Πλαστική προσώπου: 7+1 θεραπείες που περιλαμβάνει

πλαστική προσώπου

Η εποχή που η πλαστική προσώπου ήταν μόνο για τους celebrities ανήκει πλέον στο παρελθόν. Όλο και περισσότεροι άντρες και γυναίκες στις μέρες μας καταφεύγουν στις πλαστικές επεμβάσεις με στόχο κάποια θεραπεία για τη διατήρηση της νεότητας και της λάμψης του προσώπου.

Η πλαστική του προσώπου ανορθώνει και ανασχηματίζει τους ιστούς του προσώπου που έχουν αρχίσει να υπόκεινται χαλάρωση για την αποκατάσταση μιας πιο νεανικής εμφάνισης. Μέσα στην αναμόρφωση προσώπου περιλαμβάνονται διάφορες θεραπείες, άλλες περισσότερο, άλλες λιγότερο επεμβατικές. Σε ποια σημεία του προσώπου μπορεί να πραγματοποιηθεί κάποια θεραπεία και τι μπορεί να περιλαμβάνει αυτή;

  1. Dermaplaning

Ίσως το έχετε ακούσει και ως μέθοδο skincare. Κατά τη διάρκεια του dermaplaning, ένας εξειδικευμένος ειδικός χρησιμοποιεί μια χειρουργική λεπίδα για να αφαιρέσει με ήπιο τρόπο τις ανώτερες στοιβάδες νεκρών κυττάρων και τριχών στο πρόσωπο σας. Η διαδικασία περιλαμβάνει την αφαίρεση των νεκρών κυττάρων, των ρύπων και των ελαίων, αποκαλύπτοντας μια πιο ακτινοβολούσα και υγιή επιδερμίδα. Η διαδικασία είναι γρήγορη και εύκολη. Η θεραπεία έχει μέση διάρκεια τα 20 λεπτά. Τα αποτελέσματα είναι άμεσα ορατά.

  1. Πλαστική στη μύτη- Ρινοπλαστική

Η πλαστική στη μύτη ανασχηματίζει το οστό και τη γέφυρα της μύτης. Ο χειρούργος σας μπορεί να ανασχηματίσει τη μύτη αφαιρώντας, προσθέτοντας ή ανασχηματίζοντας το οστό και του χόνδρου της μύτης. Ένας έμπειρος πλαστικός χειρούργος θα μπορέσει να αντιληφθεί καλύτερα ότι η μύτη είναι ένα από τα χαρακτηριστικά του προσώπου που καθορίζουν την εμφάνιση του, και πως ακόμη και η πιο ελάχιστη αλλαγή μπορεί να χαρίσει μεγάλες αλλαγές στο πρόσωπο σας.

πλαστική προσώπου μύτη

  1. Βλεφαροπλαστική

Η βλεφαροπλαστική αφαιρεί την περίσσεια επιδερμίδα και ανασχηματίζει το λίπος από τις βλεφαρίδες, καθώς και το πρήξιμο και τις σακούλες κάτω από τα μάτια. Μπορεί να δώσει μια πιο νεότερη και ανανεωμένη εμφάνιση.

  1. Ανόρθωση φρυδιών και μετώπου

Αυτού του είδους θεραπεία μπορεί να το έχετε ακουστά και ως brow lift. Ένα brow lift επανατοποθετεί την περιοχή των φρυδιών και του μετώπου που έχει υποστεί χαλάρωση. Το αποτέλεσμα είναι μια νεότερη, πιο φρέσκια και φωτεινή εμφάνιση, απαλλαγμένη από την κουρασμένη ή στενοχωρημένη όψη. Ο πλαστικός χειρούργος μπορεί ακόμη να αφαιρέσει και ένα τμήμα των μυών ανάμεσα στα φρύδια για την αφαίρεση των κάθετων γραμμών έκφρασης. Ένα brow lift μπορεί ακόμη και να χαρίσει ένα πιο ήπιο μέτωπο και μια νεότερη όψη.

πλαστική προσώπου brow lift

  1. Αφαίρεση ουλών προσώπου

Η πλαστική του προσώπου δεν περιλαμβάνει μόνο μεθόδους ανασχηματισμού προσώπου. Δεν είναι πάντα εύκολο να αφαιρεθεί εντελώς μια ουλή, αλλά ένας πλαστικός χειρούργος μπορεί να βελτιώσει την εμφάνιση της, κάνοντας την λιγότερο ορατή. Μέσω θεραπειών με laser ή dermabrasion, ή ακόμη και με χειρουργικές μεθόδους οι ουλές μπορούν να γίνουν λιγότερο ορατές. Η διαδικασία εξαρτάται από το είδος και το σημείο που βρίσκεται η ουλή.

  1. Face lift

Ίσως από το πιο γνωστά είδη που περιλαμβάνει η πλαστική χειρουργική του προσώπου. Το face lift, ή αλλιώς και lifting διεξάγεται με τη δημιουργία μιας τομής γύρω από την περίμετρο του προσώπου. Σε ορισμένες περιπτώσεις, ο χειρούργος αφαιρεί το λίπος και την περίσσεια επιδερμίδας. Ένα facelift μπορεί να μειώσει τις ρυτίδες και τη χαλάρωση της επιδερμίδας, χαρίζοντας σημάδια νεότητας στο πρόσωπο.

πλαστική προσώπου face lift

  1. Πλαστική στο πηγούνι

Η πλαστική στο πηγούνι μπορεί να δώσει ένα πιο εφαρμοστό πηγούνι μέσω της χρήσης ενθεμάτων. Μπορεί ακόμη και να μειώσει το μέγεθος του ή να το ανασχηματίσει, «σμιλεύοντας» το οστό σε ένα μικρότερο μέγεθος ή για τη δημιουργία γωνιών. Ο χειρούργος μπορεί ακόμη α αφαιρέσει λίπος ή περίσσεια ιστών κάτω από το πηγούνι για να δημιουργήσει μια πιο νεανική όψη. Αυτό μπορεί να δώσει καλύτερη ισορροπία στο προφίλ και να βελτιώσει τη συνολική όψη του προσώπου.

  1. Πλαστική αυτιών – Ωτοπλαστική

Η ωτοπλαστική μπορεί να ανασχηματίσει τα αυτιά, καθιστώντας τα πιο μικρά ή πιο συμμετρικά. Μπορεί ακόμη να διορθώσει τα αυτιά που μπορεί να προεξέχουν από το πρόσωπο Ο χειρούργος σας θα κάνει μια μικρή τομή πίσω από το αυτί σας, στο σημείο που συνδέεται με το κεφάλι και θα αφαιρέσει την επιδερμίδα και το χόνδρο που είναι απαραίτητοι για τον ανασχηματισμό του αυτιού. Το είδος της επέμβασης εξαρτάται από το αποτέλεσμα που θέλετε να πετύχετε.

Διαβάστε ακόμη:

Πλαστική προσώπου με νήματα: Όσα πρέπει να γνωρίζετε

Πλαστική μύτης χωρίς χειρουργείο; Θεραπεία με fillers

 

 

Disclaimer: Οι πληροφορίες έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τις πληροφορίες και τις συμβουλές ενός ειδικού ή ενός αρμόδιου επαγγελματία υγείας.