Ραδιοσυχνότητες RF: Τι είναι και τι προσφέρουν

ραδιοσυχνότητες

Οι ραδιοσυχνότητες αποτελούν ένα αρκετά δημοφιλές είδος θεραπείας. Η «σακουλιασμένη» επιδερμίδα, οι ρυτίδες και οι λεπτές γραμμές αποτελούν συνηθισμένα ζητήματα που προκύπτουν από τη γενετική ή την φθορά που προκύπτει από την έκθεση στον ήλιο. Με την πάροδο του χρόνου, το κολλαγόνο και η ελαστίνη, δύο συστατικά που βρίσκονται στην επιδερμίδα, αρχίζουν και μειώνονται. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να χάνει η επιδερμίδα την ελαστικότητα της.

Κατά τη διάρκεια μιας θεραπείας με ραδιοσυχνότητες για σύσφιξη, χρησιμοποιείται θερμότητα για την παραγωγή νέου κολλαγόνου και ελαστίνης. Η παραγωγή εκ νέου αυτών των συστατικών συμβάλλει στην μείωση των ρυτίδων και των λεπτών γραμμών, ενώ παράλληλα συσφίγγει την επιδερμίδα.

Πώς λειτουργεί μια θεραπεία με ραδιοσυχνότητες;

Η θεραπεία με ραδιοσυχνότητες λειτουργεί στοχεύοντας στους ιστούς κάτω από την εξωτερική στοιβάδα της επιδερμίδας, με ενέργεια ραδιοσυχνοτήτων. Αυτή η ενέργεια παράγει θερμότητα, που έχει ως αποτέλεσμα στην παραγωγή νέου κολλαγόνου.

Αυτή η διαδικασία προκαλεί επίσης ινοπλαστία, διαδικασία στην οποία το σώμα διαμορφώνει νέο ιστό και ενεργοποιεί την παραγωγή κολλαγόνου. Έτσι, οι ίνες κολλαγόνου γίνονται μικρότερες και πιο πυκνές. Την ίδια στιγμή, τα μόρια που συνθέτουν το κολλαγόνο μένουν ανεπηρέαστα. Η ελαστικότητα της επιδερμίδας αυξάνεται και χαλαρή επιδερμίδα αρχίζει να «σφίγγει».

ραδιοσυχνότητες άντρας

Πώς είναι η διαδικασία της θεραπείας;

Κατά τη διάρκεια της θεραπείας, ένα μηχάνημα σύσφιξης με ραδιοσυχνότητες θα στέλνει εναλλασσόμενα ρεύματα από την άκρη ενός ηλεκτροδίου στους ιστούς με συχνότητα ανάμεσα σε 0,3 και 10 MHz. Αυτή η διαδικασία παρακάμπτει την ποσότητα της μελανίνης που βρίσκεται στην εξωτερική στοιβάδα της επιδερμίδας. Έτσι, αυτή η θεραπεία καθίσταται αποτελεσματική για όλους τους τύπους επιδερμίδας και τις αποχρώσεις του δέρματος.

Υπάρχει περίπτωση να βιώσετε πόνο; Ο πόνος συνήθως μετριέται σε μια κλίμακα από το 0 έως το 4. Το 0 αντιστοιχεί σε μηδενικό πόνο και το 4 σε πόνο σε εξαιρετικά μεγάλο βαθμό. Οι περισσότεροι ασθενείς αναφέρουν ότι ο πόνος που βιώνουν είναι σε κλίμακα 1, με λίγους ασθενείς να αναφέρουν και πόνο σε κλίμακα της τάξεως του 2.

Τα οφέλη που έχει μια θεραπεία με ραδιοσυχνότητες στο πρόσωπο

Μια θεραπεία με ραδιοσυχνότητες χρησιμοποιεί θερμότητα για να καταστρέψει τους ιστούς κάτω από την επιδερμίδα χωρίς να επηρεάσει αρνητικά την εξωτερική εμφάνιση της επιδερμίδας.

Οι ασθενείς θα παρατηρήσουν τη σύσφιξη της επιδερμίδας αμέσως μετά τη θεραπεία. Ορισμένοι ασθενείς θα παρατηρήσουν αποτελέσματα μέσα σε έξι μήνες από την αρχική θεραπεία. Άλλοι ίσως χρειαστεί να προβούν σε μια σειρά συνεδριών πριν παρατηρήσουν τα αποτελέσματα. Τα αποτελέσματα, με την κατάλληλη περιποίηση, μπορούν να διαρκέσουν έως και 2-3 χρόνια.

