική η επιλογή ενός πλαστικού χειρούργου που θα αντιληφθεί τις ανατομικές και αισθητικές προτιμήσεις ενός άντρα. Αυτοί οι παράγοντες επηρεάζουν τις τεχνικές που δίνουν τα καλύτερα αποτελέσματα, τόσο για το χειρουργικό αποτέλεσμα, όσο και για την μέγιστη ανάρρωση.

Ένα παράδειγμα αποτελεί το facelift. Ενώ οι γυναίκες μπορούν να καλύψουν τις τομές που αναρρώνουν με τα μαλλιά τους ή το μακιγιάζ, οι άντρες δεν έχουν πάντοτε αυτή την επιλογή. Καθώς οι περισσότεροι άντρες έχουν πιο κοντά μαλλιά και δε φορούν μακιγιάζ, είναι σημαντικό ο πλαστικός χειρούργος να λάβει υπόψη του τη γενειάδα, τα μαλλιά, σε συνδυασμό με τη θέση του λοβού.

Με πληροφορίες από: drmovassaghi.com

Διαβάστε ακόμη:

Ανόρθωση σώματος με νήματα PDO: Είναι αποτελεσματική;

Μπότοξ: Γιατί το επιλέγουν οι άντρες;

 

Disclaimer: Οι πληροφορίες έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τις πληροφορίες και τις συμβουλές ενός ειδικού ή ενός αρμόδιου επαγγελματία υγείας.