Ανδρική περιποίηση: 3+1 tips για προσεγμένη επιδερμίδα

ανδρική περιποίηση

Όσον αφορά την ανδρική περιποίηση προσώπου, οι άντρες είχαν μια απλή ρουτίνα. Ωστόσο, όλο και περισσότεροι άνδρες επιδιώκουν την απόκτηση μιας υγιούς και νεανικής επιδερμίδας. Έτσι, εισδύουν όλο και περισσότερο στο skincare και μαθαίνουν περισσότερα για το μεγαλύτερο όργανο του δέρματος. Παρά το γεγονός ότι η ανδρική και η γυναικεία επιδερμίδα έχουν κάποιες διαφορές (η ανδρική επιδερμίδα είναι πιο πυκνή από αυτή των γυναικών), τα βασικά στοιχεία για μια καλή ρουτίνα παραμένουν τα ίδια. Παρακάτω, σας παρουσιάζουμε μερικές συμβουλές για προσεγμένη επιδερμίδα.

  1. Καθημερινός καθαρισμός, ακόμη και μετά την άσκηση

Καθώς τα σαπούνια για το υπόλοιπο σώμα περιέχουν έντονα συστατικά τα οποία ξηραίνουν την επιδερμίδα, είναι σημαντική η προτίμηση ενός ήπιου καθαριστικού προσώπου.

ανδρική περιποίηση καθαρισμός

  1. Προσοχή στην τεχνική ξυρίσματος

Το ξύρισμα του προσώπου είναι ιδιαίτερα σημαντικό για την ανδρική περιποίηση. Για ορισμένους άνδρες, τα ξυραφάκια με πολλές λεπίδες είναι είτε ιδιαίτερα αποτελεσματικά, ή προκαλούν φθορές στην επιδερμίδα. Σε περιπτώσεις πληγών, εξανθημάτων, ή εσωτερικών τριχών, η χρήση ενός απλού ξυραφιού είναι καλύτερη. Για καλύτερο ξύρισμα, οι ειδικοί συστήνουν την βρεγμένη επιδερμίδα, αλλά και τη χρήση κάποιας κρέμας για ξύρισμα.

  1. Καθημερινή ενυδάτωση

Η ενυδάτωση λειτουργεί με την «παγίδευση» υγρασίας στην επιδερμίδα. Το αποτέλεσμα είναι η μείωση της εμφάνισης των λεπτών ρυτίδων, αλλά και η λαμπερή και νεανική επιδερμίδα. Για καλύτερα αποτελέσματα, εφαρμόστε ενυδατική κρέμα αμέσως μετά τον καθαρισμό, το ντους ή το ξύρισμα, όσο η επιδερμίδα είναι ακόμη νωπή.

ανδρική περιποίηση ενυδάτωση

  1. Χρήση αντιηλιακής προστασίας

Η ανδρική περιποίηση δε σταματά στην ενυδάτωση. Για την πρόληψη της φθοράς από την ηλιακή ακτινοβολία που συμβάλλει στην εμφάνιση των ρυτίδων, και των σημαδιών γήρανσης, η χρήση αντιηλιακής προστασίας είναι απαραίτητη. Για αυτό το λόγο, πριν βγείτε από το σπίτι, φορέστε αντιηλιακό στο πρόσωπο, την κεφαλή, το λαιμό και τα χείλη. Επιπλέον, η προστασία της επιδερμίδας με την κάλυψη της, τη χρήση καπέλου και γυαλιών ηλίου, όσο το δυνατόν περισσότερο είναι απαραίτητη.

Διαβάστε ακόμη:

Άντρες και περιποίηση φρυδιών: 2+1 tips

Άντρες μετά τα 40: 3+1 tips για την περιποίηση των μαλλιών