Λιποαναρρόφηση στην κοιλιά: Διαφορές με κοιλιοπλαστική

λιποαναρρόφηση κοιλιά

Λιποαναρρόφηση στην κοιλιά: Τι αποτελέσματα μπορεί να δώσει; Ένας πλαστικός χειρουργός βελτιώνει με δύο τρόπους την εμφάνιση της περιοχής της κοιλιάς. Την λιποαναρρόφηση και την κοιλιοπλαστική. Ποιες είναι οι διαφορές ανάμεσα σε αυτές τις δύο θεραπείες; Ποια είναι η κατάλληλη θεραπεία για εσάς;

Κοιλιοπλαστική

Γνωστή και ως πλαστική χειρουργική στην κοιλιά, η κοιλιοπλαστική μειώνει την περίσσεια επιδερμίδας από την περιοχή της κοιλιάς. Η περίσσεια επιδερμίδας πολύ συχνά αποτελεί ένα συνηθισμένο ζήτημα έπειτα από εγκυμοσύνη ή μεγάλη απώλεια βάρους. Σε μια τέτοια περίπτωση, η άσκηση και η διατροφή δεν επιλύουν αυτό το ζήτημα. Παράλληλα με την αφαίρεση της επιδερμίδας, ο πλαστικός χειρουργός συσφίγγει και τους μύες. Η ανάρρωση έχει διάρκεια αρκετών ημερών, ενώ τα τελικά αποτελέσματα είναι ορατά έπειτα από μήνες.

λιποαναρρόφηση κοιλιά κοιλιοπλαστική διαφορές

Λιποαναρρόφηση

Η λιποαναρρόφηση στην κοιλιά έχει ως στόχο στην βελτίωση της εμφάνισης της περιοχής της κοιλιάς. Όπως λέει και το όνομα, η λιποαναρρόφηση αφαιρεί ποσότητες λίπους που δεν μπορεί να απαλλαγεί κανείς εύκολα από αυτές. Σε αντίθεση με την κοιλιοπλαστική, η λιποαναρρόφηση δεν αφαιρεί περίσσεια επιδερμίδας, δεν εξαλείφει ραγάδες και δε χαρίζει σύσφιξη στους μύες της κοιλιάς. Επιπλέον, είναι περισσότερο αποτελεσματική σε ασθενείς με σφιχτούς μύες, που έχουν φτάσει στο επιθυμητό σωματικό τους βάρος. Το συνολικό διάστημα της ανάρρωσης κυμαίνεται μεταξύ 2 και 6 εβδομάδων. Ακόμη, η λιποαναρόφηση δεν αποτελεί μια θεραπεία μόνο για την κοιλιά. Αντίθετα, είναι κατάλληλη και για άλλες περιοχές του σώματος, όπως τους γοφούς, τα χέρια και τους μηρούς.

Συνδυασμός κοιλιοπλαστικής και λιποαναρρόφησης;

Κι όμως, είναι πιθανός ο συνδυασμός αυτών των δύο θεραπειών. Ένας πλαστικός χειρουργός θα κρίνει καλύτερα τις επιλογές που έχετε, καθώς και την καταλληλότητα ενός υποψηφίου για τον συνδυασμό των θεραπειών.

λιποαναρρόφηση κοιλιά κοιλιοπλαστική

Διατήρηση σωματικού βάρους έπειτα από την επέμβαση

Ούτε η λιποαναρρόφηση στην κοιλιά, ούτε η κοιλιοπλαστική αποτελούν θεραπείες μείωσης βάρους. Όποια είναι η επιλογή σας, η διατήρηση μιας υγιεινής διατροφής, καθώς και η συχνή άσκηση είναι απαραίτητες για τη διατήρηση των αποτελεσμάτων.

Διαβάστε ακόμη:

Θεραπεία με ραδιοσυχνότητες στην κοιλιά: Μειώνουν το λίπος;

Μεσοθεραπεία σώματος: Πώς λειτουργεί;

 

Disclaimer: Οι πληροφορίες έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τις πληροφορίες και τις συμβουλές ενός ειδικού ή ενός αρμόδιου επαγγελματία υγείας.