Μπότοξ στη μύτη: Τι ζητήματα αντιμετωπίζει;

μπότοξ στη μύτη

Το μπότοξ στη μύτη αποτελεί μια μη χειρουργική επιλογή για την αφαίρεση των ρυτίδων, αλλά και την ανόρθωση της άκρης της μύτης. Τα τελευταία χρόνια, αποτελεί μια εναλλακτική θεραπεία για τη μύτη έναντι της ρινοπλαστικής. Καθώς το μπότοξ αποτελεί μια θεραπεία που δρα ενάντια στην εμφάνιση των ρυτίδων, αποτελεί την ιδανική θεραπεία για τις ενοχλητικές ρυτίδες αυτής της περιοχής.

Τι περιλαμβάνει η θεραπεία;

Η πλαστική χειρουργική στη μύτη επιλύει διάφορα ζητήματα. Το μπότοξ, μια μη επεμβατική θεραπεία, αποτελεί λύση σε ορισμένα από αυτά. Μάλιστα, ένα από όλα είναι η ανόρθωση της άκρης της μύτης. Επιπλέον, η θεραπεία διαρκεί περίπου 5-10 λεπτά. Ακόμη, όσοι νιώθουν άβολα με το προφίλ της μύτης τους, είναι κατάλληλοι για αυτή τη θεραπεία. Πιο αναλυτικά, ποια ζητήματα αντιμετωπίζει;

  1. Ρυτίδες στη μύτη

Με την πάροδο του χρόνου, το πρόσωπο εμφανίζει μια οριζόντια γραμμή ακριβώς στα πλευρά  ή στην κορυφογραμμή της μύτης. Αποτελεί ένα από τα πιο εμφανή σημάδια σε ορισμένες εκφράσεις του προσώπου, όπως οι γκριμάτσες ή το γέλιο. Όσο περνούν τα χρόνια αυτές οι γραμμές γίνονται όλο και πιο έντονες.

μπότοξ στη μύτη θεραπεία

  1. Άκρη της μύτης με πτωτική τάση

Η άκρη της μύτης είναι ένας από τους μεγαλύτερους λόγους που οι ασθενείς καταφεύγουν στο μπότοξ της μύτης. Αυτό οφείλεται σε έναν μυ, που με την πάροδο του χρόνου «τραβά» τη μύτη προς τα κάτω από το άνω χείλος. Με το μπότοξ, ο γιατρός «παραλύει» αυτόν τον μυ. Το αποτέλεσμα είναι μια πιο νεανική και λεπτή μύτη.

  1. Μεγάλη διαστολή των ρουθουνιών

Οι ασθενείς που δεν είναι ευχαριστημένοι με το μεγάλο μέγεθος των ρουθουνιών τους κατά τη διάρκεια της αναπνοής, βλέπουν θετικά αποτελέσματα με το ενέσιμο μπότοξ στη μύτη. Μάλιστα, το μπότοξ περιορίζει την διαστολή των ρουθουνιών. Τα αποτελέσματα έχουν διάρκεια 4-6 μήνες.

Με πληροφορίες από: myethosspa.com, hlc.com.tr

Διαβάστε ακόμη:

Ρινοπλαστική: Πότε υποχωρεί το πρήξιμο;

Αυξητική χειλιών: 3+1 θεραπείες

 

 

Disclaimer: Οι πληροφορίες έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τις πληροφορίες και τις συμβουλές ενός ειδικού ή ενός αρμόδιου επαγγελματία υγείας.