Ρινοπλαστική: Πότε υποχωρεί το πρήξιμο;

ρινοπλαστική πρήξιμο

Πότε υποχωρεί το πρήξιμο έπειτα από τη ρινοπλαστική; Η ρινοπλαστική δεν αποτελεί επέμβαση μιας ημέρας, αλλά μια διαδικασία που τα τελικά αποτελέσματα είναι ορατά έπειτα από κάποιους μήνες. Καθώς η ρινοπλαστική φέρνει μεγάλες αλλαγές στην εμφάνιση του προσώπου, χρειάζεται και μεγάλο διάστημα ανάρρωσης.

Ποια είναι τα στάδια της ανάρρωσης

Ανάλογα με το είδος της ρινοπλαστικής, το πρήξιμο μπορεί να διαρκέσει λίγους μήνες, έναν χρόνο, ή περισσότερο. Αυτό ισχύει κυρίως για την άκρη της μύτης. Ευτυχώς, στις περισσότερες περιπτώσεις, το περισσότερο πρήξιμο υποχωρεί μέσα σε δύο μήνες. Επιπλέον, μέσα σε δύο εβδομάδες ετοιμαστείτε να δείξετε το νέο σας προφίλ στον κόσμο.

Ωστόσο, στην περίπτωση της ανοιχτής ρινοπλαστικής, το πρήξιμο είναι περισσότερο. Συνεπώς, υποχωρεί μέσα σε μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Ακόμη, η ρινοπλαστική που περιλαμβάνει το σπάσιμο των οστών, ασκεί μεγαλύτερη πίεση στη μύτη. Το αποτέλεσμα είναι περισσότερο πρήξιμο και μεγαλύτερο διάστημα ανάρρωσης.

ρινοπλαστική πρήξιμο αποτελέσματα

Πότε είναι ορατά τα τελικά αποτελέσματα;

Όσο περισσότερο διαρκεί το πρήξιμο, τόσο μεγαλύτερη είναι και η αναμονή για τα τελικά αποτελέσματα. Αν η μύτη σας είναι περισσότερο ασύμμετρη κατά τις πρώτες εβδομάδες της ανάρρωσης, μην ανησυχήσετε. Τα τελικά αποτελέσματα θα είναι πιο συμμετρικά με την ολοκλήρωση της αποθεραπείας. Σε περίπτωση που το πρήξιμο δεν υποχωρεί, επικοινωνήστε άμεσα με τον γιατρό σας. Φυσικά, μπορείτε κι εσείς να συμβάλλεται στη μείωση του, ακολουθώντας μερικά απλά βήματα. Μερικά από αυτά είναι:

  • Τοποθέτηση κρύας κομπρέσας
  • Αποφυγή έντονης σωματικής δραστηριότητας
  • Διατήρηση του κεφαλιού σε ανοδική θέση
  • Προσοχή κατά τη διάρκεια του ντους
  • Ήπιο βούρτσισμα των δοντιών

Τέλος, θα πρέπει να αποφύγετε να χαμογελάτε ή να γελάτε σε μεγάλο βαθμό. Τα καλά νέα είναι ότι θα έχετε αρκετό χρόνο για αυτό αργότερα, όταν θα υποχωρήσει πλήρως το πρήξιμο από τη ρινοπλαστική και τα αποτελέσματα θα είναι τελείως ορατά.

Με πληροφορίες από: enhanceplasticsurgery.com

Διαβάστε ακόμη:

Πλαστική μύτης: Ποια είναι η κατάλληλη ηλικία;

Βλεφαροπλαστική κάτω βλεφάρου: Όσα πρέπει να γνωρίζετε

Disclaimer: Οι πληροφορίες έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τις πληροφορίες και τις συμβουλές ενός ειδικού ή ενός αρμόδιου επαγγελματία υγείας.