Πλαστικοί χειρούργοι: Tips να επιλέξετε τον κατάλληλο

πλαστικοί χειρούργοι

Η πλαστική χειρουργική στον κόσμο της ιατρικής θεωρείται ως ένα είδος τέχνης. Οι πλαστικοί χειρούργοι, μπορούν να αλλάξουν το σώμα σας και να σας χαρίσουν την εμφάνιση που επιθυμείτε να αποκτήσετε, ή να επιδιορθώσουν ατέλειες που μπορεί να προέκυψαν έπειτα από κάποια ασθένεια ή έναν τραυματισμό. Είτε επιθυμείτε μια επεμβατική, είτε μη επεμβατική, είτε μια επανορθωτική χειρουργική μέθοδο, οι πλαστικοί χειρούργοι έχουν να σας δώσουν πολλές λύσεις για το αποτέλεσμα που επιθυμείτε να αποκτήσετε. Πώς όμως θα επιλέξετε τον κατάλληλο;

 1. Βεβαιωθείτε ότι είναι εξειδικευμένος

Οι περισσότεροι πιστεύουν ότι όλοι οι πλαστικοί χειρούργοι είναι εξειδικευμένοι πάνω στο αντικείμενο τους. Στις περισσότερες περιπτώσεις ισχύει. Ωστόσο, είναι καλό πάντα να εξετάζετε το βιογραφικό του γιατρού σας προκειμένου να έχετε μια εικόνα για τις σπουδές του, την ειδικότητα, αλλά και την εκπαίδευση που έχει λάβει πάνω στο αντικείμενο του.

πλαστικοί χειρούργοι επιλογή

 

 1. Να έχει εμπειρία στην επέμβαση που θέλετε να κάνετε

Κάθε κατηγορία της πλαστικής ιατρικής απαιτεί διαφορετικές δεξιότητες. Μια επέμβαση στη μύτη διαφέρει από αυτή στο στήθος. Οι πλαστικοί χειρούργοι ειδικεύονται ή έχουν περισσότερες γνώσεις σε διαφορετικούς τομείς μέσα στο σώμα. Επιλέξτε έναν πλαστικό χειρούργο που θα έχει μεγαλύτερη εμπειρία στην επέμβαση που θέλετε να προχωρήσετε. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης σας με τον γιατρό μη διστάσετε να τον ρωτήσετε πόση εμπειρία έχει σε αυτό τον τομέα ή για πόσο διάστημα ή πόσες φορές έχει επαναλάβει κάποια επέμβαση.

 1. Επιλέξτε έναν χειρούργο που η αισθητική του ταιριάζει με τη δική σας

Το όμορφο είναι κάτι υποκειμενικό. Αυτό σημαίνει ότι αν βρίσκει κάποιος κάτι ωραίο δε σημαίνει ότι το βρίσκει και ο άλλος. Γι’ αυτό το λόγο δεν μπορείτε να βασιστείτε μόνο στην σύσταση κάποιου φίλου σας με βάση κάποια δική του εμπειρία. Καλό θα είναι να παρατηρήσετε φωτογραφίες «Πριν» και «Μετά» ασθενών του κάθε χειρούργου που επισκέπτεσθε. Παρατηρήστε αλλαγές σε ασθενείς που έχουν παρόμοια χαρακτηριστικά και σωματότυπο με εσάς. Είναι τα αποτελέσματα παρόμοια με αυτά που θέλετε να πετύχετε κι εσείς;

πλαστικοί χειρούργοι φωτογραφίες

 1. Πόσο άνετα νιώθετε με τον γιατρό και το προσωπικό του;

Μια πλαστική χειρουργική επέμβαση δεν είναι μια απλή υπόθεση, και δε θα πρέπει να υπάρχουν εμπόδια στην αναζήτηση των αλλαγών που επιθυμείτε να πραγματοποιήσετε. Θα πρέπει να νιώθετε 100% άνετα με τον γιατρό που θα επιλέξετε, αλλά και με την ομάδα που θα τον πλαισιώσει. Επιλέξτε έναν πλαστικό χειρούργο που θα σας κάνει να νιώσετε άνετα, και θα σας αποπνέει εμπιστοσύνη.

