Ραγάδες: Τι είναι και ποια είναι η αντιμετώπιση τους;

ραγάδες αντιμετώπιση

Οι ραγάδες είναι ένα είδος ουλής της επιδερμίδας που η αντιμετώπιση του είναι ιδιαίτερη. Συνήθως προκαλούνται από ένα «άνοιγμα» στην επιδερμίδα, ή τα βαθύτερα στρώματα της επιδερμίδας, συχνά έπειτα από απότομο τέντωμα των ιστών. Αυτή η ρήξη του κολλαγόνου και της ελαστίνης δημιουργεί μια μόνιμη ουλή όταν επουλωθεί. Συνήθως εμφανίζεται στην επιφάνεια της επιδερμίδας και εξελίσσετε με το σχήμα των γραμμών που παρατηρείτε σε άλλους ή στο σώμα σας.

Όταν πρωτοεμφανίζονται, οι ραγάδες είναι πολύ σκούρες σε χρώμα. Συνήθως είναι μωβ ή κόκκινες. Εμφανίζονται στα ανώτερα στρώματα της επιδερμίδας και είναι ελάχιστα πρησμένες και προκαλούν φαγούρα. Με την πάροδο του χρόνου, το χρώμα ξεθωριάζει από κόκκινο σε ένα πιο αχνό χρώμα, ενώ οι ραγάδες προχωρούν στα κατώτερα στρώματα της επιδερμίδας.

Ποιοι έχουν μεγαλύτερο κίνδυνο να εμφανίσουν ραγάδες;

Ο οποιοσδήποτε μπορεί να εμφανίσει ραγάδες. Ωστόσο, έχουν περισσότερες πιθανότητες όσοι έχουν αυξημένα επίπεδα ορμονών (όπως μια έγκυος γυναίκα) ή όσοι έχουν οικογενειακό ιστορικό εμφάνισης ραγάδων.

Πέρα από την εγκυμοσύνη, πολλοί είναι αυτοί που εμφανίζουν ραγάδες κατά τη διάρκεια της εφηβείας τους, ως αντίδραση στης αλλαγές στο σώμα τους. Η ραγδαία μυϊκή αύξηση και οι αλλαγές στο σωματικό βάρος μπορούν να εμφανίζουν ραγάδες, καθώς αλλάζει η σύσταση του σώματος.

ραγάδες αντιμετώπιση επέμβαση

Ποια μπορεί να είναι η αντιμετώπιση ενάντια στις ραγάδες;

Δυστυχώς, όπως και μια ουλή, έτσι και οι ραγάδες είναι μόνιμες. Ένα μασάζ ενάντια στις ουλές μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της όψης τους, αν οι ραγάδες βρίσκονται στα πρώτα στάδια της ανάπτυξης τους. Η πίεση μπορεί να επιταχύνει την ωρίμανση τους και να βελτιώσει την όψη τους.

Υπάρχουν μη επεμβατικές λύσεις ενάντια στις ραγάδες;

Αν οι ραγάδες είναι κόκκινες στην εμφάνιση, ορισμένες έρευνες δείχνουν ότι το υαλουρονικό οξύ και η τροτινίνη μπορεί να έχουν οφέλη στη βελτίωση της απόχρωσης των ραγάδων σας.

Οι θεραπείες με vascular laser μπορούν να βελτιώσουν την ερυθρότητα ή τις χρωματικές αλλαγές των ραγάδων σας.

ραγάδες αντιμετώπιση πλαστική χειρουργική

Υπάρχει χειρουργική μέθοδος αντιμετώπισης ενάντια στις ραγάδες;

Αν οι ραγάδες σας είναι στους κάτω κοιλιακούς και έχουν εμφανιστεί μετά τη γέννα, είστε τυχεροί. Μπορείτε να τις αφαιρέσετε χειρουργικά με κοιλιοπλαστική. Αυτή η χειρουργική μέθοδος αφαιρεί την επιδερμίδα κάτω από τον αφαλό και χρησιμοποιεί τα ανώτερα στρώματα της επιδερμίδας για να δημιουργήσει πιο σφιχτούς κοιλιακούς και μια πιο ομαλή εμφάνιση.

Ανόρθωση στήθους

Η ανόρθωση στήθους αφαιρεί αποτελεσματικά τις ουλές από το στήθος και τη γύρω επιδερμίδα. Υπάρχουν πολλές διαφορετικές τεχνικές που εφαρμόζονται για να ανυψώσουν το στήθος και να δημιουργήσουν μια πιο νεανική όψη. Κατά τη διάρκεια ανόρθωσης στήθους, κομμάτι της επιδερμίδας ή και των ιστών αφαιρείται. Η επιδερμίδα με τις ραγάδες είτε αποβάλλεται, είτε «κλείνει». Η επιδερμίδα καθίσταται πιο σφιχτή, ενώ οι μαστοί είναι πιο ψηλά στην περιοχή του στήθους.

Διαβάστε ακόμη:

Botox προσώπου 2021: Ο οδηγός για φρέσκια εμφάνιση

Γυναικείο στήθος: Τα νέα trends της χειρουργικής

 

Disclaimer: Οι πληροφορίες έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τις πληροφορίες και τις συμβουλές ενός ειδικού ή ενός αρμόδιου επαγγελματία υγείας.