Μεσοθεραπεία για κυτταρίτιδα: Τι είναι και τι προσφέρει;

κυτταρίτιδα μεσοθεραπεία

Είναι αποτελεσματική η μεσοθεραπεία για την κυτταρίτιδα; Η μεσοθεραπεία αποτελεί μια θεραπεία για διάφορα ζητήματα της επιδερμίδας, με στόχο την αντιστροφή ή την μείωση πολλών ανεπιθύμητων αλλαγών. Όσον αφορά την κυτταρίτιδα, η μεσοθεραπεία είναι κατάλληλη θεραπεία για κάθε στάδιο της, σε οποιοδήποτε σημείο κάνει την εμφάνιση της.

Ποια οφέλη έχει αυτή η μέθοδος;

Η μεσοθεραπεία έχει αρκετά οφέλη, σε περίπτωση επιλογής αντιμετώπισης της «όψης πορτοκαλιού». Μερικά από αυτά είναι:

  • Αύξηση του μεταβολισμού ενάντια στα κύτταρα λίπους
  • Ενεργοποίηση των ινοβλαστών για την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης
  • Δημιουργία νέων αγγείων αίματος
  • Ενεργοποίηση της αναγέννησης της επιδερμίδας και της αντικατάστασης των παλαιών κυττάρων με νέα
  • Επιβράδυνση της ανάπτυξης ελεύθερων ριζών

Σε περιπτώσεις με ιδιαίτερη ανάπτυξη κυτταρίτιδας η μεσοθεραπεία δεν την εξαλείφει εντελώς, αλλά μειώνει σε μεγάλο βαθμό την εμφάνιση της. Ωστόσο, ανεξάρτητα από τον βαθμό του ζητήματος, τα αποτελέσματα είναι θετικά. Ακόμη, βελτιώνεται η δομή της επιδερμίδας και ο φυσικός μεταβολισμός.

κυτταρίτιδα μεσοθεραπεία αποτελέσματα

Σε ποιες περιοχές είναι περισσότερο αποτελεσματική;

Η μεσοθεραπεία, δρα ενάντια στην «όψη πορτοκαλιού» σε διάφορες περιοχές του σώματος, ενώ είναι κατάλληλη μέθοδος αντιμετώπισης για τις γυναίκες και τους άντρες όλων των ηλικιών. Βέβαια, είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική:

  • Στην περιοχή των γλουτών
  • Στους μηρούς
  • Στην περιοχή της κοιλιάς

Τι αποτελέσματα χαρίζει;

Όπως αναφέραμε και παραπάνω, τα αποτελέσματα είναι αρκετά ορατά, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις η κυτταρίτιδα εξαλείφεται εντελώς. Η επιδερμίδα αποκτά λεία εμφάνιση, έπειτα από την επανάληψη συνεδριών και τον υγιεινό τρόπο ζωής.

Αποτελεί μια επώδυνη θεραπεία;

Η μεσοθεραπεία για κυτταρίτιδα είναι εντελώς ανώδυνη. Σε ορισμένες περιπτώσεις, υπάρχει η πιθανότητα εμφάνισης ενός μικρού μώλωπα στο σημείο της ένεσης, ο οποίος υποχωρεί έπειτα από λίγο. Έπειτα από τη θεραπεία, οι ασθενείς παρατηρούν μικρά σημάδια, τα οποία υποχωρούν μεταξύ 6 και 72 ωρών. Το μίγμα που τοποθέτησε ο ειδικός δρα έως και έναν μήνα μετά τη θεραπεία.

Διαβάστε ακόμη:

Λιποαναρρόφηση στην κοιλιά: Διαφορές με κοιλιοπλαστική

Θεραπεία με ραδιοσυχνότητες στην κοιλιά: Μειώνουν το λίπος;

 

 

Disclaimer: Οι πληροφορίες έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τις πληροφορίες και τις συμβουλές ενός ειδικού ή ενός αρμόδιου επαγγελματία υγείας.