Πλαστική ενάντια στις σακούλες κάτω από τα μάτια: Πώς λειτουργεί;

σακούλες κάτω από τα μάτια πλαστική

Η πλαστική ενάντια στις σακούλες κάτω από τα μάτια, ή όπως ονομάζεται αλλιώς βλεφαροπλαστική στις κάτω βλεφαρίδες, είναι μια αισθητική επέμβαση που βοηθά στην αντιμετώπιση της χαλαρής επιδερμίδας, της απαλλαγής από το λίπος και τις ρυτίδες της κάτω περιοχής των ματιών.

Με την πάροδο του χρόνου, η επιδερμίδα χάνει φυσικά την ελαστικότητα και το λίπος της. Αυτό μπορεί να οδηγήσει στην εμφάνιση της ρυτιδιασμένης, πρησμένης και με σακούλες περιοχής των ματιών. Η πλαστική ενάντια στις σακούλες κάτω από τα μάτια μπορεί να κάνει την περιοχή των ματιών πιο ήπια, δίνοντας της νεότερη όψη.

Πώς λειτουργεί η πλαστική ενάντια στις σακούλες κάτω από τα μάτια;

Η κάτω βλεφαροπλαστική, όπως αλλιώς ονομάζεται λειτουργεί αφαιρώντας την περίσσεια επιδερμίδας και λίπους και «ενώνοντας» το δέρμα της περιοχής, δίνοντας στην περιοχή των ματιών μια πιο σφιχτή εμφάνιση.

Στην περιοχή κάτω από τα μάτια υπάρχουν ευαίσθητα σημεία. Σε αυτά περιλαμβάνονται οι μύες των μυών. Για αυτό το λόγο, η επέμβαση απαιτεί μια προσεκτική προσέγγιση προκειμένου αυτή η περιοχή να αποκτήσει λιγότερες σακούλες.

σακούλες κάτω από τα μάτια πλαστική αντιμετώπιση

Τι περιλαμβάνει η επέμβαση;

Υπάρχουν αρκετές προσεγγίσεις για την πλαστική ενάντια στις σακούλες κάτω από τα μάτια. Η προσέγγιση εξαρτάται από τους στόχους που μπορεί να έχετε, καθώς και την ανατομία των ματιών. Πριν την επέμβαση, ο πλαστικός χειρούργος θα χαράξει με ένα μολύβι την περιοχή. Αυτό θα βοηθήσει τον χειρούργο να γνωρίζει πού ακριβώς θα πραγματοποιήσει τις τιμές.

Η επέμβαση θα πραγματοποιηθεί είτε με γενική, είτε με τοπική αναισθησία. Κατά τη διάρκεια της ολικής αναισθησίας ο ασθενής έχει αποκοιμηθεί και δε γνωρίζει τι γίνεται κατά τη διάρκεια της επέμβασης. Η τοπική αναισθησία επιτρέπει στον ασθενή αν είναι ξύπνιος, αλλά η περιοχή των ματιών είναι μουδιασμένη ώστε να μην νιώθει δυσφορία ή πόνο ο ασθενής.

Ενώ οι περιοχές των τομών μπορεί να ποικίλλουν, ο γιατρός σας θα πραγματοποιήσει τις τομές στις κάτω βλεφαρίδες. Ο γιατρός σας θα αφαιρέσει την περίσσεια επιδερμίδα και το λίπος και θα ενώσει με κάποιο ράμμα ή ράψιμο την επιδερμίδα προκειμένου να δώσει μια νεότερη και ανορθωμένη εμφάνιση.

Ποιες περιοχές στοχεύει η επέμβαση;

Η κάτω βλεφαροπλαστική, πέρα από τις σακούλες κάτω από τα μάτια, πραγματοποιείται για:

 • Την ασσυμετρία των κάτω βλεφαρίδων
 • Τη χαλάρωση των βλεφαρίδων
 • Την αντιμετώπιση των ρυτίδων κάτω από τα μάτια
 • Τους μαύρους κύκλους

Σημείωση: Είναι σημαντικό να είστε ειλικρινείς και ανοιχτοί με τον χειρούργο σας σχετικά με το τι σας ενοχλεί στην περιοχή κάτω από τα μάτια, καθώς και τι είδους αποτέλεσμα θέλετε να πετύχετε.

