Πτώση βλεφάρου: Τι είναι και ποια είναι η θεραπεία;

πτώση βλεφάρου θεραπεία

Ποια είναι η θεραπεία για την πτώση του βλεφάρου; Η πτώση του βλεφάρου αποτελεί μια πάθηση που, όπως λέει το όνομα της περιλαμβάνει την πτώση του βλεφάρου και την τοποθέτηση του σε χαμηλότερη θέση. Η πάθηση αυτή συνήθως είναι αποτέλεσμα της διαδικασίας της γήρανσης. Ωστόσο, για την εμφάνιση αυτού του ζητήματος αίτιοι είναι και άλλοι παράγοντες, όπως κάποιος τραυματισμός ή γενικότερα κάποια νευρολογική πάθηση. Ακόμη, η πτώση μπορεί να είναι και αποτέλεσμα κληρονομικών παραγόντων.

Ποια είναι η θεραπεία για την πτώση βλεφάρου;

Στις περισσότερες περιπτώσεις, η θεραπεία για την πτώση βλεφάρου είναι η χειρουργική επέμβαση. Συνήθως είναι κατάλληλοι για όσους παρατηρούν πτωτική τάση στα βλέφαρα τους, αλλά και σταδιακή μείωση στο οπτικό τους πεδίο.

πτώση βλεφάρου

Πόση επιτυχία έχει η θεραπεία;

Οι περισσότεροι ασθενείς μένουν ευχαριστημένοι με τα αποτελέσματα της επέμβασης. Για τους ασθενείς που δεν είναι ευχαριστημένοι, οι λόγοι ποικίλουν. Οι λόγοι αυτοί είτε περιλαμβάνουν αποτυχία της επέμβασης, είτε νευρολογικές αλλαγές, που αλλάζουν τα αποτελέσματα της θεραπείας. Σε περίπτωση που τα βλέφαρα είναι υπερβολικά ψηλά έπειτα από τη θεραπεία, συνήθως επανέρχονται στη φυσιολογική τους θέση με ειδικές ασκήσεις. Σε περίπτωση που είναι αρκετά χαμηλά, συνήθως μια επαναληπτική θεραπεία είναι απαραίτητη.

Είναι η χειρουργική θεραπεία για την πτώση βλεφάρου κατάλληλη για εμένα;

Συνήθως, η επιτυχημένη χειρουργική επέμβαση διορθώνει την πτώση βλεφάρου σχεδόν αμέσως. Ωστόσο, αμέσως μετά την επέμβαση η δυσφορία είναι σχεδόν άμεση. Οι ασθενείς που επιθυμούν τη βελτίωση της όρασης τους, της όψης των ματιών τους, αλλά και την αναζωογόνηση της γύρω περιοχής, είναι κατάλληλοι υποψήφιοι για την θεραπεία.

Με πληροφορίες από: danielezra.co.uk

Διαβάστε ακόμη:

Πλαστική χειρουργική βλεφάρων: Βελτιώνει την όραση;

Καλοήθεις σπίλοι: 2+1 τρόποι αφαίρεσης

 

Disclaimer: Οι πληροφορίες έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τις πληροφορίες και τις συμβουλές ενός ειδικού ή ενός αρμόδιου επαγγελματία υγείας.