Φάκελος Μπότοξ: 3+1 tips για μέγιστα αποτελέσματα

μπότοξ αποτελέσματα

Μπότοξ: Πώς θα μεγιστοποιήσετε τα αποτελέσματα; Σε περίπτωση κάποιας θεραπείας προσώπου όπως το μπότοξ, σίγουρα επιθυμείτε την απόκτηση των μέγιστων αποτελεσμάτων. Παρακάτω, σας παρουσιάζουμε τον τρόπο που λειτουργεί το μπότοξ, καθώς και μερικά tips για να αποκτήσετε τα αποτελέσματα των ονείρων σας.

Πώς λειτουργεί το μπότοξ;

Το μπότοξ είναι μια αισθητική θεραπεία για τη μείωση των λεπτών γραμμών και ρυτίδων του προσώπου που κάνουν πολλαπλές επαναλαμβανόμενες κινήσεις μέσα στη μέρα. Παράγεται από το μικρόβιο botulinum, που προκαλεί δηλητηρίαση. Ωστόσο, σε μικρές ποσότητες, αποτελεί συστατικό θεραπείας, τόσο για ιατρικούς, όσο και για αισθητικούς σκοπούς. Επιπλέον, το μπότοξ είναι εγκεκριμένο από τον FDA για τη θεραπεία ενάντια στις ρυτίδες των ματιών, αλλά και τη μείωση των λεπτών γραμμών γύρω από τα μάτια.

Τι αποτελέσματα δίνει το μπότοξ ως θεραπεία προσώπου; Παραλύει και χαλαρώνει τους μύες, εξομαλύνει τις λεπτές γραμμές και τις ρυτίδες, ιδιαίτερα γύρω από τα μάτια και το μέτωπο. Το μπότοξ χρησιμοποιείται και ως θεραπεία ενάντια στις ημικρανίες, την υπεριδρωσία, τις συσπάσεις των μυών. Πώς όμως θα μπορέσετε να αποκτήσετε τα μέγιστα αποτελέσματα από το μπότοξ;

μπότοξ αποτελέσματα θεραπεία

  1. Φροντίδα της επιδερμίδας έπειτα από τη θεραπεία

Ο γιατρός θα σας συμβουλεύσει σχετικά με την περιποίηση της επιδερμίδας έπειτα από τη θεραπεία. Αποφύγετε την έντονη άσκηση για μια μέρα. Ακόμη, κρατήστε το κεφάλι σας ψηλά για λίγες ώρες έπειτα από τη θεραπεία. Αποφύγετε το μασάζ, το τρίψιμο ή την πίεση στην περιοχή της θεραπείας.

  1. Διατήρηση καλής skincare routine

Η περιποίηση της επιδερμίδας είναι πάντοτε απαραίτητα. Η χρήση μιας καλής ενυδατικής κρέμας προστατεύει την επιδερμίδα από την ξηρότητα, ενώ μειώνει τις επιπτώσεις από τη φθορά από τον ήλιο.

μπότοξ αποτελέσματα διατήρηση

  1. Διατροφή, Άσκηση και μείωση στρες

Η φροντίδα όλου του σώματος μεγιστοποιεί τα αποτελέσματα από το μπότοξ. Ένας καλός τρόπος φροντίδας της επιδερμίδας είναι η διαχείριση των επιπέδων του στρες. Το στρες ενεργοποιεί την παραγωγή των επιπέδων κορτιζόλης, που επηρεάζει την επιδερμίδα. Επιπλέον, το στρες επηρεάζει την επιδερμίδα με την εμφάνιση ακμής. Η διαχείριση του στρες είναι πιο εύκολη με την άσκηση, τον ποιοτικό ύπνο, αλλά και με τεχνικές διαλογισμού και χαλάρωσης. Το πιο σημαντικό; Η επιδερμίδα είναι το μεγαλύτερο όργανο του σώματος. Η διατροφή επηρεάζει την επιδερμίδα σας. Η κατανάλωση νερού, αλλά και φρέσκων φρούτων και λαχανικών, άπαχου κρέατος και ψαριού είναι απαραίτητη.

  1. Προγραμματισμός πρόσθετων θεραπειών

Για τη διατήρηση των αποτελεσμάτων του μπότοξ, η θεραπεία ανά 4-6 μήνες είναι απαραίτητη. Το μπότοξ δεν αποτελεί μια μόνιμη λύση για τις ρυτίδες. Ο προγραμματισμός της επανάληψης της θεραπείας πριν την εξασθένηση των αποτελεσμάτων αποτελεί μέσο διατήρησης των αποτελεσμάτων. Επιπλέον, η επανάληψη των θεραπειών μειώνει τον σχηματισμό νέων ρυτίδων.

Με πληροφορίες από: vanguarddermatology.com

Διαβάστε ακόμη:

Πλαστική χειρουργική στα χείλη: 2+1 οφέλη

Fillers προσώπου: 4+1 ζητήματα που αντιμετωπίζουν

 

Disclaimer: Οι πληροφορίες έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τις πληροφορίες και τις συμβουλές ενός ειδικού ή ενός αρμόδιου επαγγελματία υγείας.