Είσφρυση όνυχος: Αντιμετώπιση με θεραπεία laser

είσφρυση όνυχος

Είναι πολύ εύκολο καθώς κόβει κανείς αρκετά κοντά τα νύχια του, ή με γωνία να προκαλέσει αυτό που ονομάζεται είσφρυση όνυχος. Όταν η γωνία των νυχιών μεγαλώσει στην επιδερμίδα του ποδιού, ερεθίζει την επιδερμίδα και προκαλεί δυσφορία. Η χρήση παπουτσιών που είναι πολύ σφιχτά μπορεί να προκαλέσει επίσης είσφρυση όνυχος. Αν αυτή η είσφρυση διασπάσει την γύρω επιδερμίδα, μπορεί να δημιουργήσει μόλυνση. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα το πρήξιμο και την ερυθρότητα του ποδιού, καθιστώντας δύσκολη τη χρήση παπουτσιών. Ένας τραυματισμός, κληρονομικοί παράγοντες ή κάποια μόλυνση από μύκητα μπορούν να έχουν ως αποτέλεσα στην εμφάνιση αυτού του ζητήματος.

Ποια είναι η θεραπεία για την είσφρυση όνυχος;

Αν προλάβετε την είσφρυση όνυχος σε αρχικό στάδιο, είναι εύκολη η αντιμετώπιση της στο σπίτι με τη χρήση ποδόλουτρων για αρκετές φορές τη μέρα μέχρι να βελτιωθεί η κατάσταση αυτής της περιοχής του ποδιού. Ο ασθενής θα πρέπει να αποφύγει να φοράει στενά παπούτσια και να παρακολουθεί τα δάχτυλα του ποδιού για σημάδια βελτίωσης. Ωστόσο, αν παρατηρηθεί ότι η κατάσταση στα δάχτυλα του ποδιού χειροτερεύει, ή παρατηρήσετε σημάδια μόλυνσης, ερυθρότητα, πρήξιμο ή έντονο πόνο, είναι καλύτερα να αναζητήσετε θεραπεία από έναν εξειδικευμένο γιατρό.

Σε πολλές περιπτώσεις πραγματοποιείται θεραπεία με φαρμακευτική αγωγή ή χειρουργική αφαίρεση τμήματος ή όλου του νυχιού, αν υπάρξει επιδείνωση της θεραπείας. Επιπλέον, σε πολλές περιπτώσεις χρησιμοποιείται η θεραπεία με τη χρήση της τεχνολογίας laser CO2, για τη μη χειρουργική αντιμετώπιση της είσφρυσης όνυχος.

είσφρυση όνυχος laser

Πώς η θεραπεία laser συμβάλλει στην είσφρυση όνυχος;

Η θεραπεία με laser CO2 μεταδίδει ενέργεια θερμότητας στο νύχι που έχει υποστεί ζημία ώστε να μην χρειαστείτε μια πιο επεμβατική χειρουργική θεραπεία για την διόρθωση του ζητήματος. Αυτή η θεραπεία είναι περισσότερο αποτελεσματική στους άντρες και τις γυναίκες που αντιμετωπίζουν αρκετές φορές την είσφρυση όνυχος. Με το laser CO2, υπάρχει ελάχιστος πόνος και πρήξιμο κατά τη διάρκεια της θεραπείας. Ακόμη, μπορείτε να περιμένετε πιο σύντομη ανάρρωση.

Το laser CO2 χαρίζει μεγάλη ακρίβεια όταν αντιμετωπίζεται αυτό το ζήτημα. Τα συμπτώματα ανακουφίζονται γρήγορα και αποτελεσματικά με λίγη επίδραση στην γύρω επιδερμίδα. Σε πολλές περιπτώσεις, τα αποτελέσματα είναι ορατά από μια συνεδρία. Ο κίνδυνος εμφάνισης παρενεργειών είναι ελάχιστος.

Με πληροφορίες από: footcarespecialistspc.com

Διαβάστε ακόμη:

Πλαστική χειρουργική αποκατάσταση ματιών: Τι περιλαμβάνει

Πλαστική χειρουργική: Tips για να αποφύγετε τις επιπλοκές

 

 

 

Disclaimer: Οι πληροφορίες έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τις πληροφορίες και τις συμβουλές ενός ειδικού ή ενός αρμόδιου επαγγελματία υγείας.