Βλεφαροπλαστική: Τι να περιμένετε κατά την ανάρρωση

βλεφαροπλαστική ανάρρωση

Βλεφαροπλαστική: Πόσο διαρκεί η ανάρρωση και τι να περιμένετε από αυτή; Η βλεφαροπλαστική είναι μια από τις πιο συνηθισμένες επεμβάσεις στο πρόσωπο, που βελτιώνει την εμφάνιση της περιοχής των ματιών. Οι περισσότεροι που καταφεύγουν στην βλεφαροπλαστική επιθυμούν την ανανέωση των ματιών, τη μείωση της κουρασμένης εμφάνισης, αλλά και την βελτίωση της συμμετρίας της περιοχής. Η κατάλληλη γνώση γύρω από τη θεραπεία, η όλη διαδικασία είναι πιο εύκολη. Παρακάτω, σας παρουσιάζουμε τι περιλαμβάνει η διαδικασία της ανάρρωσης.

Τι περιλαμβάνει η ανάρρωση αμέσως μετά την βλεφαροπλαστική;

Μπορεί να ακούγεται λίγο τρομακτικό, αλλά μόλις ξυπνήσει κανείς έπειτα από την βλεφαροπλαστική, το πρώτο πράγμα που παρατηρεί είναι η θολή όραση. Ωστόσο, αυτό δεν είναι ένα κακό σημάδι. Η θολή όραση είναι αποτέλεσμα αντιβιοτικής θεραπείας για την προστασία της περιοχής. Για την πρόληψη της ξηρότητας των ματιών, οι ασθενείς χρησιμοποιούν σταγόνες ματιών.

Ακόμη, αποφύγετε κουραστικές δραστηριότητες, όπως την άρση μεγάλου βάρους ή την άσκηση για περίπου 7 ημέρες έπειτα από τη βλεφαροπλαστική. Ωστόσο, η κίνηση είναι απαραίτητη. Το περπάτημα σε έναν ήπιο ρυθμό είναι μια καλή αρχή. Τις πρώτες εβδομάδες έπειτα από την επέμβαση, η χρήση γυαλιών ηλίου για την προστασία των ματιών από τον ήλιο ή τον αέρα είναι απαραίτητη.

βλεφαροπλαστική ανάρρωση αποτελέσματα

Εμφανίζονται μώλωπες στην περιοχή;

Το ήπιο πρήξιμο και η εμφάνιση μώλωπα αποτελούν κομμάτι της ανάρρωσης έπειτα από βλεφαροπλαστική. Ο βαθμός εμφάνισης του διαφέρει από ασθενή σε ασθενή. Σε περίπτωση άνω βλεφαροπλαστικής, ο μώλωπας υποχωρεί μέσα σε διάστημα περίπου 1-2 εβδομάδων. Αντίθετα, στην άνω και κάτω βλεφαροπλαστική υποχωρεί μέσα σε 2-4 εβδομάδες.

Καθαρισμός προσώπου έπειτα από βλεφαροπλαστική

Το πλύσιμο έπειτα από την επέμβαση αποτελεί μια από τις πιο συνηθισμένες ερωτήσεις έπειτα από την επέμβαση. Μερικές από τις οδηγίες περιλαμβάνουν:

  • 1-2 ημέρες μετά την επέμβαση: Οι ασθενείς κάνουν μπάνιο ή το ντους, αλλά με την προϋπόθεση ότι τα μάτια θα παραμείνουν τελείως στεγνά
  • 3-7 ημέρες μετά την επέμβαση: Σταδιακά, οι ασθενείς ξεκινούν τον ήπιο καθαρισμό της περιοχής των ματιών. Ωστόσο, είναι απαραίτητο το προσεκτικό στέγνωμα με ταμποναριστές κινήσεις, με τη χρήση μιας καθαρής πετσέτας.
  • 7 ημέρες μετά την επέμβαση: Τα ράμματα αφαιρούνται συνήθως έπειτα από μια εβδομάδα και οι ασθενείς αρχίζουν την επαναφορά στις καθημερινές συνήθειες καθαρισμού του προσώπου
  • 14 ημέρες μετά την επέμβαση: Οι ασθενείς μπορούν να χρησιμοποιήσουν και πάλι makeup, σε περίπτωση που έχει ολοκληρωθεί η ανάρρωση της περιοχής.

βλεφαροπλαστική θεραπεία

Είναι απαραίτητη η άδεια από τη δουλειά;

Παρά το γεγονός ότι η επέμβαση δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλη, οι ασθενείς παίρνουν ορισμένο χρόνο άδειας από τη δουλειά τους. Οι ασθενείς που προχωρούν σε βλεφαροπλαστική συνήθως επιστρέψουν στον χώρο εργασίας τους έπειτα από περίπου 7-10 ημέρες. Η ανάρρωση έπειτα από την κάτω βλεφαροπλαστική είναι λίγο μεγαλύτερη. Το διάστημα της ανάρρωσης διαρκεί περίπου 10-14 ημέρες.  Σε περίπτωση τηλεργασίας, το διάστημα που οι ασθενείς επιστρέφουν στην εργασία τους είναι μικρότερο.

Διαβάστε ακόμη:

Υγρή ρινοπλαστική: Τι προσφέρει;

Θεραπεία microneedling: Τι αποτελέσματα χαρίζει;

 

 

 

Disclaimer: Οι πληροφορίες έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τις πληροφορίες και τις συμβουλές ενός ειδικού ή ενός αρμόδιου επαγγελματία υγείας.