Συνταγή για το κρύο: Σούπα καρότο βελουτέ

σούπα βελουτέ καρότο συνταγή

Σούπα καρότο βελουτέ, μια συνταγή για τις κρύες μέρες, αλλά και βραδιές του χειμώνα. Το τελευταίο διάστημα μάλιστα,  το κρύο μας έχει επισκεφθεί για τα καλά. Αυτό σημαίνει πως ήρθε η ώρα για κατανάλωση ζεστών γευμάτων, που θα ανεβάσουν τη θερμοκρασία του σώματος και θα μας χαρίσουν ζεστασιά. Τι καλύτερο λοιπόν, για μια κρύα μέρα, μια ζεστή σούπα; Για αυτό το λόγο, σας παρουσιάζουμε μια απολαυστική συνταγή.

Συνταγή για σούπα καρότο βελουτέ

Υλικά για την σούπα

  • 500 γρ. Καρότα
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 40 ml ελαιόλαδο
  • 3 κ.σ. κοφτές ρύζι (οποιουδήποτε τύπου)
  • 2 κ.γλ. καπνιστή πάπρικα γλυκιά
  • 1 L ζωμό ή νερό, αλλά και
  • Αλάτι & πιπέρι

σούπα βελουτέ καρότο

Υλικά για την κρέμα γιαουρτιού

  • 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, αλλά και
  • Αλάτι & Πιπέρι

Εκτέλεση

1) Καθαρίζουμε τα καρότα και τα κόβουμε σε φέτες. Κόβουμε το κρεμμύδι στη μέση και σε ροδέλες.

2) Ζεσταίνουμε το λάδι σε κατσαρόλα, σε μέτρια – υψηλή φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει, περίπου 4 λεπτά. Έπειτα,  προσθέτουμε τα 2 κ.γ. καπνιστή πάπρικα και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε με την κουτάλα να αναδειχθεί η μυρωδιά. Επιπλέον,  ρίχνουμε τα καρότα και το ρύζι και ανακατεύουμε για 3-4 λεπτά.

3) Προσθέτουμε το ζωμό ή το νερό, αλάτι & πιπέρι κατά προτίμηση και αφήνουμε να πάρει μια βράση. Όταν βράσει, χαμηλώνουμε την ένταση της φωτιάς σε μέτρια-χαμηλή, καλύπτουμε με καπάκι και αφήνουμε για 25-30 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα καρότα.

4) Εντωμεταξύ, ετοιμάζουμε τη γιαουρτόκρεμα. Ρίχνουμε το γιαούρτι, το λάδι και το σκόρδο στον κάδο της κουζινομηχανής, αλατοπιπερώνουμε και χτυπάμε με το σύρμα μέχρι να έχουμε μια ομογενοποιημένη κρέμα. Ακόμη, εάν είναι πολύ πηχτή, αραιώνουμε με λίγο νερό ή γάλα και ξαναχτυπάμε για να είναι ομοιόμορφη.

Πηγή συνταγής: madameginger.com

Διαβάστε ακόμη:

Soup Time: Συνταγή για μανιταρόσουπα

Φρούτο μάνγκο: Τι οφέλη έχει για τα μωρά;