Αρνητικές σκέψεις: 4+1 tips να απαλλαγείτε από αυτές

αρνητικές σκέψεις

Μερικές φορές οι αρνητικές σκέψεις είναι ένα κομμάτι της καθημερινότητας. Είναι απολύτως φυσιολογικό να μην έχει αρνητικά συναισθήματα κανείς ανά περιόδους. Και όταν έχει, μπορεί να επηρεάσει την καθημερινότητα του. Μερικές φορές είναι δύσκολος ο έλεγχος αυτών των αρνητικών σκέψεων. Οι περισσότεροι από τους ανθρώπους είναι ο χειρότερος τους κριτής. Το «κλείσιμο» των αρνητικών σκέψεων επιτρέπει στην ανάπτυξη της αυτοπεποίθησης της αυτοεκτίμησης. Πώς θα μπορέσετε να απαλλαγείτε από τις αρνητικές σκέψεις;

  1. Αποδεχτείτε τα αρνητικά συναισθήματα

Αν έχετε αρνητικά συναισθήματα και αισθανθείτε άσχημα για αυτά, δημιουργείτε άσκοπα αρνητική ενέργεια. Αντιθέτως, τα αρνητικά συναισθήματα δεν είναι κάτι κακό. Τα συναισθήματα βοηθούν τους ανθρώπους να έρθουν σε επαφή με τις εμπειρίες τους και με άλλους. Πολλοί άνθρωποι αισθάνονται πίεση από άλλους στο να μη δείχνουν τα συναισθήματα τους, ή τους ασκείται κριτική για αυτά. Αντίθετα, προσπαθήστε να τα αναγνωρίσετε και να τα αποδεχτείτε. Στη συνέχεια, δείτε τι χρειάζεται να κάνετε για να νιώσετε καλύτερα.

αρνητικές σκέψεις φύση

  1. Καταγράψτε τις αρνητικές σας σκέψεις

Αν βασανίζεστε από αρνητικές σκέψεις, καταγράψτε τες. Μπορεί να σας φαίνεται χαζό, αλλά μπορεί να επιφέρει αποτελέσματα. Καταγράψτε τις σκέψεις σας, καθώς και τους λόγους που αισθάνεστε έτσι. Με αυτό τον τρόπο θα μπορέσετε να καταλάβετε τι λέτε στον εαυτό σας και το αποτέλεσμα που έχει αυτό στα συναισθήματα σας. Η απαλλαγή αυτών των σκέψεων θα είναι πολύ απολαυστική.

  1. Βγείτε έξω

Ο χρόνος σε εξωτερικούς χώρους είναι ένας υπέροχος τρόπος για να απαλλαγείτε από την αρνητική ενέργεια. Δεν σχετίζεται τόσο με τα επίπεδα της σωματικής δραστηριότητας, παρά με την αποφυγή της χαώδους καθημερινότητας για να περάσετε ποιοτικό χρόνο με τη φύση και τις σκέψεις σας.

  1. Χρησιμοποιείστε αυτά τα screenshot

Αν έχετε μια τάση να αμφιβάλλετε για τον εαυτό σας, κάντε screenshots από θετικά στιγμιότυπα της ζωής σας. Αυτά μπορεί να είναι κομπλιμέντα από τους φίλους ή τους συναδέλφους σας, πράγματα για τα οποία είστε περήφανοι, ή οτιδήποτε σας δίνει χαρά. Όποτε επιστρέφουν οι αρνητικές σκέψεις, μπορείτε να ρίξετε μια ματιά σε αυτά.

αρνητικές σκέψεις screenshot

  1. Εκφράστε ευγνωμοσύνη

Η ευγνωμοσύνη είναι υποτιμημένη. Κι όμως είναι απαραίτητα για μια πιο ευχάριστη καθημερινότητα. Η ζωή δεν πρόκειται να γίνει πιο εύκολη, αλλά δεν πρόκειται να γίνετε πιο δυνατοί αν εστιάζετε μόνο στα αρνητικά. Κάντε μια λίστα για τα πράγματα που είστε ευγνώμονες και κοιτάξτε τα καθημερινά. Ακόμη, εστιάστε σε αυτά που επιθυμείτε να κατακτήσετε. Η εστιασμένη και θετική σκέψη θα προσελκύσει αυτό που επιθυμεί με την πάροδο του χρόνου.

Διαβάστε ακόμη:

Comfort zone: 5+1 τρόποι να βγείτε από αυτό

4+1 μέθοδοι για την καταπολέμηση της αϋπνίας