Πλαστική μπράτσων: Τι θα πρέπει να προσέξετε;

πλαστική μπράτσων

Η πλαστική μπράτσων, ή αλλιώς βραχιονοπλαστική, αποτελεί ένα είδος πλαστικής χειρουργικής. Πραγματοποιείται για την αντιμετώπιση της χαλάρωσης στα μπράτσα αφαιρώντας την περίσσεια επιδερμίδας, συσφίγγοντας τους ιστούς και αφαιρώντας το υπερβολικό λίπος. Αυτό θα δώσει στα μπράτσα, και γενικότερα στα χέρια, μια πιο καλοσχηματισμένη όψη.

Η ηλικία και τα γονίδια παίζουν σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη της χαλάρωσης της επιδερμίδας. Μπορεί ακόμη να παρατηρηθεί χαλάρωση στην επιδερμίδα έπειτα από απώλεια σωματικού βάρους. Ανεξάρτητα από τους παράγοντες που μπορεί να προκαλέσουν χαλάρωση στην επιδερμίδα, υπάρχουν αρκετά πράγματα που θα πρέπει να λάβετε υπόψη πριν προχωρήσετε στην πλαστική μπράτσων.

Για ποιους λόγους μπορεί να πραγματοποιηθεί η πλαστική επέμβαση των μπράτσων;

Με την πάροδο του χρόνου, η επιδερμίδα του σώματος αλλάζει. Σταδιακά αρχίζει να παρατηρείται χαλάρωση. Η περιοχή των χεριών δεν αποτελεί εξαίρεση. Η απώλεια βάρους μπορεί να επιδεινώσει την εμφάνιση της χαλάρωσης. Ενώ η σωματική άσκηση μπορεί αν ενδυναμώσει και να βελτιώσει την εμφάνιση των μυών, δεν μπορεί να βελτιώσει την εμφάνιση της περίσσειας δέρματος που έχει χάσει την ελαστικότητα της. Η πλαστική των μπράτσων να μειώσει την εμφάνιση της χαλάρωσης και θα ενισχύσει την εικόνα του σώματος.

πλαστική μπράτσων αποτελέσματα

 

Προετοιμασία για την επέμβαση

Για την προετοιμασία για την πλαστική των μπράτσων μπορεί να χρειαστεί κάποιο χρονικό διάστημα προκειμένου να πραγματοποιηθεί με ασφάλεια η επέμβαση και να υπάρξουν τα μέγιστα αποτελέσματα. Αν καπνίζετε, η αποφυγή του καπνίσματος για περίπου έναν με δύο μήνες πριν την επέμβαση μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης παρενεργειών, όπως την εμφάνισης μόλυνσης ή την αργή ανάρρωση.

Μερικές εβδομάδες πριν την επέμβαση, ο πλαστικός χειρούργος σας θα κάνει αξιολόγηση της κατάστασης υγείας σας. Θα βεβαιωθεί ότι είστε έτοιμοι για την επέμβαση, ελέγχοντας το ιατρικό ιστορικός σας, αλλά και τη γενική κατάσταση υγείας σας. Είναι μια καλή στιγμή για να κάνετε στον γιατρό σας ερωτήσεις, ή να συζητήσετε για οτιδήποτε μπορεί σας προβληματίζει σχετικά με την επέμβαση.

Τι περιλαμβάνει η ανάρρωση;

Έπειτα από την πλαστική των μπράτσων, οι τομές και η χειρουργημένη περιοχή θα καλυφθούν με γάζες. Κατά τη διάρκεια των πρώτων ημερών της ανάρρωσης μπορεί να χρειαστεί να φορέσετε ένα ειδικό ένδυμα σύσφιξης για να ελέγξετε το πρήξιμο. Ο γιατρός σας μπορεί να εισάγει προσωρινά έναν σωλήνα αποστράγγισης για να μην υπάρξει συσσώρευση υγρών ή αίματος έπειτα από την επέμβαση. Επιπλέον, θα σας δώσει οδηγίες σχετικά με την περιποίηση του χεριού σας για τις πρώτες μέρες της ανάρρωσης. Αυτές περιλαμβάνουν τον τρόπο περιποίησης των τραυμάτων, τη λήψη φαρμακευτικής αγωγής. Οι οδηγίες θα περιλαμβάνουν ακόμη και το  τι θα πρέπει να προσέξετε για την αποφυγή εμφάνισης παρενεργειών, καθώς και πότε θα πρέπει να τον επισκεφθείτε για την παρακολούθηση της ανάρρωσης.

πλαστική μπράτσων θεραπεία

 

Τις πρώτες ημέρες έπειτα από την επέμβαση θα πρέπει να:

  • Αποφύγετε να σηκώσετε τα χέρια σας πάνω από το ύψος των ώμων για περίπου 3-4 εβδομάδες
  • Αποφύγετε τις σωματικές και αθλητικές δραστηριότητες των χεριών που μπορεί να τεντώσουν τις τομές για περίπου 4-6 εβδομάδες έπειτα από την επέμβαση
  • Λάβετε φαρμακευτική αγωγή και να κάνετε χρήση αντιβιοτικών που θα σας χορηγήσει ο γιατρός σας για να αποφύγετε την εμφάνιση φλεγμονής.

Θα μπορέσετε να επιστρέψετε σταδιακά σε κάποιες από τις δραστηριότητες σας, όπως τη δουλειά σας μέσα σε δύο εβδομάδες. Σε διάστημα έξι εβδομάδων, θα μπορέσετε να επιστρέψετε στις καθημερινές σας δραστηριότητες.

Πόση διάρκεια έχουν τα αποτελέσματα;

Τα αποτελέσματα από την πλαστική των μπράτσων συνήθως είναι μακροπρόθεσμα. Δε θα πρέπει όπως να ξεχνάτε ότι η επιδερμίδα θα χάσει κάποια από την ελαστικότητα της με την πάροδο των ετών και καθώς εξελίσσεται η διαδικασία της γήρανσης. Η διατήρηση ενός σταθερού, υγιούς σωματικού βάρους μπορεί να βοηθήσει στη διατήρηση των αποτελεσμάτων.

Διαβάστε ακόμη:

Ανόρθωση γλουτών: Τι περιλαμβάνει η πλαστική στους άντρες;

Πλαστική στις γάμπες: Όσα πρέπει να γνωρίζετε για τη μείωση της

 

 

Disclaimer: Οι πληροφορίες έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τις πληροφορίες και τις συμβουλές ενός ειδικού ή ενός αρμόδιου επαγγελματία υγείας.