Κάτω βλεφαροπλαστική: Διαφορές με άνω βλεφαροπλαστική

κάτω βλεφαροπλαστική

Ποιες είναι η διαφορές ανάμεσα στην άνω και την κάτω βλεφαροπλαστική; Γνωστή και ως πλαστική χειρουργική στα μάτια, δίνει μια ανανεωμένη, νεανική και αναζωογονητική όψη στα μάτια; Ωστόσο, ποια είναι η κατάλληλη θεραπεία για εσάς;

Τι είναι η βλεφαροπλαστική;

Η βλεφαροπλαστική αφαιρεί την περίσσεια  λίπους, επιδερμίδα και ιστό από την άνω ή κάτω περιοχή του βλεφάρου. Η περίσσεια επιδερμίδας, και ιστού προκαλούν χαλάρωση, σακούλες κάτω από τα μάτια, αλλά και πτωτικό βλέφαρο. Αντί λοιπόν να βλέπετε τα μάτια σας να αυξάνουν τα χρόνια ζωής στο πρόσωπο σας, μπορείτε να τα φωτίσετε με μια θεραπεία για τα μάτια.

Τι είναι η άνω βλεφαροπλαστική;

Στην άνω βλεφαροπλαστική, ο πλαστικός χειρουργός αφαιρεί την επιδερμίδα και τον ιστό από το άνω βλέφαρο. Έτσι, μειώνεται η επιδερμίδα και το λίπος που προκαλεί χαλάρωση και πτώση στα βλέφαρα. Επιπλέον, σε ορισμένες περιπτώσεις, η επέμβαση βελτιώνει την όραση.

άνω βλεφαροπλαστική

Τι είναι η κάτω βλεφαροπλαστική;

Στην κάτω βλεφαροπλαστική, ο πλαστικός χειρουργός αφαιρεί επιδερμίδα και λίπος από το κάτω βλέφαρο. Επιπλέον, ανορθώνει την επιδερμίδα με χαλάρωση και αφαιρεί τις σακούλες. Η περιοχή των ματιών είναι πιο νεανική έπειτα από την θεραπεία.

Ποιοι είναι οι κατάλληλοι υποψήφιοι;

Οι κατάλληλοι υποψήφιοι είτε για την άνω, είτε για την κάτω βλεφαροπλαστική είναι οι ασθενείς με καλή κατάσταση υγείας, που έχουν ρεαλιστικές προσδοκίες για την επέμβαση. Ακόμη, οι ασθενείς με χαλάρωση επιδερμίδας ή σακούλες κάτω από τα μάτια αποτελούν ιδανικούς υποψήφιους.

Τι περιλαμβάνει η διαδικασία της ανάρρωσης;

Το διάστημα της ανάρρωσης είναι συνήθως μια εβδομάδα ή και λιγότερο. Το είδος της θεραπείας επηρεάζει αυτό το διάστημα. Οι περισσότεροι ασθενείς παρατηρούν πρήξιμο γύρω από τα μάτια για αρκετές ημέρες.

άνω κάτω βλεφαροπλαστική διαφορές

Τι αποτελέσματα χαρίζει η κάθε θεραπεία;

Η άνω βλεφαροπλαστική χαρίζει αποτελέσματα ανόρθωσης, αλλά και νεανικής όψης στην άνω περιοχή των βλεφάρων. Αντίθετα, η κάτω βλεφαροπλαστική μειώνει τις σακούλες κάτω από τα μάτια, τους μαύρους κύκλους και την επιδερμίδα με χαλάρωση. Ορισμένοι ασθενείς επιλέγουν τον συνδυασμό αυτών των δύο θεραπειών.

Διαβάστε ακόμη:

Βλεφαροπλαστική κάτω βλεφάρου: Όσα πρέπει να γνωρίζετε

Μεσοθεραπεία PRP: Για ποιες περιπτώσεις είναι κατάλληλη;

 

Disclaimer: Οι πληροφορίες έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τις πληροφορίες και τις συμβουλές ενός ειδικού ή ενός αρμόδιου επαγγελματία υγείας.