Πλαστική στο πηγούνι: Τι περιλαμβάνει η επέμβαση μείωσης;

πλαστική πηγούνι

Η πλαστική επέμβαση στο πηγούνι, και πιο συγκεκριμένα η επέμβαση μείωσης, μειώνει την έντονη εμφάνιση της κάτω περιοχής του προσώπου, μικραίνοντας τους μύες του πηγουνιού και/ ή το ίδιο το πηγούνι.

Η πλαστική μείωσης πιγουνιού, γνωστή και ως επέμβαση V-line, αφαιρεί τμήμα του οστού από την κάτω γνάθο, με στόχο την αλλαγή του σχήματος και του μεγέθους του. Ο ανασχηματισμός του οστού μπορεί να πραγματοποιηθεί τόσο στο πηγούνι, όσο και στις γωνίες μιας γνάθου.

Ποιοι ασθενείς επιλέγουν αυτή την επέμβαση;

Ενώ η επέμβαση συνήθως πραγματοποιείται ως τμήμα της επέμβασης ενός πιο θηλυπρεπούς προσώπου, ορισμένοι άντρες που έχουν ένα αρκετά τετράγωνο πηγούνι την επιλέγουν επίσης με στόχο την απόκτηση ενός πιο αδύνατου προσώπου. Επιπλέον, εφαρμόζεται αρκετά συχνά και σε γυναίκες που επιθυμούν να αποκτήσουν ένα πιο «ίσιο» κάτω πρόσωπο. Η πλαστική στο πηγούνι και πιο συγκεκριμένα η μείωση του μπορεί να συμβάλλει στη διαμόρφωση ενός σχήματος προσώπου από τετράγωνο, σε ένα πιο θηλυπρεπές σε σχήμα καρδιάς.

Ορισμένοι ασθενείς με αρκετά ανεπτυγμένους μύες της σιαγόνας επιλέγουν επίσης τη μύωση της μάζας των μυών τους με ενέσιμο Botox, είτε μόνο του, είτε ως επέμβαση μείωσης πηγουνιού.

πλαστική πηγούνι γυναίκα

Ποια οφέλη έχει η πλαστική στο πηγούνι;

Η πλαστική στο πηγούνι, και πιο συγκεκριμένα η μείωση του, παρέχει μια σειρά από οφέλη στην εμφάνιση και το σώμα:

  • Πιο αδύνατη και καλοσχηματισμένη εμφάνιση στα χαμηλά σημεία του προσώπου. Μπορεί να δώσει είτε μια πιο θηλυπρεπή εμφάνιση, είτε να δώσει περισσότερες γωνίες στο πρόσωπο
  • Τα αποτελέσματα της επέμβαση είναι μόνιμα
  • Όλες οι τομές πραγματοποιούνται στο εσωτερικό του στόματος, οπότε δεν παρατηρείται εμφάνιση ουλών
  • Ένας πλαστικός χειρούργος μπορεί να χρησιμοποιήσει διαφορετικές τεχνικές, βασισμένος στους στόχους σας και τη δομή του προσώπου σας.

Ποια είναι τα μειονεκτήματα της επέμβασης;

Όπως κάθε χειρουργική επέμβαση, έτσι και η πλαστική στο πηγούνι έχει κάποια μειονεκτήματα. Αυτά μπορεί να είναι:

  • Θα χρειαστούν περίπου 2 εβδομάδες ανάρρωσης έπειτα από την επέμβαση
  • Το πρήξιμο συνήθως διαρκεί περίπου έναν μήνα για την πλήρη ανάρρωση πριν γίνουν ορατά τα τελικά αποτελέσματα της επέμβασης.
  • Υπάρχει μια μικρή πιθανότητα ζημιάς των νεύρων που μπορεί να οδηγήσει σε μούδιασμα ή άνισο χαμόγελο. Αυτό συνήθως είναι προσωρινό, αλλά σε πολύ σπάνιες περιπτώσεις μπορεί να είναι μόνιμο.

πλαστική πηγούνι άντρας

Τι θα πρέπει να περιμένετε κατά τη διάρκεια της ανάρρωσης;

Οι περισσότεροι ασθενείς, έπειτα από την πάροδο δύο εβδομάδων νιώθουν καλύτερα και επιστρέφουν στην εργασία και τις καθημερινές τους δραστηριότητες. Κατά την πρώτη φάση ανάρρωσης, αναμένεται να εμφανιστεί πόνος, μούδιασμα, μώλωπες και πρήξιμο. Ο χειρούργος σας θα σας χορηγήσει παυσίπονα για τις πρώτες μέρες, για να την ανακούφιση από τη δυσφορία.

Επιπλέον, θα σας δώσει οδηγίες για τη μείωση της πιθανότητας εμφάνισης παρενεργειών, αλλά τον χρόνο ανάρρωσης. Οι αποφυγή της έντονης σωματικής δραστηριότητας για διάστημα ενός μήνα θα βοηθήσει στην ταχεία υποχώρηση του πρηξίματος. Σε ορισμένες περιπτώσεις, το πρήξιμο μπορεί να υποχωρήσει έπειτα από μήνες. Τα τελικά αποτελέσματα της επέμβασης θα γίνουν ορατά μόλις υποχωρήσει εντελώς το πρήξιμο.

Διαβάστε ακόμη:

Πλαστική προσώπου με νήματα: Όσα πρέπει να γνωρίζετε

Πλαστική στο λαιμό: 3+1 θεραπείες ενάντια στη χαλάρωση

 

Disclaimer: Οι πληροφορίες έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τις πληροφορίες και τις συμβουλές ενός ειδικού ή ενός αρμόδιου επαγγελματία υγείας.