Θρησκευτικός τουρισμός: Τα νησιά για χαλάρωση και κατάνυξη

nisia-thriskeutikos-tourismos

Ο θρησκευτικός τουρισμός αποτελεί μια μορφή εναλλακτικού τουρισμού. Όλο και περισσότεροι που έχουν καλή σχέση με την πίστη και τη θρησκεία στρέφονται σε αυτή τη μορφή τουρισμού για προσευχή και κατάνυξη. Ειδικότερα σε δύσκολες για την ανθρωπότητα περιόδους, ο θρησκευτικός τουρισμός αποτελεί ένα χαλαρωτικό μέσο τουρισμού. Ποια είναι τα πιο σημαντικά ελληνικά νησιά για να χαλαρώσετε και να προσκυνήσετε;

  1. Πάτμος

Η Ιερά Μονή του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου αποτελεί Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς από την UNESCO. Πιστοί από κάθε γωνιά της γης την επισκέπτονται κάθε χρόνο. Μάλιστα, η Πάτμος, αποτελεί το νησί που ο Απόστολος Ιωάννης έγραψε την Αποκάλυψη. Φυσικά η επίσκεψη στο νησί δε συνδυάζεται μόνο με την επίσκεψη στην Ιερά Μονή. Υπάρχουν πολλά χωριά, αλλά και όμορφες παραλίες που μπορείτε να επισκεφθείτε και να τα συνδυάσετε όλα.

  1. Τήνος

Η Παναγία της Τήνου, ή αλλιώς η Παναγία η Ευαγγελίστρια  αποτελεί κάθε χρόνο πόλο έλξης χιλιάδων πιστών, ειδικά την εποχή του Δεκαπενταύγουστου. Πολλοί είναι οι πιστοί που κάνουν τάμα στην Παναγία. Αν θέλετε να χαλαρώσετε σωματικά, αλλά και πνευματικά, η Τήνος αποτελεί το νησί που πρέπει να επισκεφθείτε.

thriskeutikos-tourismos

  1. Πάρος

Η Πάρος δεν αποτελεί το νησί μόνο για πάρτι και διασκέδαση. Τα τελευταία χρόνια αποτελεί πόλο έλξης τουριστών νεαρής ηλικίας, ωστόσο, ο θρησκευτικός τουρισμός ακμάζει στα σοκάκια αυτού του νησιού. Πιο σημαντικό μνημείο; Η Παναγία Εκατονταπυλιανή. Ο ιερός ναός χτίστηκε τον 4ο αιώνα Μ.Χ. από την Αγία Ελένη ή τον Μέγα Κωνσταντίνο. Η ονομασία της προέρχεται από τον όρο «κατά πόλα» ή «κατά την πόλη» και δείχνει το σημείο που βρισκόταν η αρχαία πόλη της Πάρου. Είτε είστε πιστοί, είτε θέλετε να επισκεφθείτε την μονή για την ιστορικότητα της, αξίζει να αφιερώσετε λίγες ώρες από το ταξίδι σας στο νησί του Αιγαίου.

  1. Κεφαλονιά

Ένα νησί στο Ιόνιο με ωραίο φαγητό και καταγάλανα νερά. Η Κεφαλονιά ωστόσο αποτελεί και ένα νησί που ενδείκνυται και για θρησκευτικό τουρισμό. Πέρα από τα μοναστήρια της, που αξίζει να τα επισκεφθείτε, δε θα πρέπει να χάσετε την Παναγία Φιδούσα. Το όνομα της το πήρε από την εμφάνιση μικρών φιδιών που εμφανίζονται κάθε χρόνο την περίοδο του Δεκαπενταύγουστου και τριγυρνούν αμέριμνα κοντά στους πιστούς. Μη φοβηθείτε, δεν πρόκειται να σας πειράξουν. Σύμφωνα με το θρύλο, αν τα φιδάκια δεν εμφανιστούν μια χρονιά, κάτι κακό αναμένεται να συμβεί. Φυσικά μην παραβλέψετε να επισκεφθείτε και τον Άγιο Γεράσιμο και να κάνετε την προσευχή σας κι εκεί.

θρησκευτικός τουρισμός

  1. Αμοργός

Οι πιστοί στην Παναγία δε γίνεται να μην επισκεφθούν το νησί της Αμοργού και το ιστορικό μοναστήρι της Παναγίας της Χοζοβιώτισσας. Μοναστήρι με θέα τη θάλασσα, χτίστηκε το 1088, έπειτα από την εύρεση εικόνας από τη Χόζοβα της Παλαιστίνης, περιοχή κοντά στους Αγίους Τόπους.  Οι επισκέπτες της Μονής θα πρέπει να ανέβουν αρκετά σκαλιά. Στο εσωτερικό του ναού υπάρχουν αρκετές πέτρινες σκάλες που οδηγούν και στους 8 ορόφους. Οι επισκέπτες θα πρέπει να προσέχουν την ενδυμασία τους. Οι άντρες θα πρέπει να φορούν παντελόνι και οι γυναίκες μακριά φούστα.

Διαβάστε ακόμη:

Όλυμπος Καρπάθου: Το χωριό όπου ο χρόνος έχει σταματήσει

Θάσος: 3+1 αξιοθέατα που θα βρείτε στο νησί