Κακή διάθεση: 3+1 τρόποι διαχείρισης

κακή διάθεση

Η κακή διάθεση είναι κομμάτι της καθημερινότητας. Δεν μπορεί να ελέγξει κανείς τα συναισθήματα του. Ωστόσο, επειδή κάποιος έχει κακή διάθεση, δε σημαίνει ότι δεν μπορεί να τη βελτιώσει. Ακόμη, δε σημαίνει ότι κάποιος προσπαθεί να είναι συνέχεια χαρούμενος, καθώς αυτό πυροδοτεί τα αντίθετα αποτελέσματα. Παρακάτω, σας παρουσιάζουμε μερικούς τρόπους για να ενισχύσετε τη διάθεση σας όταν είναι κακή, ή να ηρεμήσετε τον εαυτό σας αν είναι αναστατωμένος.

  1. Αποσπάστε για λίγο τον εαυτό σας

Όσο πιο πολύ κάνετε αρνητικές σκέψεις, τόσο πιο άσχημα θα νιώθετε. Αντί λοιπόν να ανησυχείτε συνεχώς για κάτι που είπε ο/η σύντροφος σας ή να αγχώνεστε για ένα meeting που έχετε στη δουλειά, δοκιμάστε να αποσπάσετε τον εαυτό σας με μια δραστηριότητα. Ακούστε μουσική, πηγαίνετε μια βόλτα ή οτιδήποτε σας χαρίζει λίγα λεπτά ανακούφισης.

  1. Αντιμετώπιση με χιούμορ

Το γέλιο προκαλεί αλλαγές τόσο στον εγκέφαλο, όσο και στη βελτίωση της διάθεσης. Η καλή αίσθηση του χιούμορ συνδέεται τόσο με τη βελτίωση της σωματικής υγείας, όσο και με τη βελτίωση της κοινωνικής ζωής. Ένα αστείο βίντεο, μια αστεία ιστορία από έναν φίλο σας, θα μπορέσουν να σας φτιάξουν την διάθεση γρήγορα.

κακή διάθεση γέλιο

  1. Αλλάξτε οπτική γωνία

Η αλλαγή της εικόνας που έχετε για μια κατάσταση μπορεί να αλλάξει και τα συναισθήματα σας. Αν σκεφτείτε ότι ο υπερβολικά ομιλητικός σας φίλος έχει ανάγκη από συναισθηματική στήριξη ή η υπενθύμιση στον εαυτό σας ότι οι ενοχλητικές ερωτήσεις του συναδέλφου σας προκύπτουν από την επιθυμία του να κάνει το καλύτερο που μπορεί, μπορούν να σας βοηθήσουν να παραμείνετε ήρεμοι.

Η αλλαγή οπτικής γωνίας είναι ένας από τους πιο γρήγορους τρόπους για να αλλάξετε τη διάθεση σας. Επιπλέον, θα αλλάξει και η ψυχολογική και σωματική απόκριση των συναισθημάτων σας. Για παράδειγμα, η καρδιά σας είναι λιγότερο πιθανό να χτυπάει με πολύ γρήγορο ρυθμό όταν είστε θυμωμένοι, ή οι παλάμες σας δε θα είναι τόσο ιδρωμένες όταν είστε αγχωμένοι. Κατά συνέπεια, η κακή διάθεση θα υποχωρήσει.

  1. Αλλαγή της κατάστασης

Αν η αλλαγή του τρόπου που βλέπετε μια κατάσταση φαίνεται μια δύσκολη επιλογή, μπορείτε να αλλάξετε το περιβάλλον. Μια περιβαλλοντική αλλαγή μπορεί να περιλαμβάνει δραστικές κινήσεις, όπως την αλλαγή ενός εργασιακού περιβάλλοντος. Ωστόσο, ακόμη και απλές μικρές καθημερινές κινήσεις αρκούν. Η απόφαση να κάτσετε δίπλα στον συνάδελφο με τη θετική ενέργεια, ή να πάτε για μια μικρή βόλτα στο διάλλειμα σας αντί να φάτε στο γραφείο σας μπορούν να έχουν θετικά αποτελέσματα.

Με πληροφορίες από: inc.com, hbr.org, psychalive.org 

Διαβάστε ακόμη:

Χαλάρωση: 6+1 τρόποι να την πετύχετε

Αρνητικές σκέψεις: 4+1 tips να απαλλαγείτε από αυτές