σακούλες κάτω από τα μάτια βλεφαροπλαστική

Υπάρχουν κίνδυνοι ή παρενέργειες;

Ο πλαστικός σας χειρούργος θα σας αναφέρει την πιθανότητα εμφάνισης των παρενεργειών που μπορεί να προκύψουν από την εμφάνιση. Αυτοί οι κίνδυνοι περιλαμβάνουν:

 • Αιμορραγία
 • Εμφάνιση κύστεων
 • Την πτώση της άνω βλεφαρίδας
 • Υπερβολική αφαίρεση μυών
 • Μόλυνση
 • Μούδιασμα
 • Δυσχρωμία στην επιδερμίδα
 • Μη επούλωση της περιοχής

Επιπλέον, υπάρχει η πιθανότητα εμφάνισης των παρενεργειών από την φαρμακευτική αγωγή και τη χορήγηση παυσίπονων που θα σας χορηγηθεί κατά τη διάρκεια της επέμβασης. Να λέτε πάντοτε στον γιατρό σας πιθανές αλλεργίες που μπορεί να έχετε, και να αναφέρετε όλες τις αγωγές που μπορεί να λαμβάνει, ακόμη και τη λήψη συμπληρωμάτων διατροφής. Αυτό θα μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης κάποιας αλλεργικής αντίδρασης στην φαρμακευτική αγωγή.

Τι να περιμένετε έπειτα από την επέμβαση

Ο γιατρός σας έπειτα από την επέμβαση θα σας δώσει οδηγίες. Αυτό συνήθως περιλαμβάνει την χρήση κρύας κομπρέσας για περίπου 48 ώρες έπειτα από την επέμβαση, προκειμένου να μειωθεί το πρήξιμο. Ο γιατρός σας θα σας χορηγήσει σταγόνες για τα μάτια, για να μειωθεί το πρήξιμο. Μπορείτε να περιμένετε ξηρότητα ή πρήξιμο κάτω από τα μάτια, καθώς και τη συνολική δυσφορία τις μέρες έπειτα από την επέμβαση.

Συνήθως θα σας ζητηθεί να περιορίσετε την έντονη σωματική άσκηση για τουλάχιστον μια εβδομάδα. Επιπλέον, θα πρέπει να φοράτε μαύρα γυαλιά ηλίου για να προστατεύσετε την επιδερμίδα σας κατά τη διάρκεια της ανάρρωσης. Οι περισσότεροι βρίσκουν ότι το πρήξιμο μειώνεται σημαντικά έπειτα από 10-14 μέρες.

Πόση διάρκεια έχουν τα αποτελέσματα;

Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι η διαδικασία της γήρανσης θα συνεχίσει και έπειτα από την επέμβαση. Αυτό σημαίνει ότι είναι πιθανό η επιδερμίδα να αρχίσει να εμφανίζει χαλάρωση ή ρυτίδες σε μεταγενέστερο χρόνο. Αυτό σημαίνει ότι έπειτα από κάποια χρόνια η επιδερμίδα θα εμφανίσει και πάλι χαλάρωση ή ρυτίδες. Η διάρκεια των αποτελεσμάτων εξαρτάται από:

 • Την ποιότητα της επιδερμίδας
 • Την ηλικία
 • Τον τρόπο και τον βαθμό φροντίδας της επιδερμίδας έπειτα από την επέμβαση

Διαβάστε ακόμη:

Πλαστική προσώπου: 7+1 θεραπείες που περιλαμβάνει

Πλαστική στο πηγούνι: Τι περιλαμβάνει η επέμβαση μείωσης;

 

Disclaimer: Οι πληροφορίες έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τις πληροφορίες και τις συμβουλές ενός ειδικού ή ενός αρμόδιου επαγγελματία υγείας.