Μεσοθεραπεία χειλιών: Τι είναι και τι προσφέρει;

μεσοθεραπεία χειλιών

Η μεσοθεραπεία χειλιών, γνωστή και ως Meso Lip είναι μια θεραπεία ιδανική για όσους επιθυμούν πιο υγιή και γεμάτα χείλη χωρίς τη χρήση fillers. Με τη χρήση εξειδικευμένων τεχνικών που εφαρμόζονται απευθείας στα χείλη, η μεσοθεραπεία υπόσχεται αν χαρίσει ενυδάτωση, με ορατά αποτελέσματα σε μια μόνο συνεδρία.

Τι είναι η μεσοθεραπεία χειλιών;

Η μεσοθεραπεία χειλιών, όπως αναφέρθηκε και παραπάνω είναι μια εξειδικευμένη θεραπεία σχεδιασμένη για τα χείλη. Εφαρμόζεται με τη χρήση ενός ενέσιμου κοκτέιλ βιταμινών, θρεπτικών και μεταλλικών στοιχείων, καθώς και άλλων ενυδατικών παραγόντων για την αναζωογόνηση και ανανέωση των χειλιών. Από την πρώτη θεραπεία είναι ορατές οι επιδράσεις, στο χρώμα, την υφή, την ενυδάτωση, καθώς και στη συνολική κατάσταση των χειλιών. Η ενίσχυση του όγκου επιτυγχάνεται μέσω της ενυδατικής δράσης του υαλουρονικού οξέος που περιέχεται στο κοκτέιλ των συστατικών.

μεσοθεραπεία χειλιών θεραπεία

Γιατί τα χείλη χρειάζονται ειδική φροντίδα;

Η επιδερμίδα των χειλιών είναι αρκετά ευαίσθητη. Ακόμη και όσοι έχουν μια αυστηρή skincare routine για το πρόσωπο, μπορεί να παραβλέψουν την κατάλληλη περιποίηση αυτής της ευαίσθητης περιοχής του στόματος. Η έλλειψη σμηγματογόνων αδενών, καθώς και η έλλειψη μελανίνης, συμβάλλει στην φθορά των χειλιών από την ηλιακή ακτινοβολία, καθώς και στην αφυδάτωση. Τα χείλη, είναι επίσης αρκετά ευάλωτα και στις καιρικές συνθήκες. Η χρήση των lip balm έχει μόνο βραχυπρόθεσμα αποτελέσματα. Για αυτό το λόγο, συστήνεται σε πολλούς ασθενείς μια συστηματική θεραπεία χειλιών, για την ενυδάτωση τους.

Ποια είναι τα οφέλη που έχει η μεσοθεραπεία χειλιών;

Η κάθε επιδερμίδα είναι διαφορετική, και θα πρέπει να αντιμετωπίζεται έτσι. Ο κάθε ειδικός, θα αξιολογήσει την κατάσταση της υγείας των χειλιών του κάθε ασθενή. Στη συνέχεια, θα δημιουργήσει το κατάλληλο πλάνο μεσοθεραπείας, με τις βιταμίνες και τα στοιχεία που έχει ανάγκη.

Ακόμη, με τη μεσοθεραπεία χειλιών, αντιμετωπίζονται και οι λεπτές γραμμές και οι ρυτίδες γύρω από την περιοχή του στόματος. Με αυτό τον τρόπο, όχι μόνο βελτιώνονται τα συνολικά επίπεδα ενυδάτωσης, αλλά ενισχύεται η παραγωγή κολλαγόνου και η ελαστικότητα της επιδερμίδας γύρω από την περιοχή των χειλιών. Το αποτελέσματα είναι η δημιουργία καλοσχηματισμένων χειλιών.

μεσοθεραπεία χειλιών αποτελέσματα

Είναι μια επώδυνη θεραπεία;

Ο πόνος ή η δυσφορία κατά τη διάρκεια της θεραπείας είναι ελάχιστος. Σε πολλές περιπτώσεις χρησιμοποιείται η χρήση τοπικής αναισθησίας ή η χρήση μιας κρέμας μουδιάσματος για τη μείωση της δυσφορίας. Τα υλικά της μεσοθεραπείας είναι προσαρμοσμένα στις ανάγκες της επιδερμίδας. Επομένως, μειώνεται ο κίνδυνος κάποιας αντίδρασης ή ερεθισμού.

Πότε είναι ορατά τα αποτελέσματα;

Τα αποτελέσματα της θεραπείας μπορεί να είναι ορατά από την πρώτη κιόλας θεραπεία. Ωστόσο, σε πολλούς ασθενείς συστήνεται ένα πλάνο 3 θεραπειών, με διάστημα μεταξύ τους 3 περίπου εβδομάδων, χωρίς να είναι απαραίτητα ο κανόνας. Έπειτα από την αρχική θεραπεία, οι θεραπείες συντήρησης μπορούν να επιλαμβάνονται 1-2 φορές τον χρόνο για να εξασφαλιστεί η διάρκεια των αποτελεσμάτων.

Με πληροφορίες από: neohealthclinic.com, byrdie.com

Διαβάστε ακόμη:

Πλαστική στα φρύδια: 2+1 μη χειρουργικές θεραπείες

Μπότοξ ματιών: Πόσο αποτελεσματικό είναι;

 

Disclaimer: Οι πληροφορίες έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τις πληροφορίες και τις συμβουλές ενός ειδικού ή ενός αρμόδιου επαγγελματία υγείας.