Επανορθωτική Ρινοπλαστική: Τι περιλαμβάνει;

ρινοπλαστική επανορθωτική

Η αποκατάσταση ενός τραύματος στη μύτη μπορεί να βελτιωθεί σε σημαντικό βαθμό με την επανορθωτική ρινοπλαστική. Η δυσμορφία, είτε είναι αποτέλεσμα επέμβασης ενάντια στον καρκίνο, είτε ενός τραυματισμού, το επιτυχημένο αποτέλεσμα εξαρτάται από την ικανότητα του χειρούργου. Στην επανορθωτική χειρουργική, ο χειρούργος θα επαναφέρει την μύτη στην φυσιολογική της κατάσταση, τόσο αισθητικά, όσο και λειτουργικά. Πολύ συχνά αυτό απαιτεί τον ανασχηματισμό της μύτης και την αντικατάσταση της χαμένης επιδερμίδας, καθώς και την στήριξη του ιστού.

Τι περιλαμβάνεται στην επανορθωτική ρινοπλαστική;

Η επανορθωτική ρινοπλαστική περιλαμβάνει την αποκατάσταση των ουλών, τη χρήση μοσχευμάτων ιστών/πτερυγίων ή μοσχευμάτων επιδερμίδας για την αντικατάσταση του χαμένου ιστού. Επιπλέον, περιλαμβάνει την επέμβαση για το άνοιγμα εκ νέου των αγωγών του αέρα της μύτης. Αν έχει υποστεί ζημία ο χόνδρος της μύτης ή έχει αφαιρεθεί, ο ανασχηματισμός της μύτης μπορεί να γίνει με το μόσχευμα χόνδρου από το αυτί του ασθενή, το septum ή το πλευρό.

Κατά τη διάρκεια ενός ατυχήματος ή ενός αθλητικού τραυματισμού, η μύτη, εξαιτίας της περίοπτης θέσης της, τείνει να λαμβάνει το μεγαλύτερο βάρος της δύναμης του τραυματισμού. Αυτό μπορεί να επηρεάσει την λειτουργεία της, καθώς και την εμφάνιση της. Είναι σημαντικό να πραγματοποιηθεί η πλήρης αποκατάσταση της μύτης, προκειμένου να εξασφαλιστεί η υγεία της μύτης. Ενώ το αισθητικό κομμάτι είναι εξίσου σημαντικό, η αποκατάσταση της ομαλής αναπνοής μπορεί να επηρεάσει συνολικά την υγεία του ασθενή.

ρινοπλαστική επανορθωτική επέμβαση

Οι παθήσεις που μπορούν να αποκατασταθούν με την επανορθωτική ρινοπλαστική είναι:

  • Αλλοιώσεις ως αποτέλεσμα καρκίνου του δέρματος
  • Φθορά της μύτης ως αποτέλεσμα τραυματισμού της μύτης
  • Ένα αποκλίνων διάφραγμα
  • Γεννητικές δυσμορφίες
  • Σχισμές
  • Υπερβολική ή λίγη ανάπτυξη των ρινικών δομών
  • Ασύμμετρο οστό μύτης
  • Μη φυσιολογική ρινική μάζα
  • Ασθένειες που προκαλούν δομικές αλλαγές στη μύτη
  • Ένα ρινικό εμπόδιο

ρινοπλαστική επανορθωτική είδη

Συμβουλευτική επίσκεψη στον ειδικό

Κατά τη διάρκεια της συμβουλευτικής επίσκεψης, ο ειδικός θα σας κάνει ερωτήσεις και θα κάνει εξέταση της μύτης, ώστε να συγκεντρώσει όλες τις πληροφορίες που χρειάζεται για τα λειτουργικά και αισθητικά ζητήματα που αντιμετωπίζετε. Έπειτα, με βάση τις δεξιότητες του και τους στόχους σας, θα προτείνει μια θεραπεία που θα προσφέρει τα καλύτερα αποτελέσματα.

Μη διστάσετε να κάνετε ερωτήσεις, προκειμένου να έχετε πλήρη γνώση για την κατάσταση που βρίσκεται η μύτη σας, καθώς και την θεραπεία που πρόκειται να πραγματοποιηθεί. Με αυτή τη μέθοδο, οποιαδήποτε απόφαση και να λάβετε θα γίνει με γνώμονα τη γνώση, που θα σας βοηθήσει να έχετε την αυτοπεποίθηση που χρειάζεστε για την ανάρρωση και την επίτευξη των μέγιστων αποτελεσμάτων.

Διαβάστε ακόμη:

Επανορθωτική Ρινοπλαστική: Θεραπείες έπειτα από την αντιμετώπιση καρκίνου

Πλαστική χόνδρου μύτης: Επέμβαση με μόσχευμα χόνδρου

 

Disclaimer: Οι πληροφορίες έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τις πληροφορίες και τις συμβουλές ενός ειδικού ή ενός αρμόδιου επαγγελματία υγείας.