Θεραπεία για χηλοειδή ουλή: 4+1 είδη

χηλοειδή ουλή θεραπεία

Ποια είναι η κατάλληλη θεραπεία για τη χηλοειδή ουλή;  Η χηλοειδής ουλή είναι ένα είδος «ανορθωμένης» ουλής. Αυτού του είδους οι ουλές κάνουν την εμφάνιση τους έπειτα από την ανάρρωση της επιδερμίδας μετά από τραυματισμό. Οτιδήποτε προκαλεί βλάβη στην επιδερμίδα, προκαλεί χηλοειδή ουλή. Αυτό περιλαμβάνει έγκαυμα, κάποιο κόψιμο, ή έντονη ακμή. Επιπλέον, μια τέτοια ουλή αποτελεί και αποτέλεσμα body piercing, τατουάζ, ή χειρουργικής επέμβασης.

Τι προκαλεί την εμφάνιση μιας χηλοειδούς ουλής;

Έπειτα από τον τραυματισμό της επιδερμίδας, τα κύτταρα λειτουργούν για την αποκατάσταση της με τον σχηματισμό ουλής. Ορισμένοι ασθενείς αναπτύσσουν την ουλή ακόμη και καιρό μετά την επούλωση του τραύματος. Αυτός ο επιπλέον ιστός προκαλεί την ανόρθωση της περιοχής της επιδερμίδας, που σχηματίζει ουλή. Πολλά είδη τραυματισμών της επιδερμίδας οδηγούν σε χηλοειδή ουλή. Μερικά από αυτά περιλαμβάνουν:

χηλοειδή ουλή

Θεραπεία για χηλοειδή ουλή: Ποια είναι η κατάλληλη;

Η θεραπεία για μια χηλοειδή ουλή περιλαμβάνει κάποια από τις παρακάτω θεραπείες. Ορισμένοι ασθενείς πραγματοποιούν και συνδυασμό αυτών των θεραπειών. Μερικές από τις πιο συνηθισμένες θεραπείες περιλαμβάνουν:

  1. Χρήση κρέμας

Μια κρέμα που θα χορηγήσει ένας ειδικός συμβάλλει στην αντιμετώπιση της φαγούρας.

  1. Ενέσιμη θεραπεία

Σε περιπτώσεις μικρών ουλών, ένας ειδικός μειώνει την εμφάνισης της με την τοποθέτηση κορτιζόνης ή άλλων στεροειδών μέσω ενέσιμων. Αυτού του είδους η θεραπεία μπορεί να διαρκέσει έως και μήνες.

  1. «Πάγωμα» της ουλής

Ένας ειδικός μειώνει μια μικρή ουλή παγώνοντας την, μέσω της κρυοθεραπείας. Η επανάληψη των θεραπειών είναι απαραίτητη.

  1. Θεραπεία με laser

Η θεραπεία με laser είναι κατάλληλη για πιο μεγάλες ουλές. Επιπλέον, την ίδια στιγμή μειώνει και τη φαγούρα. Η θεραπεία έχει αποτελέσματα με την επανάληψη των συνεδριών της.

  1. Χειρουργική αφαίρεση

Αν κάποια από τις παραπάνω θεραπείες δεν έχει αποτελέσματα, ο γιατρός ίσως προτείνει την χειρουργική θεραπεία για την αφαίρεση της. Μάλιστα, αποτελεί μια ιδιαίτερα αποτελεσματική θεραπεία.

Με πληροφορίες από: familydoctor.org, mayoclinic.org

Διαβάστε ακόμη:

Ουλές στο πρόσωπο: Ποια είναι η κατάλληλη θεραπεία;

Άτυποι σπίλοι: Πόσο συνηθισμένοι είναι;

 

 

 

Disclaimer: Οι πληροφορίες έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τις πληροφορίες και τις συμβουλές ενός ειδικού ή ενός αρμόδιου επαγγελματία υγείας.