Εργασία στο σπίτι: 4+1 tips να παραμείνετε συγκεντρωμένοι

εργασία στο σπίτι

Η εργασία στο σπίτι χαρίζει πολλές καλές ευκαιρίες για τη μείωση της απόσπασης της προσοχής που αντιμετωπίζουν πολλοί άνθρωποι στο γραφείο. Ωστόσο, ορισμένοι δυσκολεύονται στη συγκέντρωση στο σπίτι τους. Παρακάτω, παρουσιάζουμε μερικά tips ώστε να ενισχύσετε τη συγκέντρωση σας την περίοδο της εργασίας στο σπίτι.

  1. Υποκατάσταση του χρονικού διαστήματος μετακίνησης

Βρείτε λόγο να σηκωθείτε νωρίς από το κρεβάτι. Σίγουρα γλιτώσατε τα μέσα μαζικής μεταφοράς ή τον χρόνο που θα περνούσατε στο αυτοκίνητο, αλλά και το άγχος να φτάσετε στην ώρα σας. Ωστόσο, αυτό το διάστημα είναι σημαντικό για την προετοιμασία για την εργασία. Η αντικατάσταση αυτού του χρονικού διαστήματος με λίγο τρέξιμο, λίγη γυμναστική στο σπίτι, ή ακόμη και με μια μικρή βόλτα στη γειτονιά βοηθά στην αποδοτικότερη εργασία στο σπίτι.

εργασία στο σπίτι γραφείο

  1. Dress for the job you want

Επειδή δε σας βλέπει κανένας δε σημαίνει ότι πρέπει να μείνετε όλη μέρα με της πιτζάμες σας. Η ένδυση για τη δουλειά, ακόμη και με ρούχα χαλάρωσης βοηθά τον εγκέφαλο για τητν προετοιμασία της ημέρας.

  1. Διατήρηση παλιών συνηθειών

Η τήρηση των ίδιων συνηθειών με αυτές του γραφείου είναι σημαντική για την αποδοτική εργασία στο σπίτι. Σε περίπτωση δηλαδή, τακτικών διαλειμμάτων κατά τη διάρκεια της βάρδιας, η διατήρηση τους στο σπίτι είναι σημαντική. Η διατήρηση των μικρών καθημερινών δραστηριοτήτων δημιουργεί μια ροή, ακόμη και στο σπίτι.

  1. Διατήρηση των ήχων

Αν έχετε συνηθίσει να δουλεύετε σε γραφείο με φασαρία, η ξαφνική ησυχία του σπιτιού προκαλεί σύγχυση σε ορισμένους. Η μουσική ή η ανοιχτή τηλεόραση μειώνουν την ησυχία. Επιπλέον, συμβάλλουν στην καλύτερη συγκέντρωση.

εργασία στο σπίτι άντρας

  1. Καθημερινοί στόχοι

περνά η ώρα χωρίς αποτελέσματα; Ήρθε η ώρα για προσωπικούς στόχους κατά τη διάρκεια της μέρας. Αν σας διευκολύνει, χωρίστε αυτούς τους στόχους σε δύο μέρη. Ο πρώτος στόχος να ολοκληρωθεί μέχρι το μεσημέρι, ενώ ο δεύτερος μέχρι το τέλος της βάρδιας. Αυτό μειώνει τον κίνδυνο της αναβλητικότητας και βοηθά στο καλύτερο μοίρασμα των σημαντικών αρμοδιοτήτων.

Διαβάστε ακόμη:

Κακή διάθεση: 3+1 τρόποι διαχείρισης

Σύνδρομο burnout: Συμπτώματα και τρόπος αντιμετώπισης