Πλαστική για ραγάδες: Ποιες μέθοδοι χρησιμοποιούνται;

πλαστική για ραγάδες

Υπάρχει κάποια πλαστική επέμβαση που μπορεί να είναι αποτελεσματική για τις ραγάδες; Οι ραγάδες σχηματίζονται όταν η επιδερμίδα τεντώνεται πέρα από τη φυσική της ελαστικότητα, αφήνοντας πίσω μια λεπτή γραμμή. Υπάρχουν αρκετές επιλογές για να μειωθεί η εμφάνιση των ραγάδων ή να αφαιρεθούν εντελώς. Για την πλαστική ενάντια στις ραγάδες, υπάρχουν τόσο χειρουργικές, όσο και μη χειρουργικές μέθοδοι. Ποιες μπορεί να είναι αυτές;

Μη επεμβατικές μέθοδοι για τις ραγάδες

Οι μη επεμβατικές θεραπείες για τις ραγάδες είναι πιο ανώδυνες θεραπείας από την πλαστική χειρουργική. Αποκαθιστούν αποτελεσματικά την αισθητική εμφάνιση της επιδερμίδας, αλλά δεν εξαλείφουν τελείως τις ραγάδες. Αυτές οι θεραπείες βασίζονται κυρίως στην αντίδραση της παραγωγής κολλαγόνου από τον οργανισμό όταν διασπάται η επιδερμίδα. Το κολλαγόνο είναι μια φυσική πρωτεΐνη της επιδερμίδας που χαρίζει στο δέρμα τη φυσική του σύσφιξη και ελαστικότητα. Ποιες μη επεμβατικές θεραπείες μπορεί να είναι αυτές;

  1. Fraxel Laser

Το Fraxel Laser διεισδύει στις μικροσκοπικές περιοχές της επιδερμίδας μέσω μιας στενής δέσμης ενέργειας φωτός. Αυτή η διείσδυση ενεργοποιεί την φυσική απόκριση του σώματος για τη δημιουργία κολλαγόνου, με στόχο την επούλωση της επιδερμίδας. Τα νέα, υγιή κύτταρα ενεργοποιούν αποτελεσματικά την επούλωση και σε άλλα σημεία της επιδερμίδας, όπως τους ιστούς των ραγάδων. Για την αποτελεσματική θεραπεία απαιτούνται 2-4 συνεδρίες για την αισθητική αναζωογόνηση της επιδερμίδας από τις ραγάδες.

  1. Φωτοθεραπεία IPL

Η Φωτοθεραπεία IPL (Intense Pulsed Light), όπως λέει και το όνομα της είναι μια θεραπεία με βάση το φως. Εισδύει στις βαθύτερες στοιβάδες της επιδερμίδας για την ενεργοποίηση της παραγωγής κολλαγόνου. Δεν αποτελεί μια θεραπεία με laser. Αυτού του είδους η θεραπεία εφαρμόζεται με ευρυζωνικά κύματα. Το φως προκαλεί το ερέθισμα στο κολλαγόνο να γεμίσει την επιδερμίδα, καθώς και τη συστολή των κυττάρων της επιδερμίδας, μειώνοντας την ερυθρότητα και τον ανομοιογενή χρωματισμό.

Η φωτοθεραπεία αφήνει ανεπηρέαστες τις εξωτερικές στοιβάδες της επιδερμίδας, μειώνοντας με αυτό τον τρόπο το αίσθημα του πόνου. Οι θεραπείες πραγματοποιούνται σε 3-5 συνεδρίες με διάστημα 3 εβδομάδων.

πλαστικοί για ραγάδες μηροί

Επεμβατικές μέθοδοι για τις ραγάδες

Πέρα από τις μη επεμβατικές μεθόδους, η πλαστική χειρουργική προσφέρει και επεμβατικές μεθόδους για τις ραγάδες. Ποιες μπορεί να είναι αυτές;

  1. Κοιλιοπλαστική

Η κοιλιοπλαστική είναι σε θέση να αφαιρέσει τις ραγάδες που εμφανίζονται στην περιοχή της κοιλιάς. Κατά τη διάρκεια της επέμβασης, αφαιρείται το περίσσιο λίπος και επιδερμίδα από την κοιλιά. Η επιδερμίδα «τεντώνει» προκειμένου να καλυφθεί το κενό. Οι ραγάδες εξαλείφονται τελείως, ενώ η περιοχή της κοιλιάς αποκτά μια πιο επίπεδη και σφιχτή όψη.

πλαστική για ραγάδες κοιλιά

  1. Ανόρθωση στήθους

Η ανόρθωση στήθους αφαιρεί αποτελεσματικά τις ραγάδες από το στήθος και την γύρω επιδερμίδα. Υπάρχουν αρκετές τεχνικές για την ανόρθωση του στήθους. Κάθε μια από τις τεχνικές αφαιρεί αποτελεσματικά τις ραγάδες.

  1. Ανόρθωση μηρών

Η πλαστική χειρουργική έχει βρει λύσεις για τις ραγάδες και στην περιοχή των μηρών. Κατά τη διάρκεια της ανόρθωσης μηρών, πέρα από την ανόρθωση της επιδερμίδας, πραγματοποιείται και σύσφιξη και αφαίρεση λίπους. Η ραγάδες αφαιρούνται ενώ η επιδερμίδα αποκτά μια πιο σφιχτή όψη. Με βάση τις ανάγκες και τους στόχους του ασθενή, επιλέγεται και η μέθοδος που θα ακολουθηθεί.

Διαβάστε ακόμη:

Πλαστική έσω μηρών: Τι περιλαμβάνει;

Πλαστική κοιλιάς χωρίς νυστέρι: 3+1 θεραπείες

 

Disclaimer: Οι πληροφορίες έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τις πληροφορίες και τις συμβουλές ενός ειδικού ή ενός αρμόδιου επαγγελματία υγείας.