Fraxel® : Μια εντυπωσιακή θεραπεία

Καθημερινά όλο και περισσότεροι ασθενείς αναζητούν ένα υγιές, φυσικό και λαμπερό δέρμα που να μην παρουσιάζει ατέλειες απαιτώντας θεραπείες που να ταιριάζουν στο προφίλ της ζωής τους.

Kείμενο: Aναστασία Τζούμα Δερματολόγος – Αφροδισιολόγος www.tzouma.gr, [email protected]

Το Fraxel® είναι η κορυφαία επιλογή laser στην αναδόμηση, αναζωογόννηση και ανάπλαση της επιδερμίδας τόσο του προσώπου όσο και του σώματος, συνδιάζοντας τα εξαιρετικά αποτελέσματα της τεχνολογίας Fraxel® με την ταχύτατη επούλωση του δέρματος χωρίς ενοχλήσεις και παρενέργειες. Προβλήματα που στο παρελθόν δεν είχαν λύση ή απαιτούσαν πολύ επεμβατικές θεραπείες, όπως οι ουλές ακμής, οι μετεγχειρητικές ουλές ή οι ραγάδες πλέον αντιμετωπίζονται με εντυπωσιακά αποτέλεσματα και ελάχιστο χρόνο αποθεραπείας.

Το αυθεντικό κλασματικό Laser

H τεχνολογία Fraxel® είναι η πρώτη και πιο εκτεταμένα μελετημένη τεχνολογία laser όσον αφορά την κλασματική ανάπλαση. Στην πραγματικότητα, η ερευνητική ομάδα της Fraxel® ήταν αυτή η οποία το 2001 εισήγαγε την επιστήμη της κλασματικής φωτοθερμόλυσης. Το σύστημα Fraxel® κατέχει την ισχυρότερη ερευνητική βάση και έγκριση από την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των Ηνωμένων Πολιτειών.

fraxel

Τρόπος Λειτουργίας – Τεχνολογία Fraxel®

Η τεχνολογία πίσω από την θεραπεία Fraxel® είναι τόσο επαναστατική όσο και τα αποτελέσματά της. Ιστορικά οι μέχρι σήμερα θεραπείες με laser εφαρμόζονταν στο δέρμα με υψηλά επίπεδα ενέργειας, μακροσκοπικές ζώνες θεραπείας και μεγάλα spot size. Οι θεραπείες αυτές καταστρέφουν μεγάλο ποσοστό του δέρματος και έχουν ως επακόλουθο υψηλό κίνδυνο μόλυνσης, ουλές και αποχρωματισμούς καθώς χρειάζονται και αρκετές εβδομάδες αποθεραπείας.

Σε αντίθεση με άλλα λέιζερ, το πρωτότυπο Fraxel® είναι σε θέση να επεξεργάζεται μικροσκοπικές περιοχές και όγκο δέρματος σε κάθε μοναδικό παλμό, αφήνοντας την περιβάλλουσα περιοχή άθικτη για ταχεία επούλωση. Αυτές οι μικροσκοπικές ζώνες θεραπείας διεισδύουν με ακρίβεια στο επιθυμητό κάθε φορά βάθος και πλάτος. Η θεραπεία Fraxel® διεγείρει την φυσική διαδικασία επούλωσης του ίδιου του οργανισμού, η οποία αναπλάθει το κατεστραμμένο δέρμα κάνοντάς το φρέσκο, λαμπερό και υγιές. Το Fraxel® έχει τη δυνατότητα να στοχεύει το 5 έως 50% της επιφάνειας του δέρματος, αφήνοντας το υπόλοιπο 50 με 95% διαθέσιμο να επουλώσει γρήγορα την περιοχή στην οποία έγινε η θεραπεία. Η εξαιρετική ακρίβεια της εφαρμογής του κάνει τις θεραπείες ασφαλείς όχι μόνο στο πρόσωπο αλλά ακόμα και σε ευαίσθητες περιοχές όπως ο λαιμός, το στήθος και τα χέρια.

Αποτελέσματα Fraxel®

Tα αποτελέσματα του είναι άμεσα και προοδευτικά. Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της πρώτης θεραπείας, το δέρμα θα είναι πιο λαμπερό και με καλύτερο τόνο. Η βελτίωση του δέρματος θα συνεχίζεται και θα είναι θεαματική με τα επιθυμητά αποτελέσματα να είναι ορατά μέσα στους τρεις με έξι επόμενους μήνες, καθώς οι βαθύτερες στοιβάδες του δέρματος συνεχίζουν την επούλωση. Τα μέγιστα αποτελέσματα έχουν επιτευχθεί με 3-5 συνεδρίες, που απέχουν μεταξύ τους 2 – 6 εβδομάδες.

Ενδείξεις Fraxel®

Το Fraxel® έχει την έγκριση του Αμερικάνικου Οργανισμού Φαρμάκων για τις παρακάτω ενδείξεις:

• Ρυτίδες γύρω από τα μάτια

• Oυλές ακμής και χειρουργικές ουλές

• Kηλίδες, Πανάδες

• Μέλασμα (Μάσκα εγκυμοσύνης)

• Ακτινικές υπερκερατώσεις (προκαρκινικές αλλοιώσεις)

• Skin Resurfacing – φωτογήρανση

 

Η θεραπεία έχει εντυπωσιακά αποτελέσματα και στις ραγάδες κάτι που εώς τώρα δεν ήταν εφικτό.

fraxel

Αμέσως μετά την θεραπεία

Οι ασθενείς θα παρουσιάζουν σε κάποιο βαθμό ερυθρότητα και οίδημα. Η ένταση και η διάρκεια εξαρτώνται από το πόσο επιθετική ήταν η θεραπεία και από την ικανότητα επούλωσης του δέρματος. Μια επιθετική θεραπεία απαιτεί λιγότερες συνεδρίες αλλά απαιτεί ολιγοήμερη αποχή απο τις καθημερινές ασχολίες του ασθενή. Μια λιγότερο επιθετική θεραπεία , επιτυγχάνει τα ίδια αποτελέσματα χωρίς αποχή απο τις κοινωνικές και επαγγελματικές υποχρεώσεις αλλά απαιτεί περισσότερες συνεδρίες.

Προφυλάξεις μετά την θεραπεία

Είναι απαραίτητη η καθημερινή χρήση αντηλιακού και η αποφυγή της απευθείας έκθεσης στον ήλιο κατά την διάρκεια της επούλωσης και για τρεις μήνες το λιγότερο μετά την τελευταία θεραπεία. Είναι κατανοητό λοιπόν, γιατί η θεραπεία Fraxel®, η αυθεντική θεραπεία κλασματικού laser, αποτελεί το gold standard της βιομηχανίας στον τομέα της δερματικής αποκατάστασης και ανάπλασης. Η τεχνολογία Fraxel® προσφέρει απόλυτη ισορροπία ανάμεσα στην κλινική αποτελεσματικότητα και την άνεση των ασθενών. Όλοι οι ιατροί είναι πιστοποιημένοι και αναρτημένοι στην επίσημη ιστοσελίδα της Fraxel® (www.fraxel.com, www.dermatech.gr).\

 

 

Διαβάστε ακόμη: Θαμπό και κουρασμένο δέρμα; Υπάρχει λύση