Κυτταρίτιδα: 3+1 μέθοδοι για αποτελεσματική θεραπεία

κυτταρίτιδα θεραπεία πόδια

Η κυτταρίτιδα είναι ένα συνηθισμένο αισθητικό ζήτημα που στο παρελθόν η θεραπεία της ήταν δύσκολες ως προς τη θεραπεία. Χάρη στις νέες μη επεμβατικές θεραπείες, οι αισθητικοί χειρούργοι μπορούν να αντιμετωπίσουν πιο αποτελεσματικά τα αίτια της εμφάνισης της κυτταρίτιδας, βοηθώντας στη μείωση της εμφάνισης της κι της αποκατάστασης μιας πιο ήπιας επιδερμίδας που δεν επηρεάζεται από την κυτταρίτιδα. Παρακάτω, σας παραθέτουμε μερικές από τις πιο αποτελεσματικές μεθόδους αντιμετώπισης της κυτταρίτιδας, ώστε να επιλέξετε την κατάλληλη για εσάς.

Τι προκαλεί την εμφάνιση της κυτταρίτιδας;

Η κυτταρίτιδα σχηματίζεται όταν οι ινώδεις ιστοί που ονομάζονται septae (οι δεσμοί που συνδέουν το δέρμα στην υποκείμενη μυϊκή περιτονία) σφίγγουν ακανόνιστα, τραβώντας τα κάτω στο δέρμα, ή αρχίζουν να σπάνε. Αυτό επιτρέπει στα στρώματα του λίπους να ανεβαίνουν προς τα πάνω. Το αποτέλεσμα; Η όψη του πορτοκαλιού στο σώμα σας ή, στις δύσκολες περιπτώσεις, του «cottage cheese».

Το μεγαλύτερο ποσοστό των γυναικών, περίπου 85-90% αντιμετωπίζει πρόβλημα με την κυτταρίτιδα. Η κυτταρίτιδα εμφανίζεται κυρίως στους γλουτούς, τους μηρούς και τους κοιλιακούς. Η διαδικασία της γήρανσης μπορεί να επιταχύνει τη διαδικασία εμφάνισης της κυτταρίτιδας, καθώς η επιδερμίδα χάνει την ελαστικότητα της και θα είναι λιγότερο αποτελεσματική η αντίσταση ενάντια στη χαλάρωση από τους ινώδεις ιστούς. Το σωματικό βάρος μπορεί να επηρεάσει, αλλά δεν αποτελεί μεγάλο παράγοντα εμφάνισης της κυτταρίτιδας. Η απώλεια βάρους πολύ σπάνια αποτελεί μέθοδο θεραπείας για την κυτταρίτιδα.

κυτταρίτιδα θεραπεία

Πώς καταλαβαίνετε αν πρέπει να προβείτε σε κάποια θεραπεία κατά της κυτταρίτιδας;

Ενώ είναι αρκετά συνηθισμένο φαινόμενο οι γυναίκες να εμφανίζουν κυτταρίτιδα, σε πολλές δεν αρέσει αυτή η όψη. Αν δεν είστε ευχαριστημένες με την εμφάνιση που έχει το σώμα σας, η μείωση της κυτταρίτιδας θα μπορέσει να σας βοηθήσει να έχετε περισσότερη αυτοπεποίθηση με την εμφάνιση σας. Γενικά, η θεραπεία για την κυτταρίτιδα θα είναι πιο αποτελεσματική αν:

 • Είστε δυσαρεστημένες με την επίδραση που έχει η κυτταρίτιδα στην εμφάνιση σας και επιθυμείτε να τη μειώσετε
 • Αν είστε χαρούμενες με το σωματικό σας βάρος
 • Αν δεν έχετε κάποιο πρόβλημα υγείας
 • Αν έχετε ρεαλιστικές προσδοκίες. Η θεραπεία κατά της κυτταρίτιδας μπορεί να τη μειώσει, αλλά όχι να την εξαλείψει εντελώς

Ποιες επιλογές έχετε;

Οι αισθητικοί χειρούργοι χρησιμοποιούν μια ποικιλία θεραπειών για να βοηθήσουν τους ασθενείς να μειώσουν την κυτταρίτιδα. Ενώ καμιά δε χαρίζει μόνιμα αποτελέσματα, πολλές από αυτές μπορούν να δώσουν αποτελέσματα που θα διαρκέσουν ένα χρόνο ή και περισσότερο. Παρακάτω, έχουμε επιλέξει ανάμεσα στις πιο αποτελεσματικές και δημοφιλείς θεραπείες.

