Πλαστική ουλών: Τι είναι η θεραπεία Dermabrasion;

πλαστική ουλών

Πολύ συχνά, όσοι έχουν υποβληθεί σε τραυματισμούς, εγκαύματα, χειρουργικές επεμβάσεις ή ακόμη και ακμή αντιμετωπίζουν το ζήτημα της εμφάνισης των ουλών. Για την αντιμετώπιση της εμφάνισης των ουλών καταφεύγουν στην πλαστική χειρουργική. Υπάρχουν αρκετές θεραπείες για την αντιμετώπιση των ουλών και την μείωση της εμφάνισης τους. Ανάμεσα σε αυτές και η θεραπεία Dermabrasion.

Τι είναι η θεραπεία Dermabrasion;

Η θεραπεία Dermabrasion και dermaplaning βοηθούν στην αποκατάσταση των εξωτερικών στοιβάδων της επιδερμίδας μέσα από τη θεραπεία της ελεγχόμενης χειρουργικής απόξεσης. Αυτού του είδους θεραπεία ομαλοποιεί τις «αιχμηρές» άκρες των ανωμαλιών της επιφάνειας, χαρίζοντας στην επιδερμίδα μια πιο ήπια εμφάνιση.

Η θεραπεία Dermabrasion χρησιμοποιείται αρκετά συχνά για να βελτιώσει την επιδερμίδα του προσώπου που εμφανίζει ουλές εξαιτίας ατυχημάτων ή προηγούμενων επεμβάσεων, ή ακόμη και να μειώσει την εμφάνιση των ρυτίδων. Επιπλέον, εφαρμόζεται για την αντιμετώπιση μεγάλων σημαδιών ακμής. Μπορεί να εφαρμοστεί είτε σε μεγάλες, είτε σε μικρές περιοχές του προσώπου.

Για ποιους λόγους πραγματοποιείται η θεραπεία;

Η Dermabrasion εφαρμόζεται για τη θεραπεία ή την αφαίρεση:

  • Ουλών που πραγματοποιούνται από ακμή, χειρουργική επέμβαση (πλαστική ή μη), ή τραυματισμούς
  • Λεπτές ρυτίδες
  • Επιδερμίδα που έχει υποστεί φθορά από τον ήλιο, συμπεριλαμβανομένων και των πανάδων και των κηλίδων
  • Τατουάζ
  • Πρήξιμο και ερυθρότητα της μύτης

πλαστική ουλών ακμή

Ποιοι είναι οι κατάλληλοι υποψήφιοι για τη θεραπεία;

Η θεραπεία Dermabrasion μπορεί να μειώσει σημαντικά την εμφάνιση των ουλών, αλλά δεν μπορεί να τις εξαλείψει τελείως. Πριν αποφασίσετε να προχωρήσετε στην έναρξη της θεραπείας, θα πρέπει να συζητήσετε αναλυτικά τις προσδοκίες και τους στόχους σας με τον γιατρό σας, ώστε να σας δώσει την καλύτερη για εσάς λύση.

Οι κατάλληλοι υποψήφιοι για τη θεραπεία είναι τόσο οι γυναίκες, όσο και οι άντρες όλων των ηλικιών. Οι άνθρωποι μεγαλύτερης ηλικίας μπορεί να χρειαστούν μεγαλύτερο διάστημα ανάρρωσης. Ωστόσο, μερικοί παράγοντες που μπορεί να επηρεάσουν αν ένας υποψήφιος είναι κατάλληλος για τη θεραπεία είναι ο τύπος της επιδερμίδας, ο τόνος και το ιατρικό ιστορικό. Για παράδειγμα, η πιο σκουρόχρωμη επιδερμίδα μπορεί να εμφανίσει μεγαλύτερο κίνδυνο εμφάνισης δυσχρωμιών έπειτα από την θεραπεία.

Όσοι αντιμετωπίζουν αλλεργικές αντιδράσεις στην επιδερμίδα τους, ή να εμφανίζουν συχνά φουσκάλες, ίσως βιώσουν την εμφάνιση αυτών των συμπτωμάτων εκείνη την περίοδο. Αν κάποιος έχει φακίδες, μπορεί να εξαφανιστούν στα σημεία που θα πραγματοποιηθεί η θεραπεία.

