Αφαίρεση τατουάζ στο σπίτι: Γιατί είναι επικίνδυνη

αφαίρεση τατουάζ στο σπίτι

Αφαίρεση τατουάζ στο σπίτι: Γιατί να μην το επιχειρήσετε; Με μια πρώτη ματιά, η αφαίρεση τατουάζ στο σπίτι ακούγεται μια καλή ιδέα. Στην πραγματικότητα, τέτοιου είδους θεραπείες είναι επικίνδυνες και μη αποτελεσματικές.

Είναι ασφαλής η αφαίρεση τατουάζ στο σπίτι;

Ίσως έχετε δει πολλές DIY θεραπείες στα social media. Ενώ αποτελούν πιο οικονομικές λύσεις, δεν χαρίζουν τα ίδια αποτελέσματα με μια θεραπεία με τη βοήθεια ενός επαγγελματία ειδικού. Επιπλέον, οι περισσότερες, αν όχι όλες από αυτές, είναι επικίνδυνες και για την επιδερμίδα.

Είναι αποτελεσματική η αφαίρεση τατουάζ με λέιζερ;

Ίσως έχετε σκεφτεί την αφαίρεση τατουάζ στο σπίτι με λέιζερ. Ωστόσο, αυτή η μέθοδος είναι ασφαλής όταν το λέιζερ αποτελεί τμήμα εξοπλισμού που το χειρίζεται ένας ειδικός. Το λέιζερ στο σπίτι έχει μεγαλύτερη ισχύ, ενισχύοντας τον κίνδυνο εγκαύματος, σε σχέση με τα λέιζερ των κλινικών. Επιπλέον, οι diy θεραπείες δεν χαρίζουν αποτελέσματα σε σχέση με την μέθοδο που θα ακολουθήσει ένας ειδικός.

Ωστόσο, η αποτελεσματικότητα της θεραπείας είναι η μικρότερη από τις ανησυχίες σας. Οι παρενέργειες από την αφαίρεση τατουάζ στο σπίτι περιλαμβάνουν:

  • Μόνιμες ουλές
  • Τοπικό υπερχρωματισμό
  • Εξανθήματα
  • Μόλυνση
  • Έντονο ερεθισμό

αφαίρεση τατουάζ στο σπίτι θεραπεία

Στον υπερχωματισμό, η περιοχή με το τατουάζ αποκτά πιο σκουρόχρωμη απόχρωση σε σχέση με την υπόλοιπη επιδερμίδα. Η μόλυνση, μπορεί να είναι είτε τοπική, είτε να επηρεάσει τη συνολική υγεία, με την εμφάνιση συμπτωμάτων όπως πυρετό.

Θεραπεία με λέιζερ

Για την αφαίρεση τατουάζ, οι ειδικοί προτείνουν τη θεραπεία με λέιζερ ως την περισσότερο αποτελεσματική. Είναι η πιο ασφαλής και πιο αποτελεσματική από όλες τις μεθόδους. Το χρονικό διάστημα για την επίτευξη αποτελεσμάτων είναι μεγαλύτερο, αλλά δεν εμφανίζει τις ίδιες παρενέργειες, ούτε θέτει σε κίνδυνο την υγεία του ασθενή.

Με πληροφορίες από: removery.com

Διαβάστε ακόμη:

Αφαίρεση τατουάζ: Θεραπεία με laser

Υπερτροφική ουλή: Ποια είναι η κατάλληλη αντιμετώπιση;

 

 

Disclaimer: Οι πληροφορίες έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τις πληροφορίες και τις συμβουλές ενός ειδικού ή ενός αρμόδιου επαγγελματία υγείας.