Θεραπεία για κυτταρίτιδα: 2+1 προτάσεις

θεραπεία για κυτταρίτιδα

Θεραπεία για κυτταρίτιδα: Ποιες είναι οι καλύτερες επιλογές; Το ζήτημα της κυτταρίτιδας δεν απασχολεί τις γυναίκες μόνο τους καλοκαιρινούς μήνες του χρόνου. Η κυτταρίτιδα αποτελεί μια ανομοιόμορφη επιφάνεια στην επιδερμίδα σε διάφορα σημεία του σώματος γύρω από τις αποθήκες λίπους, τους γλουτούς, τους μηρούς και τους γοφούς. Οι γυναίκες αντιμετωπίζουν κυτταρίτιδα σε μεγαλύτερο βαθμό από τους άντρες. Στην πραγματικότητα, γύρω στο 80-90% των γυναικών αντιμετωπίζουν κάποια στιγμή στη ζωή τους κυτταρίτιδα.

Παρά το γεγονός ότι η κυτταρίτιδα δεν είναι επιβλαβής, χαρίζει ανασφάλεια γύρω από την εμφάνιση. Ένας ένοχος για την εμφάνιση της είναι η συσσώρευση λίπους κάτω από το δέρμα. Με την πάροδο του χρόνου, η κυτταρίτιδα είναι πιο ορατή, επειδή η επιδερμίδα χάνει την ελαστικότητα της. Βέβαια, διάφοροι παράγοντες καθορίζουν την εμφάνιση της κυτταρίτιδας. Μερικοί από αυτούς είναι:

 • Ορμόνες
 • Διατροφή
 • Εγκυμοσύνη
 • Ακινησία
 • Γονίδια
 • Ανάπτυξη τοξινών
 • Αύξηση σωματικού βάρους
 • Τρόπος ζωής
 • Ηλικία
 • Ποσοστό λίπους

Ποια θεραπεία για την κυτταρίτιδα μπορεί να βοηθήσει;

Παρά το γεγονός ότι υπάρχουν διάφορες θεραπείες για την κυτταρίτιδα στην αγορά, όπως οι κρέμες για την κυτταρίτιδα, δεν χαρίζουν μακροπρόθεσμα αποτελέσματα. Αν αναζητάτε μια αποτελεσματική θεραπεία για την κυτταρίτιδα, παρακάτω σας παρουσιάζουμε μερικές επιλογές.

θεραπεία για κυτταρίτιδα πόδια

 1. Ενέσιμες θεραπείες

Οι ενέσιμες θεραπείες έχουν αποκτήσει μεγάλη δημοτικότητα στη μάχη ενάντια στην κυτταρίτιδα. Πολλές από αυτές είναι μη επεμβατικές. Η μεσοθεραπεία για την κυτταρίτιδα περιέχει μια σειρά από φυσικά εκχυλίσματα, αμινοξέα, και βιταμίνες που τοποθετούνται κάτω από την επιδερμίδα. Το μίγμα αυτό ενεργοποιεί τα κύτταρα της επιδερμίδας. Στη συνέχεια, αυτά τα κύτταρα γίνονται πιο ενεργά και ενεργοποιείται η παραγωγή του κολλαγόνου και της ελαστίνης. Με αυτό τον τρόπο η μεσοθεραπεία αποτρέπει την αποθήκευση λίπους στα κύτταρα της επιδερμίδας.

 1. Θεραπείες laser

Η θεραπεία με laser είναι αποτελεσματική ενάντια στην κυτταρίτιδα. Η θεραπεία περιλαμβάνει την τοποθέτηση ενός μικρού probe laser κάτω από την επιδερμίδα. Το laser θερμαίνει την περιοχή της θεραπείας για την ενεργοποίηση της παραγωγής κολλαγόνου, τη βελτίωση της ελαστικότητας της επιδερμίδας, της απελευθέρωσης των ινών, τη μείωση της πυκνότητας του λίπους και τη βελτίωση της δομής της επιδερμίδας.

θεραπεία για κυτταρίτιδα γλουτοί

 1. Θεραπείες χωρίς laser

Μια θεραπεία ενέργειας είναι αρκετά συνηθισμένη στη μάχη ενάντια στην κυτταρίτιδα. Όπως και η ενέσιμη θεραπεία, έτσι και αυτού του είδους θεραπεία μπορεί να ενεργοποιήσει την παραγωγή κολλαγόνου για τη μείωση της κυτταρίτιδας.

Μερικές από τις πιο δημοφιλείς θεραπείες με τη χρήση ραδιοσυχνοτήτων περιλαμβάνουν την χρήση υπέρηχων, φωτός. Αυτές οι θεραπείες έχουν βραχυπρόθεσμα αποτελέσματα. Η επανάληψη της θεραπείας ανά λίγους μήνες είναι απαραίτητη για τη διατήρηση των αποτελεσμάτων.

Με πληροφορίες από: plasticsurgery.org

Διαβάστε ακόμη:

Λιποαναρρόφηση γλουτών: Όσα πρέπει να γνωρίζετε

Λιποαναρρόφηση μηρών: Τι προσφέρει;

 

Disclaimer: Οι πληροφορίες έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τις πληροφορίες και τις συμβουλές ενός ειδικού ή ενός αρμόδιου επαγγελματία υγείας.