Κόκκινοι σπίλοι: Όσα πρέπει να γνωρίζετε

κόκκινοι σπίλοι

Κόκκινοι σπίλοι: Τι μπορεί να σημαίνουν για την υγεία της επιδερμίδας; Σε περίπτωση που παρατηρείτε ένα ασυνήθιστο σημάδι στην επιδερμίδα, είναι φυσικό να αναρωτιέστε τι μπορεί να σημαίνει για την κατάσταση του οργανισμού. Οι σπίλοι και τα σημάδια στην επιδερμίδα είναι απολύτως φυσικά για έναν άνθρωπο. Οι κόκκινοι σπίλοι, γνωστοί και ως αιμαγγειώματα, στις περισσότερες περιπτώσεις, δεν αποτελούν λόγο ανησυχίας. Ωστόσο, πολλές φορές αποτελούν λόγο αισθητικής ανησυχίας. Για αυτό το λόγο, η αφαίρεση τους αποτελεί μια ιδιαίτερα συνηθισμένη θεραπεία.

Τι σημαίνουν οι κόκκινοι σπίλοι για την επιδερμίδα;

Πολλές φορές, η εμφάνιση ενός σημαδιού στην επιδερμίδα υποδηλώνει κάτι για την υγεία. Τα σκούρα σημάδια σημαίνουν φθορά από την ηλιακή ακτινοβολία από τις ανέμελες ημέρες στην παραλία. Η ακμή υποδηλώνει την ανάγκη για καλύτερη αφαίρεση του μακιγιάζ πριν τον ύπνο. Τι υποδηλώνει η εμφάνιση τους;

Οι κόκκινοι σπίλοι εμφανίζονται από την υπερβολική ανάπτυξη των αιμοφόρων αγγείων κάτω από την επιδερμίδα. Οι ερευνητές δεν έχουν εντοπίσει ακόμη τον λόγο αυτής της ανάπτυξης. Ωστόσο, στις περισσότερες περιπτώσεις παρατηρούν ένδειξη γενετικής προδιάθεσης. Αυτό που θα πρέπει να έχετε στον νου σας είναι ότι οι κόκκινοι σπίλοι αποτελούν κυρίως αισθητικό πρόβλημα. Ακόμη, οι κόκκινοι σπίλοι ή αλλιώς το αιμαγγείωμα ματώνει και τραυματίζεται εύκολα.

κόκκινοι σπίλοι αντιμετώπιση

Ποια είναι η κατάλληλη θεραπεία;

Ενώ δεν είναι πάντοτε απαραίτητη η θεραπεία, πολλοί είναι οι ασθενείς που επιλέγουν την αφαίρεση τους για αισθητικούς λόγους. Η θεραπεία για τους κόκκινους σπίλους περιλαμβάνει διάφορες μεθόδους. Μερικές από αυτές είναι:

  • Χειρουργική αφαίρεση. Κατά τη θεραπεία, ο ειδικός χρησιμοποιεί ένα νυστέρι για να αφαιρέσει τον σπίλο. Η θεραπεία περιλαμβάνει και τοπική αναισθησία για τη μείωση δυσφορίας.
  • Θεραπεία με laser. Μήκη κύματος φωτός διασπούν το σχηματισμό των αιμοφόρων κυττάρων.
  • Καυτηριασμός. Κατά τη διάρκεια της θεραπείας, η χρήση ηλεκτρικής ενέργειας καταστρέφει τους ιστούς.
  • Κρυοχειρουργική. Σύμφωνα με αυτή τη θεραπεία, οι ψυχρή θερμοκρασία καταστρέφει την ανάπτυξη των κυττάρων.

Με πληροφορίες από: shondrasmithmd.com, westportderm.com

Διαβάστε ακόμη:

Έγκαυμα: Αντιμετώπιση με επανορθωτική χειρουργική

Σπίλοι: Μπορεί η αφαίρεση τους να αφήσει ουλή;

 

Disclaimer: Οι πληροφορίες έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τις πληροφορίες και τις συμβουλές ενός ειδικού ή ενός αρμόδιου επαγγελματία υγείας.