Κάτω βλεφαροπλαστική: 5+1 συνηθισμένες ερωτήσεις

βλεφαροπλαστική κάτω

Η κάτω βλεφαροπλαστική αντιμετωπίζει τις σακούλες και τις ρυτίδες στο κάτω βλέφαρο. Υπάρχουν πολλές διαφορετικές προσεγγίσεις, όπως και γνώμες για την επέμβαση. Αυτό μπερδεύει πολλούς που αντιμετωπίζουν αυτά τα ζητήματα και αναζητούν κάποια θεραπεία. Παρακάτω, παρουσιάζουμε μερικές από τις πιο συνηθισμένες ερωτήσεις που αφορούν την κάτω βλεφαροπλαστική.

  1. Πόση διάρκεια έχουν τα αποτελέσματα;

Ενώ τα κάτω βλέφαρα θα συνεχίσουν τη διαδικασία της γήρανσης, όπως και το υπόλοιπο πρόσωπο, οι σακούλες συνήθως δεν επιστρέφουν. Είναι σπάνιες οι περιπτώσεις που η επανάληψη της κάτω βλεφαροπλαστικής είναι απαραίτητη.

βλεφαροπλαστική κάτω αποτελέσματα

 

  1. Ποιοι είναι οι κατάλληλοι υποψήφιοι για τη θεραπεία;

Οι κατάλληλοι υποψήφιοι για τη θεραπεία είναι οι ασθενείς που εμφανίζουν ρυτίδες και περίσσεια επιδερμίδας στην περιοχή των κάτω βλεφάρων. Ακόμη, είναι όσοι έχουν σακούλες κάτω από τα μάτια, ή κάτω βλέφαρο με «πτωτική» τάση.

  1. Είναι ορατές οι ουλές έπειτα από την επέμβαση;

Αυτή η ερώτηση απασχολεί και τους ασθενείς που τους ενδιαφέρει η άνω βλεφαροπλαστική. Οι τομές δεν είναι ορατές, καθώς ο πλαστικός χειρουργός τις «κρύβει» στις φυσικές διπλώσεις των βλεφάρων στο εσωτερικό των άνω βλεφάρων, ή ακριβώς κάτω από τη γραμμή του κάτω βλεφάρου. Έπειτα από την ανάρρωση, αυτές οι τομές είναι αόρατες.

  1. Η βλεφαροπλαστική και το facelift πάνε μαζί;

Ο συνδυασμός αυτών των δύο θεραπειών είναι εφικτός. Ωστόσο, οι δύο θεραπείες πραγματοποιούνται και μεμονωμένα.

βλεφαροπλαστική κάτω ερωτήσεις

  1. Είναι δυνατή η χρήση φακών επαφής μετά την επέμβαση;

Μόλις υποχωρήσει το πρήξιμο, είναι εύκολη η διαχείριση των βλεφάρων, αλλά και η χρήση φακών επαφής. Βέβαια, οι περισσότεροι ασθενείς φορούν φακούς επαφής περίπου 2 εβδομάδες έπειτα από την επέμβαση. Στο μεσοδιάστημα, η χρήση γυαλιών οράσεως είναι εφικτή.

  1. Είναι εύκολη η ανάρρωση;

Η όραση είναι θολή τις πρώτες ημέρες. Σημαντικός παράγοντας ευθύνης για αυτό είναι το πρήξιμο, αλλά και η χρήση πιθανών σταγόνων για τα μάτια. Η όραση είναι κανονική και πάλι έπειτα από  λίγες ημέρες.

Με πληροφορίες από: drjessicalattman.com, nygplasticsurgery.com, drhernandez.com

Διαβάστε ακόμη:

Κάτω βλεφαροπλαστική: Διαφορές με άνω βλεφαροπλαστική

Βλεφαροπλαστική άνω βλεφάρου: 3+1 συνηθισμένες ερωτήσεις

 

Disclaimer: Οι πληροφορίες έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τις πληροφορίες και τις συμβουλές ενός ειδικού ή ενός αρμόδιου επαγγελματία υγείας.