Οι περισσότεροι χειρούργοι δεν πραγματοποιούν θεραπεία κατά την περίοδο των ενεργών σταδίων της ακμής, εξαιτίας του μεγάλου κινδύνου εμφάνισης μόλυνσης. Το ίδιο ισχύει και για κάποια θεραπεία ακτινοβολιών, το διάστημα ανάρρωσης από έγκαυμα ή ακόμη κι ένα χημικό peeling.

Τι να περιμένετε για την επέμβαση

Η πλαστική επέμβαση για την αντιμετώπιση των ουλών μέσω της θεραπείας Dermabrasion πραγματοποιείται με τοπική αναισθησία, ή μέθη. Θα πρέπει να έχετε καθαρό πρόσωπο και να μην έχετε εφαρμόσει μακιγιάζ ή κάποια κρέμα. Φορέστε ρούχα που κατά την αφαίρεση τους δε θα πιέσουν ή θα ακουμπήσουν το πρόσωπο σας.

πλαστική ουλών θεραπεία

Τι θα πρέπει να προσέξετε κατά τη διάρκεια της ανάρρωσης;

Έπειτα από την πλαστική επέμβαση για την αντιμετώπιση των ουλών, η επιδερμίδα σας θα είναι ελάχιστα κόκκινη και πρησμένη, ενώ θα υπάρχει μια δυσκολία στην διατροφή και την ομιλία. Ίσως νιώσετε κάποιον πόνο. Θα μπορέσετε όμως να τον αντιμετωπίσετε με φαρμακευτική αγωγή που θα σας χορηγήσει ο πλαστικός χειρούργος σας. Το πρήξιμο θα ξεκινήσει να υποχωρεί έπειτα από λίγες ημέρες.

Ο γιατρός θα σας δώσει οδηγίες σχετικά με τον τρόπο που θα πρέπει να περιποιείστε την επιδερμίδα σας έπειτα από την επέμβαση. Είναι σημαντικό να ακολουθήσετε τις οδηγίες του γιατρού σας έπειτα από την επέμβαση. Για τους άντρες, ίσως συσταθεί η καθυστέρηση του ξυρίσματος για τις πρώτες μέρες έπειτα από τη θεραπεία. Η ακριβής τήρηση των οδηγιών του γιατρού είναι αρκετά σημαντική για την γρήγορη και πιο αποτελεσματική ανάρρωση.

Πότε θα πραγματοποιηθεί η επιστροφή στην καθημερινότητα;

Έπειτα από τη θεραπεία, το πρόσωπο σας θα είναι πρησμένο, ευαίσθητο και ελαφρώς ροζ για μερικές εβδομάδες. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, μπορείτε σταδιακά να επιστρέψετε στις καθημερινές σας δραστηριότητες.

Θα μπορέσετε να επιστρέψετε στον χώρο εργασίας σας σε περίπου δύο εβδομάδες. Ο χειρούργος σας θα σας συμβουλεύσει να αποφύγετε οποιαδήποτε δραστηριότητα μπορεί να προκαλέσει κραδασμούς στο πρόσωπο σας για περίπου δύο εβδομάδες. Καλό είναι να αποφεύγονται οι αθλητικές δραστηριότητες για περίπου 4-6 εβδομάδες. Αποφύγετε την εκτεταμένη επαφή με τον ήλιο ή τον αέρα. Είναι αρκετά σημαντικό να προστατεύσετε την επιδερμίδα σας από τον ήλιο μέχρι να επανέλθει πλήρως η επιδερμίδα σας στα φυσιολογικά της επίπεδα.

Διαβάστε ακόμη:

Συνδακτυλία: Επαναφορά δαχτύλων χεριών και ποδιών

Πλαστική στα πόδια: Αποκατάσταση κάτω άκρων

 

Disclaimer: Οι πληροφορίες έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τις πληροφορίες και τις συμβουλές ενός ειδικού ή ενός αρμόδιου επαγγελματία υγείας.