Φρούτο μάνγκο: Τι οφέλη έχει για τα μωρά;

μάνγκο φρούτο μωρά

Το μάνγκο αποτελεί ένα τροπικό φρούτο πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά. Τα ώριμα μάνγκο έχουν γλυκιά γεύση και ευχάριστη γεύση. Έχουν πολλά οφέλη για τον οργανισμό. Είναι όμως κατάλληλα για τα μωρά;

Πότε μπορούν τα μωρά να καταναλώσουν μάνγκο;

Τα περισσότερα υγιή μωρά είναι σε θέση να καταναλώσουν μάνγκο από την ηλικία των 6 μηνών, που ξεκινούν την κατανάλωση στερεών τροφών. Αρχικά, τα μωρά καταναλώνουν μικρές ποσότητες ώριμου πουρέ μάνγκο. Με την ανάπτυξη του μωρού, μπορείτε να πραγματοποιήσετε συνδυασμούς πουρέ με άλλα φρούτα, όπως για παράδειγμα μπανάνα. Ακόμη, τα μωρά άνω των 9 μηνών, είναι σε θέση για κατανάλωση μικρών κομματιών.

μάνγκο φρούτο

Τι οφέλη έχει το φρούτο μάνγκο;

Το μάνγκο είναι ένα ενυδατικό φρούτο πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά, που συμβάλλουν στην καλή ανάπτυξη του μωρού. Μάλιστα, προσφέρει τα παρακάτω οφέλη:

  1. Ενισχύει την ανάπτυξη του μωρού

Το μάνγκο, χαρίζει ενέργεια, ενώ είναι πλούσιο σε βιταμίνη Α. Τα μωρά χρειάζονται αυτή την ενέργεια για διάφορε λειτουργίες του σώματος, σημαντικές για την ανάπτυξη τους. Η βιταμίνη Α συμβάλλει στην υγεία της επιδερμίδας των ματιών και των μαλλιών.

  1. Ενισχύει την χώνεψη

Το μάνγκο περιέχει αρκετές ίνες. Η προσθήκη του μάνγκο στη διατροφή του μωρού συμβάλλει στη λήψη αυτών των απαραίτητων ινών. Μάλιστα, οι ίνες προσθέτουν όγκο, ενώ συμβάλλουν στην καλή λειτουργία του εντέρου.

μάνγκο φρούτο ιδιότητες

  1. Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα

Το μάνγκο αποτελεί μια εξαιρετική πηγή βιταμίνης Α, βιταμίνης C, αλλά και αντιοξειδωτικών ιδιοτήτων. Αυτές οι ιδιότητες δυναμώνουν το ανοσοποιητικό σύστημα των μωρών. Επιπλέον, περιέχει σίδηρο, ασβέστιο, και βιταμίνη B6.

Με πληροφορίες από: momjunction.com

Διαβάστε ακόμη:

Μωρό και ύπνος: Tips διαχείρισης μωρού που δεν κοιμάται

Λάδι για μασάζ μωρού: Mustela Huile De Massage