Αιδιοπλαστική: Τι είναι και πώς λειτουργεί

αιδιοπλαστική θεραπεία

Αιδιοπλαστική: Τι είναι και πώς λειτουργεί; Η αιδιοπλαστική είναι η επέμβαση που έχει ως στόχο τη «σύσφιξη» του κόλπου που έχει χαλαρώσει εξαιτίας του τοκετού ή της γήρανσης. Η χειλιοπλαστική, η πλαστική χειρουργική των χειλέων (του τμήματος που περικλείει τον κόλπο) μπορεί να διεξαχθεί είτε μόνη της. Βέβαια, μπορεί να διεξαχθεί σε συνδυασμό με την αιδιοπλαστική. Η χειλεοπλαστική αλλάζει το μέγεθος των χειλιών, μικραίνοντας το ή διορθώνοντας πιθανές ασσυμετρίες ανάμεσα τους.

Επανορθωτική vs Αισθητική Χειρουργική

Προκειμένου να καταλάβετε τι είναι η αιδιοπλαστική, αλλά και στο είδος της θεραπείας που πρέπει να προχωρήσετε, είναι σημαντικό να καταλάβετε τις διαφορές ανάμεσα στην επανορθωτική και την Αισθητική Χειρουργική.

Η επανορθωτική χειρουργική βελτιώνει τη λειτουργία τμημάτων του σώματος. Αντίθετα, η αισθητική ιατρική αλλάζει την εμφάνιση της φυσιολογικής ανατομίας. Σκεφτείτε το σαν την πλαστική χειρουργική στη μύτη. Ένας χειρούργος μπορεί να ανακατασκευάσει το εσωτερικό της μύτης για τη βελτίωση της αναπνοής, ή να ανασχηματίσει τη μύτη για λόγους εξωτερικής εμφάνισης.

αιδιοπλαστική τι είναι

Τι είναι η αιδιοπλαστική;

Ο όρος αιδιοπλαστική ή πλαστική αιδοίου περιλαμβάνει μια γκάμα επεμβάσεων όπως η αναζωογόνηση των έξω χειλέων και του εφηβαίου, την χειλεοπλαστική, αλλά και την κολποπλαστική και την παρθενορραφή. Όσον αφορά την κολποπλαστική, ορισμένες γυναίκες βιώνουν την απώλεια  της στήριξης των μυών στο αιδοίο εξαιτίας της γήρανσης ή του τοκετού. Αυτή η έλλειψη στήριξης συμβάλλει και στη χαλάρωση των μυών. Η κολποπλαστική πραγματοποιείται με την αφαίρεση της περίσσειας κολπικής επένδυσης και την σύσφιξη των γύρω μαλακών ιστών και μυών. Η επέμβαση εστιάζει στην αφαίρεση των περίσσιων εσωτερικών και εξωτερικών ιστών, αλλά και τη σύσφιξη των δομών μέσα στον κόλπο.

Τι είναι η χειλεοπλαστική;

Το μέγεθος, το σχήμα και το χρώμα των χειλέων διαφέρει σημαντικά από γυναίκα σε γυναίκα. Ορισμένες γυναίκες έχουν γενετικές δυσμορφίες που επηρεάζουν το σχήμα ή το μέγεθος των χειλέων. Επιπλέον, αυτό το τμήμα του σώματος αλλάζει έπειτα από τον τοκετό. Η χειλεοπλαστική είναι η επέμβαση που περιλαμβάνει την τροποποίηση των μικρών και μεγάλων χειλέων.

Με πληροφορίες από: webmd.com, drproffer.com, drkarantonis.com

Διαβάστε ακόμη:

Επανορθωτική οδοντιατρική: Διαφορές με αισθητική οδοντιατρική

Παιδιατρική πλαστική χειρουργική: 7+1 θεραπείες που περιλαμβάνει

 

 

Disclaimer: Οι πληροφορίες έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τις πληροφορίες και τις συμβουλές ενός ειδικού ή ενός αρμόδιου επαγγελματία υγείας.