Έπειτα από κάποια επίσκεψη σε έναν πλαστικό χειρούργο, αναρωτηθείτε:
 • Ένιωσα άνετα στο γραφείο του χειρούργου;
 • Ένιωσα άνετα να ρωτήσω τον χειρούργο οποιεσδήποτε απορίες είχα για την επέμβαση;
 • Εμπιστεύτηκα τον χειρούργο και τις προτάσεις του σχετικά με το τι είναι ασφαλές για μένα;
 • Ένιωσα άνετα να συζητήσω για το ιατρικό μου ιστορικό και τις συνήθειες μου;
 1. Προσέξτε αν θα προσπαθήσει να σας «πουλήσει» και άλλες υπηρεσίες

Οι πλαστικοί χειρούργοι θα πρέπει να κατανοούν τις ανάγκες ενός ασθενή τους. Αν ο χειρούργος σας προσπαθεί να σας παρουσιάσει και θεραπείες που δεν ζητήσατε, ή που δεν κατανοείτε τα οφέλη τους, θα πρέπει να είστε προσεκτικοί.

Ορισμένες επεμβάσεις θα μπορέσουν να ενισχύσουν και να αναδείξουν κάποιες άλλες. Παράδειγμα αποτελεί μια ρινοπλαστική και μια αυξητική των ζυγωματικών σας που θα αναδείξει τα χαρακτηριστικά. Ωστόσο, αν σας ενδιαφέρει μια ρινοπλαστική και ο χειρούργος σας μιλήσει για λιποαναρρόφηση στους μηρούς, ίσως δεν έχει καταλάβει τις ανάγκες σας. Το ιδανικό θα είναι να βρείτε έναν χειρούργο που θα έχετε καλή επικοινωνία για τους στόχους σας και θα σας δώσει ρεαλιστικές απαντήσεις για την επέμβαση που θέλετε να υποβληθείτε.

πλαστικοί χειρούργοι ενθέματα

 1. Μην βιαστείτε να επιλέξετε

Αν νιώθετε άβολα με κάποιον γιατρό, ακόμη κι αν δεν εντοπίζεται τον ακρινή λόγο, καλό θα ήταν να μην προχωρήσετε αμέσως στην επέμβαση. Η σχέση που θα αναπτύξετε με τον πλαστικό χειρούργο σας είναι ιδιαίτερη και προσωπική. Όπως και σε όλες τις σχέσεις, χρειάζεται να υπάρχει χημεία. Για αυτό το λόγο, τόσο οι πλαστικοί χειρούργοι, όσο και οι ασθενείς, συμφωνούν ότι ο κατάλληλος χρόνος είναι απαραίτητος.

 1. Να είστε προετοιμασμένοι για ερωτήσεις

Όπως και σε μια συνέντευξη για δουλειά, είναι σημαντικό να είστε προετοιμασμένοι και να έχετε ερωτήσεις για τον γιατρό που θα συναντήσετε. Η πλαστική χειρουργική θα πρέπει να ληφθεί εξίσου σοβαρά με ένα πρόβλημα υγείας που μπορεί να αντιμετωπίζατε. Είναι σημαντικό να είστε σίγουροι ότι πλέετε στο ίδιο μήκος κύματος με τον γιατρό σας και έχει κατανοήσει πλήρως τις ανάγκες και τις επιθυμίες σας.

Επιπλέον, είναι αρκετά σημαντικό να συζητήσετε και για το κόστος της επέμβασης. Στις χειρουργικές επεμβάσεις, περιλαμβάνεται, εκτός από την αμοιβή του χειρούργου, η αμοιβή του αναισθησιολόγου, καθώς και πιθανή πληρωμή σε κάποια κλινική. Βεβαιωθείτε ότι θα γνωρίζετε το συνολικό κόστος της επέμβασης για να μη βρεθείτε με δυσάρεστες εκπλήξεις.

Διαβάστε ακόμη:

Λιποαναρρόφηση στα γόνατα: Όσα πρέπει να γνωρίζετε

Πλαστική χειρουργική χειλιών: 4+1 θεραπείες με ενέσιμα

 

Disclaimer: Οι πληροφορίες έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τις πληροφορίες και τις συμβουλές ενός ειδικού ή ενός αρμόδιου επαγγελματία υγείας.