 1. Θεραπείες με laser (Cellulaze®)

Η θεραπεία αφαίρεσης της κυτταρίτιδας με laser (Cellulaze) χρησιμοποιεί έναν μιρκοσκοπικό ανιχνευτή laser, που χρησιμοποιεί έναν μικρό ανιχνευτή laser, που τοποθετείται ακριβώς κάτω από την επιδερμίδα μέσω μιας μικρής τομής. Το laser ζεσταίνει τους ιστούς κάτω από την επιφάνεια της επιδερμίδας, για να:

 • Απελευθερώσει ορισμένο από το ινώδες septae
 • Να μειώσει την πυκνότητα από τα λιπαρά στρώματα
 • Να ενεργοποιήσει την παραγωγή κολλαγόνου
 • Να βελτιώσει τη δομή και την ελαστικότητα της επιδερμίδας

Παρά το γεγονός ότι αυτή η  θεραπεία περιλαμβάνει μικροσκοπικές τομές, η μείωση της θεραπείας με laser θεωρείται μια ελάχιστα επεμβατική θεραπεία, που μπορεί να γίνει από έναν ειδικό, με τη χρήση τοπικής αναισθησίας. Τα αποτελέσματα της θεραπείας Cellulaze διαρκούν περίπου έναν χρόνο, και οι ασθενείς βλέπουν τα επιθυμητά αποτελέσματα έπειτα από μια συνεδρία.

θεραπεία κυτταρίτιδα celluraze

 1. Non-laser θεραπείες ενέργειας

Πολλές θεραπείες λαμβάνουν από ραδιοσυχνότητες, ultrasound, υπέρυθρο φως ή ακτινικούς παλμούς για να ζεστάνουν την επιδερμίδα, να ενεργοποιήσουν την παραγωγή κολλαγόνου και να μειώσουν την κυτταρίτιδα. Ανάλογα με την θεραπεία, η μείωση της κυτταρίτιδας με βάση την ενέργεια μπορεί να συμβάλλει στην ήπια μείωση λίπους ή τη χαλάρωση του ινώδους septae για μια πιο ήπια και ομαλή επιδερμίδα. Οι πιο αποτελεσματικές θεραπείες περιλαμβάνουν:

 • VelaShape® (ραδιοσυχνότητες και υπέρυθρο φως)
 • Venus Freeze® (ραδιοσυχνότητες και παλμικά ηλεκτρομαγνητικά πεδία)
 • ThermiSmooth® Body (ραδιοσυχνότητες)

Οι θεραπείες με βάση την ενέργεια θεωρούνται μη επεμβατικές και δεν απαιτείται κάποιος χρόνος ανάρρωσης. Ωστόσο, μια σειρά από θεραπείες συστήνεται για τα μέγιστα αποτελέσματα. Επιπλέον, τα αποτελέσματα είναι προσωρινά, επομένως μπορεί να χρειαστεί να επαναλαμβάνετε τις θεραπείες κάθε μερικούς μήνες για να διατηρήσετε τα αποτελέσματα.

 1. Μηχανικές Θεραπείες (Cellfina®)

Η Cellfina είναι μια μηχανική μέθοδος μείωσης της κυτταρίτιδας. Λειτουργεί απελευθερώνοντας σφιγμένο septae, με τη χρήση μιας πολύ λεπτής λεπίδα. Η λεπίδα εισάγεται μέσω μιας μικροσκοπικής τομής. Η επιδερμίδα «ρουφάται» στη συσκευή της Cellfina, η οποία επιτρέπει στον χειρούργο να τοποθετήσει τη λεπίδα μόνο λίγα χιλιοστά κάτω από το δέρμα, μειώνοντας την επίδραση που μπορεί να έχει στους γύρω ιστούς. Χρησιμοποιείται τοπική αναισθησία.

Σήμερα, η Cellfina θωρείται ως μια θεραπεία με τα πιο μακροπρόθεσμα αποτελέσματα. Τα αποτελέσματα της μπορούν να διαρκέσουν έως και 3 χρόνια. Με ελάχιστο χρόνο ανάρρωσης, τα αποτελέσματα γίνονται αισθητά μέσα σε λίγες μέρες έπειτα από τη θεραπεία. Οι παρενέργειες περιλαμβάνουν  ήπιο πρήξιμο και εμφάνιση μώλωπα.

 1. Μασάζ και τοπικές θεραπείες κυτταρίτιδας

Οι εξειδικευμένες τεχνικές μασάζ χρησιμοποιούνται εδώ και χρόνια ως μέθοδος αντιμετώπισης της κυτταρίτιδας. Αυτές χρησιμοποιούν συνήθως αναρρόφηση κενού ή έναν κύλινδρο για να «ζυμώσει» την επιδερμίδα και το λίπος. Ενώ ορισμένοι ασθενείς αναφέρουν θετικά αποτελέσματα, συνήθως είναι προσωρινά.

Οι περισσότεροι ασθενείς που θέλουν να αντιμετωπίσουν την κυτταρίτιδα έχουν δοκιμάσει κάποια κρέμα ή λοσιόν που υπόσχεται ότι θα τους βοηθήσει. Ενώ κάποια προϊόντα βοηθούν στην παραγωγή κολλαγόνου, ακόμη και τα προϊόντα με την υψηλότερη ποιότητα είναι σπάνια αποδοτικά στην κυτταρίτιδα. Οι κρέμες κατά της κυτταρίτιδας είναι σπάνια κάποια καλή επένδυση.

Διαβάστε ακόμη:

Επανορθωτική χειρουργική: 7+1 διαφορετικά είδη

Θεραπεία προσώπου; 7+1 μη επεμβατικές θεραπείες

 

Disclaimer: Οι πληροφορίες έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τις πληροφορίες και τις συμβουλές ενός ειδικού ή ενός αρμόδιου επαγγελματία υγείας.