Ποια άλλα οφέλη μπορεί να έχει η θεραπεία με ραδιοσυχνότητες;

  1. Περιστροφική σύσφιξη της επιδερμίδας

Η θεραπεία με ραδιοσυχνότητες μπορεί να εφαρμοστεί στις βλεφαρίδες, προκειμένου να μειωθεί η χαλάρωση του δέρματος. Τα μάτια είναι προστατευμένα από την ενέργεια από τις ραδιοσυχνότητες μέσα από ειδικούς φακούς επαφής που χρησιμοποιούνται κατά τη διάρκεια αυτής της μη επεμβατικής μεθόδου. Σε ορισμένες περιόδους, χορηγείται μια τοπική αναισθησία στην περιφερειακή περιοχή.

Η διαδικασία αυτή γύρω από την περιοχή των ματιών και μικρή πιθανότητα εμφάνισης παρενεργειών. Οι ασθενείς μπορούν να περιμένουν ήπια βελτίωση στη σύσφιξη της επιδερμίδας των βλεφαρίδων.

  1. Σύσφιξη στο μέτωπο και την περιοχή των φρυδιών

Η θεραπεία με ραδιοσυχνότητες είναι αποτελεσματική στην «ανύψωση» της περιοχής των φρυδιών. Η διαδικασία σφίγγει την επιδερμίδα για να τραβήξει τα φρύδια των φρυδιών  προς τα πάνω. Αυτή η διαδικασία δίνει στα φρύδια μια πιο φυσική, οξεία γωνία.

  1. Σύσφιξη στα μάγουλα και τα ζυγωματικά

Οι θεραπείες με ραδιοσυχνότητες μπορούν να συμβάλλουν στη σύσφιξη της περιοχής των ζυγωματικών.

Οι ρινοχειλικές διπλώσεις, οι παύλες και στις δύο πλευρές της μύτης, που αναφέρονται ως ρυτίδες γέλιου, μπορούν επίσης να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά.

Η ανανέωση της επιδερμίδας του προσώπου στα μάγουλα και τα ζυγωματικά είναι ασφαλείς για όλους τους τύπους της επιδερμίδας. Έρευνες έχουν δείξει ότι η ελαστικότητα στα μάγουλα, τα ζυγωματικά και τον λαιμό βελτιώνεται κατά 96% σε ασθενείς που ακολουθούν αυτή τη μέθοδο θεραπείας.

ραδιοσυχνότητες θεραπεία

Ποιες είναι οι παρενέργειες που μπορεί να εμφανιστούν;

Η θεραπεία με ραδιοσυχνότητες μπορεί να προκαλέσει μερικές παρενέργειες, ωστόσο δεν έχουν μεγάλη διάρκεια. Σχεδόν καμία έρευνα δεν έχει δείξει μόνιμες παρενέργειες. Ποιες μπορεί όμως να είναι αυτές οι παρενέργειες;

  1. Πόνος

Ορισμένες συνεδρίες μπορεί να προκαλέσουν πόνο στους ασθενείς. Σε τέτοιες περιπτώσεις χορηγείται τοπική αναισθησία. Αυτό εξαρτάται από το μηχάνημα που χρησιμοποιείται από τον ειδικό και την προτίμηση που μπορεί να έχει ο ασθενής.

Όσο εξελισσόταν αυτή η μέθοδος θεραπείας, οι δερματολόγοι ανακάλυψαν ότι η μείωση της έντασης της ραδιοσυχνότητας, μείωσε τον πόνο, ενώ παρείχε τα επιθυμητά αποτελέσματα.

  1. Ερυθρότητα

Οι ασθενείς μπορεί να βιώνουν ερυθρότητα, ή κοκκίνισμα της περιοχής έπειτα από τη διαδικασία. Η ερυθρότητα συνήθως υποχωρεί μέσα σε 24 ώρες έπειτα από τη θεραπεία.

  1. Οίδημα

Το οίδημα ή το πρήξιμο είναι μια ακόμη παρενέργεια που μπορεί να δημιουργηθεί. Το πρήξιμο αναμένεται να διαρκέσει έως και 24 ώρες έπειτα από τη θεραπεία. Ωστόσο, σε ορισμένες περιπτώσεις, το οίδημα μπορεί να διαρκέσει έως και μια εβδομάδα.

Διαβάστε ακόμη:

Θεραπεία προσώπου; 7+1 μη επεμβατικές θεραπείες

3+1 πιο δημοφιλείς μη επεμβατικές θεραπείες σώματος

 

Disclaimer: Οι πληροφορίες έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τις πληροφορίες και τις συμβουλές ενός ειδικού ή ενός αρμόδιου επαγγελματία υγείας.